1 esküvői szolgáltató – 5 kérdés 5 válasz sorozatunk újabb részében ezúttal Csepi Bernadett ceremóniamester mutatkozik be.

1. MIKOR KEZDTÉL EL CEREMÓNIAMESTERKÉNT DOLGOZNI?
Első ceremóniamesteri megbízásom, 2016 nyárutóján volt, tisztán emlékszem a napra, benne az összes momentumra, mosolyra, könnycseppre, örömteli pillanatra, hisz mindez meghatározó volt a második “hivatásom” megtalálásában.

2. MIÉRT FONTOS, HOGY LEGYEN CEREMÓNIAMESTER EGY ESKÜVÕN?
A párok tapasztalatom szerint többnyire tanácstalanok a “hogyant” illetően. Hogyan kezdjenek bele a szervezésbe, hogyan találják meg a legmegfelelőbb szolgáltatót, hogyan alakítsák ki a nagy napjukat,hogy ne legyen túlszervezve, de ne legyen benne feszengés sem amiatt, mert éppen “nem történik semmi”, hogyan legyen kiegyensúlyozott, jó hangulatú, és emlegetni való minden szempontból az esküvőjük. Azt mondhatom, hogy engem általában a helyszín kiválasztása után másodjára keresnek, majd bíznak meg mint szolgáltatót a párok, és szinte minden esetben a “nettó” ceremóniamesteri feladatokon túl, a véleményemet, mentorálásomat is kérik a fentebb említett szervezési kérdésekben, és örömmel teszek eleget annak, hogy ötletekkel, javaslatokkal kínáljam meg őket, és 1-1 kérdést több szempontból is megvilágítsak nekik, korábbi tapasztalataim alapján. Így indul a közös utunk a kijelölt dátumig. Az esküvő napján pedig a ceremóniamesternek, mint házigazdának a legfontosabb feladata szerintem, hogy teljes mértékben tehermentesítse a párt, biztosítsa a forgatókönyv szerinti menetrendet, de tudjon spontán és rugalmas lenni mindeközben, összehangolja, támogassa a szolgáltató kollégái munkáját a közös cél érdekében, és ne exponálja túl magát, azaz ha nem szükséges szerepelnie, ne akarjon mégis ő lenni az előtérben, hagyja meg ezt az örömöt az ifjú párnak.

3. SZOKTÁL-E SZEMÉLYESEN TALÁLKOZNI A PÁROKKAL AZ ESKÜVÕ ELÕTT, HOGY ÁTBESZÉLJÉTEK A RÉSZLETEKET, VAGY INKÁBB TELEFONON/E-MAILBEN TESZITEK?
Hiszek az első benyomás erejében, elsőrendű fontosságúnak tartom, emiatt hacsak nincsenek áthidalhatatlan földrajzi korlátai a találkozónak, amikor valóban az online teret kell segítségül hívni, én minden esetben azt javaslom a párjaimnak. Szükségesnek tartom, hogy telefont, vagy egy monitort mellőzve 3D-ben is lássanak, hallják a hangom, bele tudjanak nézni a szemembe, ez nem pótolható mással.

4. MELYIK A KEDVENC RÉSZED EGY ESKÜVÕN?
Kettő ilyen is van. Amikor elhangzik mindkét részről az “igen”. Mókás, de akkor mindig libabőrös leszek…
Valamint amikor buli közben spontán, vagy épp már hajnalban, mielőtt elbúcsúznék, odajönnek hozzám, és megköszönik a közreműködésem, munkám. Az ilyenkor elhangzott kedves mondatok, baráti szívmelengető ölelések azok, amik miatt úgy érzem, jó helyen vagyok az életemben, és nagyon jó érzés a részévé válni, hacsak ilyen rövid kis időre is, két ember közös életkezdésének.

5. MIT TANÁCSOLNÁL AZ ESKÜVÕSZERVEZÉS ELEJÉN ÁLLÓ PÁROKNAK? MI A LEGFONTOSABB A SZERVEZÉSKOR?
Első sorban, hogy maguk döntsenek, ne váljanak befolyásolhatóvá a szülök, rokonok, nagynéni, nagybácsi által. Életük egyik legboldogabb napjára készülnek, jelentős anyagi ráfordítással, kiemelten fontos, hogy a döntéseik, amiket meghoznak, róluk szóljanak, és értük váljanak elevenné az esküvő napján. Ne más álmát éljék, vagy valósítsák meg, ne üljenek fel számukra lényegtelen ám “ez a szokás” típusú javaslatoknak. Ahogy a weboldalamon is említem, “Szóljon Rólatok a nap!”
Másodsorban pedig a gondtalanságot emelném ki, az elegancia mellett megfér a lazaság is, a tervezésben is és a nagy napon is. Nem szabad rágörcsölni semmire sem, hisz ki akarna úgy emlékezni az esküvőjére, hogy tulajdonképpen nem is emlékezett semmire idegességében…? Legyen bizalmuk a szolgáltatók felé, ők leveszik a terhet a vállukról.

CSEPI BERNADETT ELÉRHETŐSÉGEI:
Facebook: https://www.facebook.com/CMneked/
Instagram: @csepibetti.cm
Weboldal: https://bernadett-ceremoniamester.hu/
Youtube csatorna: https://www.youtube.com/channel/UC_INbYZ4-nrtSAguVPakQgQ
Telefonszám: 0620-503-673-7

Még több esküvői szolgáltató bemutatkozását olvashatod oldalamon: http://www.nuptia.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.