1 esküvői szolgáltató – 5 kérdés 5 válasz sorozatunk újabb részében ezúttal Dányi-Wéber Veronikával ismerkedhettek meg.

1. MIKOR KEZDTÉL EL SZERTARTÁSVEZETŐKÉNT DOLGOZNI?
Három éve foglalkozom esküvői szertartásvezetéssel. Színpadi rutint még a rendezvényes múltamból hoztam, ahol az egyik szürke hétköznapon a kezembe nyomták a mikrofont, megmutatták hol van rajta a be-, és kikapcsoló gomb, hol fog ülni a technikus és mi lesz a dolgom. A feladat az volt, hogy egy-egy több száz fős eseményen speakeljek. Először remegett a lábam és a hangom is, aztán szépen lassan belejöttem és rájöttem, hogy még élvezem is. Végtelenül hálás vagyok a főnökömnek, hogy bedobott ebbe a mély vízbe. Hiszen Ő már akkor tudta, amit én még csak nem is sejthettem. Tudok úszni.
A szövegírás ennél sokkal régebbről indult el. Az általános iskolában azon szerencsés emberek közé tartozhattam, akiknek a magyart személyesen az igazgató úr tartotta. Akit nem csak a pozíciója, hanem a termete, a mély mackós hangja és szigorúsága miatt is nagyon tiszteltünk. Szóval az igazgató úr hívta fel a figyelmem az írás iránti szeretetemre. Azt mondta, hogy: “Wéber, maga aztán még a semmiből is jót tud írni.” És a Wéber – ahogy Ő mondta -, azóta is ír. Bár nem a semmiről, mert rengeteg alkalmat kínált fel az élet, amiket még emlékezetesebbé tettem, tehettem az írás által.
Például, mikor a párom – aki azóta már a férjem-, repült vissza Amerikába és belerejtettem a bőröndjébe levelem. Vagy mikor az Édesapám kórházba került, az Ő táskájába is csomagoltam levelet, de a túlvilágra is magával vitte üzenetünket, amit a tesómmal írtunk neki. Egyébként az apai nagyanyám az, akitől örököltem az írás iránti szenvedélyem. Ő még a bölcsőben ringását is megörökítette az utókornak, imádom a verseit, anekdotáit olvasgatni. Szertartásvezetői hivatásom során pedig az a szerencse ér, hogy rengeteg különleges történettel találkozom. Igazi öröm ez számomra.

2. AZ ORSZÁG MELY TERÜLETEIN VÁLLALSZ ESKÜVŐKET?
A Balatonon, Budapesten és a világ bármely pontján vállalok esküvői szertartásokat. Legyen az tengerparti esküvő, vagy hófedte alpoki táj.

3. SZOKTATOK-E SZEMÉLYESEN TALÁLKOZNI A PÁROKKAL AZ ESKÜVŐ ELŐTT, HOGY ÁTBESZÉLJÉTEK A RÉSZLETEKET, VAGY INKÁBB TELEFONON/E-MAILBEN TESZITEK?
A személyesség híve vagyok, hiszen ilyenkor ismerhetjük meg egymást a leginkább. Az online általában akkor megoldás, ha nagyon messze vagyunk egymástól, vagy roppant rövid idő áll a rendelkezésünkre. Legalább kétszer szoktam egyeztetni a párokkal. Átlagban 16-18 órát töltök el egy-egy esküvővel. Ebben benne vannak az első egyeztetések, az online dokumentáció, kérdőív, szövegírás illetve az esküvő előtt-alatt-utáni munkám is. Természetesen, ha valaki ennél több megbeszélést szeretne, abban is partner vagyok. De általában elég szokott lenni ennyi idő.

4. MELYIK A KEDVENC RÉSZED EGY ESKÜVŐN?
A kedvenc pillanatom a ceremónia előtti pillanat, amikor az ara bevonul és a vőlegény ott várja az asztalnál. Abban a pillanatban benne van minden várakozás öröme, ilyenkor mindig összeszorul a szívem. Ott és akkor teljesen átadom magam a természet csodáinak. Érzem a bőrömön a lengedező szellő cirógatását, a nap simogató erejét, és a látvány, ami körülölel egy-egy ilyen balatoni, vagy tengerparti esküvő alkalmával, szemet kápráztatótan lenyűgöző. Ilyenkor legszívesebben megállítanám az idő kerekét, annyira szeretem megélni ezeket a pillanatokat.
A saját történetük elmesélésénél látni az arcukon az érzelmeket, ahogy elmosolyodnak, vagy elérzékenyülnek. Fantasztikus érzés, hogy én vezethetem őket ezen az időutazáson. A szertartás alatt a boldogító igenek kimondása egy igazi emberfeletti csoda. Mikor a kiskutyájuk hozza be a gyűrűt, vagy a saját gyermekük totyog oda a gyűrűhúzó párnával a kezében. Az egymásnak tett fogadalomtétel is szívet melengető vagy épp megmosolyogtató pillanat. Ezeket a momentumokat rögzítem a fejemben és a szívemben, mikor visszaemlékezem rájuk. A szülőköszöntésben pedig egyszerűen minden benne van. A múlt, a jelen és a jövő hármassága, a gyökereik tisztelete, szeretete, az egymás iránt érzett szerelem, hála érzése és a boldogságuk felülír minden várakozást.

5. HA EGY SZÓT MONDHATNÁL, HOGY MI A LEGFONTOSABB EGY ESKÜVŐ MEGSZERVEZÉSE KÖZBEN, MI LENNE AZ?
ÖNAZONOSSÁG. Mindenkit arra buzdítok, hogy önazonos legyen az esküvője és a szertartása. Hogy ne másra hallgassanak, ne az aktuális trendeknek vagy a szokásjognak tisztelegjenek. Legyen olyan, amilyet Ők megálmodtak maguknak. Az extrovertáltak mondhatnak fogadalmat, az introvertáltaknak én is írhatok pár gondolatot. Készíthetnek időkapszulát, reptethetnek pillangót, házasíthatnak bort, ültethetnek fát, dobhatják a szerelem lakatok kulcsát a Balatonba, de behozhatja kutyusuk vagy gyermekük is a gyűrűt. Énekelhetnek, verselhetnek egymásnak, vagy viccesen –táncolva – is bevonulhatnak. Öltözhetnek bármibe, lejátszhatnak bármilyen zenét. És ami a legfontosabb, olyan nincs, hogy lehetetlen. Csak még nem ismerik a lehetőségeiket 😉 MONDJANAK IGENT AZ IGAZIRA!

ELÉRHETŐSÉGEK:
Honlap: www.weberveronika.hu
E-mail: info@weberveronika.hu
Telefon: +36-30-332-9926

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.