A Nagy Nap megörökítését a fotósok mellett videósra is bízhatod. Nagyon fontos, hogy minőségi szolgáltatót találj erre a célra, hiszen esküvőd napja egyszeri és megismételhetetlen.

Mielőtt nekilátsz, hogy megtaláld a számotokra legmegfelelőbb szakembert, érdemes végig gondolni néhány kérdést:
– milyen stílusú videót szeretnél látni a Nagy Napról? (dokumentarista, mozis hangulatú ..)
– már a készülődés pillanatától legyenek mellettetek, vagy csak a vendégvárástól?
– milyen hosszúságú filmre gondolsz? 3-5 perces high-light videót, 10-15 perces összefoglalót vagy 2-3 órás filmet szeretnél a végén kapni?
– szeretnél-e drónod felvételeket?
– hány fős csapatot szeretnél magad mellett látni?

Ha a listát végiggondoljátok, a sok szolgáltatót le tudjátok szűkíteni 5-6-ra. Ekkor érdemes egy részletes ajánlatkérőt készíteni, és így össze tudjátok hasonlítani a kínálatot.

Referencia! Ne csak a honlapon szereplő 1-2 perces videók alapján döntsetek. Ha a videós oldalán nincsenek hosszabb anyagok, kérjétek el őket. Nézzetek végig minél több bemutatkozó anyagot, figyeljetek a videók hangulatára, technikai megoldásaira (pl. nem remeg a kép, minden fontos mozzanat megörökítésre került, nincsenek a színek “kiégve” stb.). Legyetek kritikusak, a lehetőségetekhez képest a legjobbat keressétek!

Mindenki ismeri az “olcsó húsnak híg a leve” közmondást, mely videósok esetében még fokozottabban igaz. Egy jó videósnak, ha profi munkát szeretne csinálni, igen komoly felszereléssel kell rendelkeznie (több kamerával, drónnal, 4K felbontású kamerával stb.).
Általánosságban elmondható, hogy videóst 180.000 – 350.000 Ft közötti árakon találhattok. Ennél drágábban pedig igazán professzionális technikával dolgozó szakembereket találsz, akik több kamerával, mozis minőségben dokumentálják az esküvődet.

“Bocsi, hogy folyton a közelben vagyok, de higgyétek el, majd hálásak lesztek, amikor nézitek vissza a filmeteket, újra meg újra sok év távlatából.”

Eszes Bence – EszesFilm (esküvői videós)Nem javaslom, hogy rokont, barátot bízzatok meg a videózás feladatával, hiszen sok kellemetlen szituációtól megkíméled magatokat, ha inkább egy profi szolgáltatóval, szerződéses keretek között egyeztek meg.
Igen, elérkeztünk a száraz tényekhez! Fontos, hogy legyen szerződésetek! Ebben részletesen írjátok le a kért és vállalt feladatokat, hogy később ne lehessen félreértés.

Oldalamon több videóssal is készítettem interjúkat. Érdemes őket elolvasni, és szimpátia esetén ajánlatokat kérni tőlük.

https://www.nuptia.hu/category/eskuvoi-szolgaltato/videos/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.