1 esküvői szolgáltató – 5 kérdés 5 válasz sorozatunk újabb részében ezúttal Kovács Katával ismerkedhettek meg.

1. MIKOR KEZDTÉL EL SZERTARTÁSVEZETŐKÉNT ÉS CEREMÓNIAMESTERKÉNT DOLGOZNI?
Ceremóniamesterként 2012-ben volt az első esküvőm, majd az évek alatt pedig egyre nagyobb elvárás lett az Ifjú Pároktól a szertartásvezető jelenléte. Így 2016-ban tartottam meg az első szertartásomat. A két szakma nagyon jól kiegészíti egymást. Egyre nagyobb az igény arra, hogy egy esküvőn mindkét szerepkört betöltsem. Sokáig ellenálltam ennek, ám volt egy párom, akinek nem tudtam nemet mondani, és azóta vállalom egy esküvőn mindkét szerepet. De természetesen különválasztva a két hivatást is szívesen vállalok esküvőket.

2. AZ ORSZÁG MELY TERÜLETEIN VÁLLALSZ ESKÜVŐKET?
Székesfehérváriként a leggyakrabban Fejér, Veszprém, Somogy és Pest megyéből, illetve Budapestről keresnek meg, ám nálam nincsenek határok, akár külföldre is megyek, ha hívnak 🙂

3. SZOKTATOK-E SZEMÉLYESEN TALÁLKOZNI A PÁROKKAL AZ ESKÜVŐ ELŐTT, HOGY ÁTBESZÉLJÉTEK A RÉSZLETEKET, VAGY INKÁBB TELEFONON/E-MAILBEN TESZITEK?
A ceremóniamesteri szerepkör egy igazán bizalmi dolog. Így természetesen a személyes találkozó elkerülhetetlen, hisz akkor alakul ki az a fajta bizalom, ami végig kíséri az egész esküvő szervezési időszakát és szükséges ahhoz, hogy úgy vezényeljem le az egész esküvőt, ahogy az Ifjú Pár megálmodta. Tudnom kell, hogy pontosan mik az igények. Hisz mondhatjuk, hogy minden esküvő egyforma, valójában azonban teljesen különbözőek. Ahogyan nincs két egyforma ember, nincs két egyforma esküvő sem. Mindenkinek más a fontos, mást szeretne és főleg máshogyan. Ezt nekem tudnom kell ahhoz, hogy tökéletes munkát végezzek. Mindenki elégedett legyen. Volt már olyan párom, akik külföldön éltek, és nem jöttek haza az esküvőig, így csak skypon beszéltünk, és a nagy napon találkoztunk először, de azért ez nagyon ritka. A személyes találkozók után azonban természetesen a részletek egyeztetése már legfőképpen email-en történik. Pontosan azért, hogy minden írásban is meglegyen. Ám engem elérhetnek a párok tulajdonképpen bármikor skype-on, messengeren, email-en, telefonon ahogy nekik kényelmesebb 🙂 Hisz én vagyok “a menyasszony barátnője”.

4. MIÉRT FONTOS, HOGY LEGYEN CEREMÓNIAMESTER EGY ESKÜVŐN?
Ezt órákig tudnám sorolni sok-sok példán keresztül, miért is volt jó, hogy ott voltam egy esküvőn, miért is könnyítettem meg az Ifjú Pár vagy a násznép dolgát. Sok váratlan helyzetről maguk a párok sem tudnak, mert megoldottam őket azelőtt, hogy probléma lett volna belőle. Én nem szoktam rábeszélni magamat senkire sem. Ha meg kell győzni valakit, már régen rossz. Én ceremóniamesterként irányítok, konferálok, egyeztetek, ötletelek, támogatok és az adott esküvőhöz igazodva felelek a hangulatért. Összefogom a nagy nap tervezését és lebonyolítását mindezt úgy, hogy a párok élvezni tudják a saját esküvőjüket. Hisz a cél ez! Az, hogy a menyasszony és a vőlegény örömmel gondoljon vissza az esküvőjére, és ne teherként élje meg. Ebben tud segíteni egy jó és tapasztalt ceremóniamester.

5. HA EGY SZÓT MONDHATNÁL, HOGY MI A LEGFONTOSABB DOLOG EGY ESKÜVŐ MEGSZERVEZÉSE KÖZBEN, MI LENNE AZ?
Tudatosság! Megtervezni egy esküvőt nem könnyű feladat. Viszont ha az Ifjú Pár nem tudja pontosan, hogy mit és hogyan is szeretne, akkor a saját dolgukat nehezítik meg. Tudatos tervezés, szervezés. Nem szabad elveszni a részletekben! 🙂

ELÉRHETŐSÉGEK:
Facebook: www.facebook.com/kovacskataceremoniamester
Telefonszám: +36-⁠20-⁠46⁠1-0⁠2-22
Instagram: @kovacskatacm

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.