Ismerjétek meg Kozsahuba Kata történetét, és csodálatos munkáit! Sorozatunkban ezúttal Katával készítettem interjút.

1. Mikor kezdtél el grafikával foglalkozni?

Már gyerekkoromban is folyton valami kreatív elfoglaltságon törtem a fejem. Készítettem ékszereket, origamiztam, barkácsoltam, rajzoltam, és ez felnőtt koromig kitartott. Sokáig a vendéglátásban dolgoztam, mint sokan, akik nem találták meg az útjukat, és ezalatt kezdtem el egy kiadványszerkesztő képzést 2016-ban, amitől egyenes út vezetett a grafikáig. Szerencsém volt, hogy rögtön ezután felvettek egy dekorációval foglalkozó céghez, ahol megtanultam a reklámgrafika és a reklámdekoráció csínját-bínját, rengeteg tapasztalatot szereztem. Az esküvői grafika pedig kikapcsolódásként kezdődött, készítettem néhány minta meghívót, amit feltöltöttem meskára, majd vártam. Én is meglepődtem, hogy milyen gyorsan és milyen mértékű érdeklődés lett a termékeim iránt, ami ahhoz vezetett, hogy másfél évvel az első meghívó feltöltése után főállásban foglalkozom esküvői grafikával a saját cégemben.

2. Melyek a leggyakoribb típusú meghívók?

Rengeteg típusú meghívót készítettem az évek alatt, de most határozottan tudom azt mondani, hogy a 2020-as év legnagyobb trendje az akril meghívó volt, ami iránt nem csökken az érdeklődés 2021 első napjaiban sem. Nekem is közel áll a szívemhez ez a megoldás, mert nagyon különleges, és egy ilyen egyszerű, átlátszó anyag annyiféle arcát tudja mutatni, ahány menyasszonnyal csak találkozom. 🙂

3. Minden évnek megvannak a maga slágerszínei és motívumai. Mit gondolsz, 2021-ben mi lesz az?

Természetesen minden évnek megvannak a színei, de szerencsére azt mondhatom, hogy ettől függetlenül nagyon sokféle meghívót készíthetek. Az elmúlt két évben a vintage és greenery stílus volt talán a legdivatosabb, és még mindig nagyon népszerű. Azonban azt látom az elmúlt hónapok tapasztalata alapján, hogy a 2021-re készült meghívók esetében a párok egyre gyakrabban választják a sötétebb tónusokat vagy erőteljesebb színeket (navy, teal, bordó, a szürke), egyszerű grafikával, esetleg arannyal/ezüsttel kombinálva, minimalista stílusban. Emellett, talán az elmúlt év vírushelyzetének hozadéka, hogy sok őszi esküvőre készítettem dekorációt, ennek hatására előtérbe kerültek az őszies színek, mint a rozsda, a terrakotta, amihez szuperül passzolnak a pasztell árnyalatok.

4. Gyakran keresnek meg Téged határozott ötletekkel?

Ez nagyon változó. Sokan keresnek meg konkrét elképzeléssel, sokan rengeteg ötlettel, amiből igyekszem leszűrni azt, ami a legideálisabb, legesztétikusabb lesz a végén, sokan teljesen tanácstalanul érkeznek hozzám. Nekem ilyenkor az a feladatom, hogy alkalmazkodjak ahhoz, amire a párnak a leginkább szüksége van. Időnként elkészítem a tervet a leírtak alapján, és ha úgy látom jónak, akkor kommentárral küldöm el, hogy mi lenne az, amitől teljesebb lenne az összkép. Ebben az esetben a pár el tudja dönteni, hogy hallgat rám, vagy ragaszkodik at első elképzeléshez. Természetesen egyik sem rossz megoldás, hiszem különbözőek vagyunk, mások a meglátásaink. Ezzel szemben előfordul, hogy saját ötletek alapján készítem el a meghívókat. A tervezés első fázisa mindenképpen az, hogy meghatározzuk a stílust, a színeket, a hangulatot. Ehhez minden esetben kérek inspirációs képeket a leendő dekorról, csokorról, ruhákról, vagy bármiről, amiről úgy látja a pár, hogy közelebb visz engem az elképzelés megvalósításához. 🙂

5. Jellemző, hogy a meghívó mintája, színvilága végig kíséri az egész esküvőt (pl. dekoráció, ültetőkártyák, koszorúslányok ruhája stb.)?

Igen, a tendencia az, hogy a színek és a motívumok alapjaiban végigkísérik az esküvő minden fázisát. Előfordul, hogy finomodik a dekor, több részlet körvonalazódik, egyes színeket elhagyunk, kicserélünk, de ez is megoldható olyan módon, hogy a stílus végig megmaradjon, az összkép viszont új legyen.Sajnos az előző évben, ahogy már említettem, sokan kényszerültek rá, hogy a nyári esküvőt elhalasszák őszre. Ezekben az esetekben gyakran változtattuk meg gyökereiben a dekorációt, de olyan is előfordult, hogy az őszi esküvői is az eredeti dátum színeit viselte.

KOZSAHUBA KATA ELÉRHETŐSÉGEI:

Honlap: https://kozsakata.wixsite.com/kozsahubakata
Instagram: https://www.instagram.com/katakozsahuba/?hl=hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK: https://www.nuptia.hu/2021/01/11/eskuvoi-meghivo/Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.