Cikksorozatunkban megmutatjuk, melyek az esküvőszervezés lépései, hogy könnyen, önállóan készülhess fel a Nagy Napra.
Ha már körvonalazódott a dátum, a vendégek száma, és a helyszín, kezdődhet az esküvői szolgáltatók felkutatása, amire sok időt és energiát érdemes szánni, hogy végül megtaláljátok a tökéletes embereket, akik szívvel-lélekkel végzik a munkájukat. A jó szolgáltatóknak nagyon hamar betelik a naptárjuk, ezért érdemes legalább 1-1,5 évvel az esküvőt megelőzően elkezdeni megtalálni a számotokra legmegfelelőbbet.

Vegyük sorra a legfontosabbakat, akikre gondolnotok kell:

  1. Fotós és videós: nagyon sokan foglalkoznak esküvői fotózással és videózással, így csak rajtatok múlik, megtaláljátok-e a megfelelő embert. Nézzétek meg a referenciákat, hiszen a fotókat és a videót még évek múlva is nézegetni fogjátok. Fontos, hogy a fotók, videók stílusa passzoljon hozzátok. Egy jó szakember csodákra képes, ha megtehetitek, érdemes akár többet is rászánni. Árajánlatkéréskor pontosan határozzátok meg az igényeiteket, és kérjetek részletes ajánlatot a későbbi félreértések elkerülése érdekében.
    Nem javaslom, hogy rokont, vagy barátot kérjetek meg erre a célra, bármennyire szép képeket is csinál általában, mert így ő nem tudja vendégként élvezni az esküvőtöket, és sajnos, több rossz példa is van arra, hogy az elkészült képek, videók mégsem olyan színvonalúak, mint amire a pár előzetesen számított.
  2. Zenész, dj: egy lakodalom hangulatát nagymértékben meghatározza a zene. Az, hogy inkább hagyományos, mulatós zenét szeretnétek hallgatni, vagy modernebb darabokat, nagyban meghatározza, hogy ki lesz Számotokra a megfelelő zenész vagy dj. Kérjetek referenciákat, hallgassatok bele a dalokba, és úgy döntsetek. Ajánlatkéréskor beszéljétek át az egész esküvő menetét, a technikai hátteret, és természetesen az árat.
  3. Ceremóniamester, vőfély: 30-40 fő felett mindenképpen érdemes felkeresni egy szakembert, aki, mintegy “házigazdaként” irányítja az eseményeket. Rengeteg gondot levesz a vállatokról, ha egy tapasztalt ember segít nektek a Nagy Napon (akár összeterelni a vendégeket a pohárköszöntőhöz, vagy együttműködni a többi szolgáltatóval és ha kell, a háttérbe húzódik). Ők azért vannak, hogy Ti idegeskedés nélkül kiélvezhessétek az esküvőtök napját.
    Ha hagyományosabb esküvőt szeretnétek, mindenképpen vőfélyt javasolnék, amennyiben modernebbet, akkor egy ceremóniamester lesz a Ti emberetek. Az esküvő előtt üljetek le (akár többször is), és beszéljétek át az esküvő menetrendjét. Nagyon sokat fognak segíteni.
  4. Szertartásvezető: ha igazán személyre szabott esküvőt szeretnétek, akkor mindenképpen keressetek fel egy szertartásvezetőt. Érdemes személyesen is találkoznotok a szervezés során, mert ilyenkor megismerkedtek egymással, és igazán személyre szabott esküvőtök lehet. Egy szertartásvezetőt nem kötnek azok a korlátok, amik egy hagyományos, polgári szertartáson felmerülhetnek, azonban ne felejtsétek el, hogy hivatalos, polgári szertartás mindenképpen szükséges (ezt az esküvő előtt néhány nappal, két tanúval meg tudjátok tartani a helyi hivatalban).

Az esküvőszervezés lépései sorozatunk többi részében további érdekes témákkal találkozhatsz.

Az ‘1 szolgáltató – 5 kérdés 5 válasz” sorozatomban már több szakemberrel is beszélgettem. Érdemes végigböngészni a rövid interjúkat, így biztosan megtalálod a Számodra legszimpatikusabbat.
Katt: https://www.nuptia.hu/category/eskuvoi-szolgaltato/

Megtalálsz minket a legismertebb közösségi oldalakon is: https://www.facebook.com/nuptiaeskuvo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.