1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el esküvői sminkeléssel foglalkozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?
A sminkelés számomra nem csak egy munka, hanem igazi szerelem szakma. Nagyjából 10 éve döntöttem el, hogy szeretnék sminkeléssel foglalkozni és akkor fogtam bele a kitanulásába is. Az első hivatalos munkám sminkesként épp egy esküvői ruhás fotózás lett, ami izgalmas és csodálatos feladat volt. Persze nem csak emiatt maradtam meg az esküvői és menyasszonyi sminkeknél. Van benne valami extra, hogy az esküvő napján egy picit én is részese lehetek a menyasszony boldogságának és fantasztikus érzés, hogy még szebbnek érzitek magatokat a kezem által, amikor tükörbe néztek a sminkben és könnybe lábad a szemetek.

2. Mit gondolsz, milyen a tökéletes esküvői smink?
A tökéletes menyasszonyi smink szerintem olyan, amiben nem csak jól érzed magad, hanem tündökölsz. Ez mindenkinek másmilyen. Ahogy nincs két egyforma menyasszony, úgy nincs két egyforma tökéletes smink sem. Az én stílusomhoz ez is áll közel. Nem szívesen készítek – ahogy szoktam mondani –  “instás egyenarcokat”, inkább azt szeretem kiemelni mindenkin, ami egyedi és szép. Amikor pedig a próbasminkben tükörbe nézel, hidd el, tudni fogod melyik lesz AZ a smink. Épp ezért hagyj időt magadnak, nézegess sminkes képeket, gondold át mi tetszik és mi biztosan nem. Ezek a választott sminkesed számára is nagyon jó kiindulások lesznek.

3. Az esküvői próbasminkelésnek milyen előnyeit látod?
Ma már nem is vállalok menyasszonyt próbasmink nélkül. Ez alól talán a törzsvendégeim a kivételek, mert ők ismerik ahogy dolgozom és én is ismerem az arcukat, ízlésüket. Miért fontos a próbasmink? Hogy összecsiszolódjatok.
Mert lehet bárkinek bármilyen fantasztikus munkája fotókon, ha nem tudjátok megérteni egymást, ha elcsúszik a kommunikáció, akkor a végeredmény sem lesz az igazi. A próbasminknek pontosan úgy kell kinéznie, mintha az esküvő napja lenne, mert csak így tudod eldönteni, hogy valóban ezt a sminket szeretnéd-e. Nem beszélve a különféle tesztekről, mint tartósság, vízállóság. Én meg szoktam kérni a menyasszonyaimat, hogy a próbasminkkel lehetőleg menjenek el edzeni vagy legalább hagyják fent az arcukon egész nap és figyeljék meg milyen érzés, mennyire tudnak vagy kell rá figyelni, mikor kezd el csillogni (ha egyáltalán elkezd), stb. Ezek azok a tapasztalatok, amikre az esküvő napjáig még könnyen találunk megoldást.

4. Körülbelül mennyi időt vesz igénybe egy esküvői smink elkészítése, hogyan kalkulálják be a Nagy Nap menetrendjébe?
Az esküvői smink elkészítése minden szakembernek más időt vesz igénybe. Nekem a próbasmink után általában 45 percre van szükségem, ha kényelmesen szeretnél végigmenni a napon, akkor egy órát érdemes kalkulálni. Beszélj a sminkeseddel, hogy neki mennyi időre van szüksége és ahhoz mérten kalkulálj az idővel. Számolj bele pici csúszást a napirendbe, mert a legtöbbször van “valami”.
Az elmúlt évek tapasztalatai alapján azt javaslom minden menyasszonynak, hogy a készülődése idejére nevezzen ki maga helyett egy Főnököt, akihez lehet menni a kérdésekkel. Saját magának pedig hagyja meg ezt az időt a töltődésre, és hogy át tudd érezni a nap szellemét. Sokkal nyugodtabb lesz a hangulat és gördülékenyebb a nap.

5. Milyen jótanácsod van a menyasszonyok számára, hogyan tudnak a legjobban vigyázni az elkészült sminkekre?
A menyasszonyi sminknek extra tartósnak kell lennie, ez alapszabály, amit minden szakember tud és ennek megfelelően készíti el a sminket. Figyelem! Ez nem azt jelenti, hogy bármit kibír.
Ilyen a törölgetés… A próbasminknél és az esküvő napján is meg szoktam beszélni a menyasszonyokkal, hogy tudnak a legjobban vigyázni a sminkre. A törölgetésre mindig felhívom a figyelmet, mert ez a leggyakoribb probléma. Észre sem vesszük sokszor, annyira reflex szerű a mozdulat,  főként ha nem vagy hozzászokva, hogy smink van az arcodon. Tehát törölgetés helyett inkább itasd fel a nedvességet az arcodról. Ha könnyezik a szemed, a ruha pántja alá rejtett fültisztító pálcikával vagy a zsepi sarkával ezt is könnyen fel tudod itatni. Ha zsírosodásra hajlamos bőröd van, akkor érdemes púdert eltenni valamelyik koszorúslány táskájába, és a rúzsból is kérhetsz picit a sminkesedtől, hogy a vacsora után meg tudd igazítani.

Sződy-Zétényi Vica elérhetőségei:
Telefonszám: +3670 940 4806
Honlap: www.zetenyimakeup.hu
Facebook: www.facebook.com/Zetenyimakeup
Instagram: instagram/@zetenyimakeup

Csatlakozz hozzánk facebookon is: https://www.facebook.com/nuptiaeskuvo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.