Mennyibe kerül egy jó fotós?

Talán az egyik legfontosabb szolgáltatótok a fotós lesz. Egy jó szakember csodaszép képeket tud készíteni, melyeket évekkel később is szívesen nézegetsz majd. De mennyibe is kerül egy jó fotós? Nézzük csak!


Ha összehasonlítod a különböző honlapokat, sok helyen találsz csomagajánlatokat, de inkább az egyedi árajánlatkérő sablon az elterjedtebb. Az ajánlatok megírása, bekérése, összehasonlítása elég sok időt felemészt, mégis érdemes lesz ezt rászánni, hiszen nem mindegy, ki (milyen minőségben) fogja megörökíteni a Nagy Napotokat.

A mostani cikkben 10 szuper fotós honlapját böngészem végig. Csak olyan honlapokat szerepeltetek, ahol csomagajánlatok találhatóak.
Az árak összehasonlítása érdekében egy átlagos esküvő igényeit, leggyakoribb csomagajánlatát vettem alapul.

Legfőbb szempontok:
 • rendelkezésre állás már a reggeli készülődéstől;
 • a lakodalom megörökítése körülbelül hajnali 2-ig;
 • kreatív fotózás több helyszínen az esküvőt megelőző napokban.
Esküvői fotózás árak – 3 kategóriába soroltam:
 • I. kategória: 200 000 Forint alatt
 • II. kategória: 200 000 – 300 000 Forint között
 • III. kategória: 300 000 Forint felett
Mennyibe is kerül egy szuper fotós a Nagy Napra?
Akkor kezdjünk bele!

A honlapokkal és fotókkal kapcsolatos értékelés szempontjai teljesen szubjektívek, kihangsúlyoznám, hogy ez kizárólag az én véleményem. A felsorolás véletlenszerű, nem rangsor!

 1. FotoArt.hu – Gazsó Gábor
  https://fotoart.hu/
  A honlapon 3 esküvői csomagajánlat található, melyből a “Normál csomag” felel meg legjobban a meghatározott paramétereknek. A csomag nem tartalmazza a külön napi kreatív fotózást (erre külön két kisebb csomagból lehet választani). Ezt a kettőt összeadva számítottam a végösszeget.
  A referencia honlap nagyon igényes, könnyen el lehet igazodni az oldalon, a fotók csodaszépek. . Az ajánlat a II. kategóriába tartozik.
 2. Esküvő Fotózás & Videózás Weddingo – Szász Norbert
  https://www.weddingo.hu/
  A referencia honlap lényegretörő, egyértelmű csomagajánlatokat tartalmaz. A fotók nagyon szépek, bár én hiányolom a lakodalom részről készült fotókat. II kategória.
 3. Pelčák Éva Photography
  https://www.pephotography.hu/
  A honlap nagyon elegáns. Különösen tetszik, hogy rengeteg a fekete-fehér fotó, melyek igazán egyedi hangulatot kölcsönöznek a fotóknak. Az oldalon több csomagajánlat is található. Az meghatározott igényeiknek a Exclusive csomag felelne meg, még további külön napos kreatív fotózással. Így a költségek a II. kategóriába esnének.
 4. Le Grand Jour
  https://www.grandjour.hu/
  Nagyon tetszett a honlapon, hogy minden esküvőről rengeteg (csodaszép) fotót találtam, és egy-egy rövidke beszámolót is arról, hogyan zajlott a Nagy Nap. Emberközelivé tette az egészet, és egyben meg is ismerhettem kicsit a fotósokat anélkül, hogy személyesen találkoztunk volna. Azonnal szimpatikusak lettek. Konkrét árakkal találhatóak csomagajánlatok. A számomra preferált a II. kategóriába esne.
 5. Magyar Levente
  http://magyarleventefoto.hu
  Letisztult, nagyon szép honlap, tele fotókkal. Nagyon tetszik, hogy esküvőnként vannak csoportosítva a fotók, így rengeteg képet tudunk megnézni egy-egy eseményről a készülődéstől a lakodalom bulizós részéig. Külön bemutatkozó oldal. Számomra a Nagy Csomag ajánlat lenne megfelelő, mely a II. árkategóriába tartozik.
 6. Sada Web
  https://sadaweb.hu/
  Klasszikus fotók. A fényekkel nagyon szépen játszanak. Csomagajánlatokat találtam a honlapon, melyek alapján az igényeim szerinti csomag a II. kategóriába kerülne.
 7. Oravecz Dia
  https://photoeskuvo.hu/
  Szép, letisztult honlap. Könnyű benne eligazodni, a kérdéseimre azonnal választ kapok, elég informatív. A meghatározott igényeknek leginkább a Deluxe Csomag felel meg, mely egy fotós esetén a II. kategórába, két fotós esetén a III. kategóriába esne. A csomag tartalmaz egy jegyesfotózást is. TIPP: Early bird foglalás esetén komoly kedvezményt kaphattok!
 8. Superstar Pictures
  https://superstar.pictures/
  Fotózást és videózást is vállalnak. A honlapon referenciaként inkább rövid videókat töltöttek fel, elég kevés esküvőről készült fotót találtam.
  A kiválasztott csomagajánlat “Teljes nap + Kreatív” a II. kategóriába tartozik.
 9. FényKépzet – Lenkes Ildikó
  https://www.fenykepzet.hu/
  Szuper honlap. Igazán különleges, hogy az ajánlatok nem csomagként vannak összeállítva, hanem a megadott kisebb ajánlatokból teljesen egyedire szabhatjuk a saját esküvőnkre kért ajánlatot. Külön napi kreatív fotózást nem találtam az oldalon, de egy átlagos összeggel számolva a csomagom a II. kategóriába kerülne.
  A fotók nagyon szépek és remek hangulatúak.
 10. OneDayWed
  https://www.onedaywed.com/
  Elegáns, letisztult honlap. A galéria nagyon érdekes a “lapozgatós” megoldással, és nagy méretűek a fotók. Az elkészült képek gyönyörűek, különleges hangulatúak.
  A meghatározott csomag a II. kategóriába kerülne.
Összefoglalva az esküvői fotózás árak összehasonlítását:

A megadott csomagajánlatok általánosságban a 200-300 000 Ft közötti kategóriába tartoznak. Ezért az összegért már tényleg szuper szakembereket találsz, akik csodálatos fotókat készítenek majd a Nagy Napodról. Elmondható, hogy szerencsére rengeteg kiváló fotós dolgozik Magyarországon, így biztosan mindenki megtalálja a Számára legmegfelelőbbet (mind árban, mind stílusban).

Szuper fotósokat találhatunk már 200 – 300 000 Forint közötti összegekért

A témához érdemes még elolvasni egy korábbi cikkemet is, melyben a fotósok kiválasztásával kapcsolatban adok tippeket.
https://www.nuptia.hu/2020/11/03/eskuvoszervezes-lepesei-09-talaljatok-meg-a-fotosotokat/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.