Egy tematikus csoportban hallottam Rebekáék történetéről, akik az esküvőszervezés legvégén belebotlottak minden menyasszony rémálmába. Szerencsére, mint egy mesében, a végén minden megoldódott. Megkérdeztem Rebekát, készíthetnék-e vele egy interjút, aki (nagyon nagy örömömre) beleegyezett, így most az ő történetüket olvashatjátok a megismerkedésüktől, a szervezésen át a Nagy Napig.

Hogyan ismerkedtetek meg? Mikor volt a lánykérés?

A férjemmel 2015 nyarán Sopronban, a VOLT fesztiválon találkoztunk. A miénk egy beteljesült fesztiválszerelem. 🙂 A lánykérésre évekkel később, 2019.02.07-én került sor Szavírában az Atlanti-óceán partján.

Mikor kezdtétek el a szervezést? Mi volt az, amihez (akihez) már az elejétől fogva ragaszkodtatok?

Mivel már a lánykérés előtt benne voltam esküvős, menyasszonyos csoportokba, sejtettem mire számíthatok. A szüleim nem értették, hova kapkodok ennyire a szervezéssel. Az 5. évfordulónk 2020.08.01. szombati napra esett, így ehhez mindennél jobban ragaszkodtam. Egyszerre praktikus és romantikus az évfordulón megtartani az esküvőt. 2019. tavaszán már bőven nézelődtünk, először mindenképp a helyszínt szerettük volna lefixálni, ami ha jól emlékszem júniusban meg is történt. Utána haladtunk sorban a többi szolgáltatóval: DJ, ceremóniamester, fotós és legvégül a videós.

Mi volt a Nagy Nap koncepciója, milyen stílusú esküvőt szerettetek volna? Mennyire sikerült megvalósítani az első elképzeléseket?

Bevallom, az elején nagyon szerettem volna egy tematikus esküvőt. Fesztivál témában gondolkoztam, de a párom nem szerette volna és be kellett látnunk, hogy az idő mellett a költségvetésünket is meg tudja dobni rendesen. Szerettünk volna egy esküvőt, ahol jól érezzük magunkat mi is és a vendégek is. Az meg ha emlegetik is hogy mennyire jó volt a buli, csak hab a tortán. Összességében a letisztultabb, vintage stílust éreztük magunkénak. Bevallom az eredeti helyszínünk nem feltétlenül passzolt bele ebbe a képbe, viszont amikor megláttuk a Jakab Lovasudvart, tudtuk, hogy “ez a mi helyünk”. Lovas múltam miatt pedig különösen kedves, tökéletes volt számomra is a helyszín.

Mennyire volt könnyű vagy esetleg nehéz az egyes szolgáltatókkal a kezdeti egyeztetés? Hogyan kezdtetek bele a szervezésbe? Hogyan/honnan kértétek be az árajánlatokat?

Nem gondolom, hogy nehéz lett volna. A férjem nagyban kivette a részét a szervezésben, vitahelyzet sem nagyon volt, meg is lepődtem, hogy milyen jól kezeltük a dolgokat. Annyi ijesztő, negatív dolgot hallani, hogy miket vált ki az esküvőszervezés egy-egy párból és hogy nem vállalnák újra. A szolgáltatókat viszonylag hamar megtaláltuk, nagyrészt közösségi oldalak csoportjaiban kérdeztem és ajánlották őket. Akiket így találtunk meg az a DJ-nk és a ceremóniamesterünk volt. Fotósunkat egy előző nyereményjáték kapcsán ismertük meg, amikor lehetőségünk volt a Museum of Sweet & Selfies -ben kreatív esküvői képeket készíteni. Nagy volt az összhang, elégedettek voltunk a végeredménnyel, így szerettük volna ha a nagy napon is ő lesz velünk. Ráadásul a fotósunknak volt szelfigép szolgáltatása, ami szintén egy volt a kevés dolog közül, amihez ragaszkodtam. Nem bántuk meg! 😉 A videósaink pedig egy kezdő csapatból álltak, akik referencia gyűjtési céllal posztoltak egy csoportba én pedig felkerestem őket. Őszintén szólva a videó volt az egyetlen kérdőjel számomra, mert bár egyetlen esküvőt tervezek egész életemben, de az anyagi lehetőségeinknek is van határa sajnos. Ezzel a megoldással bár “rizikóztunk”, de végül elfogadható áron kaptunk egy számunkra tökéletes minőségű és stílusú szolgáltatást.

A legnagyobb közösségi oldalon egy menyasszonyoknak szóló csoportban 2020. nyarán számoltál be arról, hogy a helyszínetek az esküvő előtt 3-4 héttel visszamondta a foglalásotokat. Elmondanád, pontosan mi is történt? Hogyan érezted magad ekkor?

Az esküvőszervezés alatt az volt az egyetlen alkalom, amikor elsírtam magam. Az, amire több mint egy éve készültünk, hirtelen úgy tűnt összedől. A helyszínünk a “vírustól való félelem és személyzet hiánya miatt” visszamondta az augusztus elsejei lagzinkat. Június közepén, amikor ott voltunk a részleteket egyeztetni még szó sem volt arról, hogy esetleg nem lesz esküvő, sőt az előző hétig nagyon segítőkészen, szívélyesen válaszoltak a kérdésekre üzenetben. Végtelenül inkorrektnek tartottam, de muszáj volt előre menni és megpróbálni a lehetetlent. Több nagy létszámú csoportba is kiposztoltam a történetünket és hogy SOS helyszínt keresünk. Hihetetlen volt az a támogatás, együttérzés, segíteni akarás amit az emberek irányunkba mutattak. Közben persze mi sem tétlenkedtünk, a szolgáltatóink, a rokonok és a barátok mind segíteni próbáltak, telefonáltunk, ahova csak tudtunk. Végül a dabasi Anna Karolina Lakodalmasház ajánlásával eljutottunk álmaink helyszínére, akikről előtte nem is tudtunk, a Jakab Lovasudvarra Dabason. Barnáék nyaralni terveztek az augusztus 1-ét magába foglaló héten, ezért nem adták oda senkinek az időpontot, viszont a nyaralás közben elmaradt, én pedig úgy gondolom, hogy csak nekünk tartogatták azt a hétvégét és sorsszerű volt, hogy az előző helyszín lemondta.

Az új helyszínetek a Jakab Lovasudvar lett, és extrém gyorsasággal kellett mindent megbeszélnetek, átszerveznetek. A fotók tanúsága szerint tökéletesen sikerült. Mesélnél egy kicsit többet arról, hogyan tudtátok ennyire rövid idő alatt ezt megoldani? Ki volt a kapcsolattartótok a Lovasudvartól, hogyan tudott Nektek segíteni?

A ceremónia után

Jakab Lovasudvar – Dabas.
https://www.facebook.com/JakabLovasudvar
Nem volt sok időnk hezitálni, az biztos. A kapcsolattartónk Jakab Barna volt, illetve a helyszínen felesége Berni is segítségünkre volt. Hálásak vagyunk a fiatalos, rugalmas, problémamegoldó fókuszú mentalitásukért, hiszen 3 hét alatt igen sok mindent újra kellett gondolnunk. A hely gyönyörű, karbantartott, rendezett. A szertartást az udvaron egy fákkal árnyékolt, boldogságkapus szaletli alatt tarthattuk meg, ahol kényelmesen elfért mindenki. A kreatív fotózásra „kölcsönadtak” két csodaszép lovacskát. Szerettünk volna fotósarkot, viszont nem tudtuk, hogy milyen háttér legyen. Az esküvő előtt egy héttel a helyhez passzoló, faágakból összerakott szíveket készítettek. Imádtam. Rengeteg dísz/díszlet volt, amit ők biztosítottak – nekünk alig kellett vinni valamit. Az itallap annyira bőséges volt (meggybor, Hell, stb), hogy ki sem írtuk hányféle whiskey és pálinka található, mindenki talált bőven kedvére valót. A pincérek/ felszolgálók tündériek, mosolygósak voltak – ezt több vendégünk is megjegyezte. Végezetül kiemelném a kemencében sült finomságokat, amiket szintén többen megjegyeztek, hogy ilyen jót még nem ettek lakodalomban.

Mesélj kérlek a szolgáltatókról, akik azon dolgoztak, hogy a Nagy Napotok tökéletesre sikerüljön!

A szolgáltatóinkról elöljáróban annyit, hogy többen is elkérték tőlünk a másik elérhetőségét, mert nem (vagy csak nagyon rég) találkoztak ennyire jó szakemberrel – ez szerintem mindent elmond. 😊

Fotós: Digilab – Agárdi Gábor.
https://www.digilab.hu/
Gábort egy évvel ezelőtt egy esküvős csoportban ismertük meg, amikor kisorsolt minket egy nyeremény fotózásra. Úgy gondolom ez is egy sorsszerű találkozás volt. Gábornak van egy határozott, de mégis laza stílusa. Tudja mikor kell pörgetni a csoportképeket, mikor kell időt adni a párnak, hogy oldódjanak. A szertartáson talán rózsabokrot ugrott át futás közben, hogy a bevonulásról elölről és hátulról is elkészülhessenek a képek. Mi ez, ha nem maximalizmus és profizmus? Minőségben, mennyiségben abszolút elégedettek vagyunk a képekkel. Több kép is készült, melyekhez nem is kellenek szavak, tisztán kiolvashatóak az emberek szemeiből az érzelmek. Arról nem is beszélve, hogy egy héten belül megkaptuk a képeket online (a pendrive és az album még várat magára, miattunk.. 😃 ).

Szelfigép:
https://szelfirobot.hu
Nem szerettem volna számomra személytelen ajándékokat adni, így viszont valószínűleg több családnak az otthonában ki van rakva a kép – amin természetesen ők vannak rajta, viszont az is, hogy „Köszönjük, hogy velünk ünnepelsz! Rebeka és Gábor 2020.08.01.”. Így ha csak egy pillanatra is, de mi is eszükbe jutunk, ha a képre néznek. 😊 A szüleim totál feleslegesnek tartották, én viszont ragaszkodtam hozzá, és milyen jól tettem. Valószínűleg ez volt az első s utolsó alkalom, hogy a nagyszüleim mind a 8 unokával egyszerre készítettek közösen képet. Az idősebb korosztály is önfeledten használta, amivel minket is megleptek. Nekünk nem sok időnk volt ott lenni sajnos, de az egyetlen közös képünket beteszem, hogy látszódjon a szép háttér is. Utólag minden képet megkaptunk digitálisan, volt aki a helyszínen is elküldte magának e-mailben és természetesen korlátlan fotónyomtatással kértük, így rengeteg kép került a vendégkönyvünkbe is. Nálunk egy ez volt a köszönőajándék.

Videó: Evolucio Marketing – Farkas Ádám, Barna Ádám, Szikora Norbert
https://evoluciomarketing.mypixieset.com
A srácokat szintén egy esküvős csoportban találtam. Nem tudtuk, hogy szeretnénk-e videóst, ők pedig referencia videót szerettek volna készíteni. Farkas Ádámmal kommunikáltunk nagyrészt, melyben őszintén szólva akadtak kisebb félreértések, viszont az eredmény kárpótol mindenért. Annyira ízléses, hangulatos videót kaptunk, hogy tudtuk olyat ad, amelyet semmilyen formában nem kaptunk volna vissza az esküvőnkből. Összességében ajánlom a fiúkat, csak alaposan egyeztessetek le mindent! 😊 https://www.youtube.com/watch?v=ovxgvssse4k

DJ: Balázsovits Péter
https://djpitt.hu/
Dj Pitt és felesége nagyon kedvesek, mosolygósak, hatalmas bulit csináltak. Fényeket is hoztak, ezzel fokozva a bulihangulatot. A zenék éjfél előtt inkább az idősebb korosztálynak szóltak, viszont a menyecske tánc után akkora buli volt, hogy a 13 évestől a 60 évesig voltak a táncparketten. Bármilyen kérésünk volt, megvalósították. Reggel 4-fél 5-ig bulizott a násznép fele.

Ceremóniamester: Szigetvári Tamás.
https://www.facebook.com/szit.mester
A fotósunk, Gábor mondta azt még az esküvőszervezés elején, hogy „olyan cm-et válasszatok, akivel a magánéletben is leülnétek meginni egy sört”. Ezt a tanácsot megfogadva biztos, hogy el fogunk látogatni Tomi éttermébe, és megiszunk valamit. Végtelenül lelkiismeretes volt, profin bonyolította le a dolgokat. Bármilyen probléma felmerült, biztos voltam benne, hogy Tomi kezeli a helyzetet. Segített összeállítani a menetrendet, többször is videochateltünk/telefonáltunk a szervezés alatt. Végül bár 1-ig szólt a munkaideje, ha jól emlékszem 3-ig velünk bulizott. 😊

Anyakönyvvezető: dr Erdélyi Zsolt egy szuper jófej, nem kiégett AK.
Az esküvő előtt telefonon egyeztettünk és személyesebb dolgokat is belevitt a szertartásba, mint hogy az 5. évfordulónkon -augusztus 1-én- lettünk férj és feleség. Mi egész nap olyan nyugodtak voltunk a párommal, már attól tartottunk, hogy a szertartás alatt nem lesznek érzelmek. Ez ott megborult, hogy mire bekísért apukám a tanúm már zokogott. Persze a továbbiakban is nehéz volt tartani a könnyeket, mert nagyon szívhez szóló volt a szertartás és ajándékba egy Gary Chapman szeretetnyelves könyvecskét kaptunk – ami külön kedves a számunkra.

Nyitótánc: Kropf Mineá
https://www.facebook.com/kropfminea
Mimó-t mindenkinek! gtelenül cuki, tündéri és PROFI. Én még középiskolából ismerem Mimót, kézenfekvő volt, hogy őt kérjük fel. Nem kötelez terem bérlésre, egy nagyobb nappaliban is elsajátíthatod a koreot – mi is az utolsó alkalommal mentünk terembe a tér és a tükör miatt, bőven elég volt. Segített a zene választásban, figyelembe vette az óhajainkat. Minden alkalom rengeteg nevetéssel, jó hangulatban telt

Gyűrűk: Feil. Eljegyzési és karikagyűrűk is. Nagyon türelmesek, segítőkészek az üzletben. Magas minőségben dolgoznak, örülünk, hogy őket választottuk.

Menyasszonyi torta és a sütik + még több torta: Dabasi Bor cukrászda.
http://www.borcukraszat.hu
Több cukrászdától is árajánlatot kértünk, nem akartam elhinni, hogy 1000+ Ft egy szelet torta.. Szerencsére a Bor cukiban korrekt árban nagyon finom tortát kaptunk. A helyszín is onnan rendelte az aprósütiket és mi is a kísérő tortákat, tekintettel a glutén/laktóz/stb érzékenyekre paleo tortát is.

Smink: Méhes Bettina Make up
A képek magukért beszélnek szerintem. Kiváló minőség, tökéletes kivitelezés.

Haj: Váczi Ágnes, Üllő.
Imádtam és örülök, hogy a konty mellett döntöttem.

Dekor: helyszín adta és mi vittük/vettük

Virág: virágpiac + ismerős csinálta

Hogyan zajlott a Nagy Nap? Mennyire izgultatok?

A saját meglepetésemre, egyáltalán nem izgultam. Reggel a fodrásznál kezdtem, mondta hogy egy pillanat, csak még elintéz valamit és máris jön. Mondtam, hogy persze, nyugodtan, engem úgyis megvárnak. Tényleg nem izgultam, már attól féltem, hogy a szertartás alatt sem lesznek érzelmek. Nyilván egy minimális izgalom volt bennem, de nem akartam elájulni közben, nem veszekedtem vagy kiabáltam senkivel, csak sodródtam az árral. Az előkészületek alatt nem is találkoztunk a párommal, a first look fotózáson látott meg először. A fotózás után, a szertartás előtt ültünk le beszélgetni kicsit. Kérdezte, hogy izgulok-e, mert ő egyáltalán nem. Itt már mindketten aggódtunk, hogy mi lesz velünk a szertartás során. A tánctanárunknak amikor ezeket elmeséltem csak ennyit mondott “Mert tudtad, hogy a jó emberhez mész hozzá.”. A szertartás viszonylag későn volt, -18:30-kor,- gyönyörűek voltak a fények és a hőség sem volt probléma, így nem bánom, hogy így alakult. Végül a szokásos menetrend, de a lényeg, hogy reggel fél ötig buliztunk.

Volt esetleg vicces jelenet, aprócska baki, amire így utólag már mosolyogva gondolsz vissza?

Persze, volt egy csomó, de ezektől lett a MI napunk. A fátylam utólag raktam fel, a kikérés közben kétszer is kiesett, a tortára elfelejtettük feltenni a keresztneveink kezdőbetűiből álló tortadíszt. Számomra a legelevenebb, amikor az anyakönyvvezető beszélt és mondta: “Rebeka, most nézz a férjedre és ….”, én nem is kapcsoltam mit kéne tennem, mert az anyakönyvvezetőt figyeltem, ő megállt egy pillanatra és rám mosolygott jelezve, hogy most ne felé forduljak, hanem Gáborra nézzek. A férjem introvertált személyiség, így nagyon büszke voltam rá, hogy a vacsora előtt felállt és szólt a násznéphez pár szót. Előtte már elmondta, miket szeretne mondani, én pedig tudtam, hogy egy nagyon fontos dolgot ki fog hagyni, így én voltam a súgógépe. Ez a kis jelent annyira jól reprezentálja a kapcsolatunk dinamikáját.

Mi volt a legkülönlegesebb pillanat az esküvőn?

Rengeteg. Ezekért a pillanatokért már megérte megházasodni. Amikor édesapám bevezetett a szertartásra, épp hogy megérkeztünk, átadott a páromnak, mire ránéztem a tanúmra, a “kisöcsémre”, már zokogott. A szertartás alatt felváltva törölgettük magunkat papírzsebkendővel. Az apa-lánya tánc édesapámmal egy számára nagyon kedves számra, vagy hogy a menyecsketáncnál nagypapámmal és nagymamámmal együtt táncoltam, míg édesanyám könnybe lábadt szemekkel nézett minket. Őszintén szólva rengeteg ilyen személyes, meghitt pillanat volt, olyan is, ami nem közvetlenül velem történt, mégis hatalmas boldogsággal töltött el.

Van bármi, amit másképpen csináltál volna a Nagy Napon?

Talán a tematikus esküvőt jobban támogattam volna, vagy a tortadíszt még a készülődés alatt feltenném. De úgy gondolom ezek olyan dolgok, amik nem befolyásolták azt, hogy ilyen emlékezetesre sikerüljön az esküvőnk napja.

Mit tanácsolsz azoknak, akik még az esküvőszervezés elején járnak? Mire figyeljenek mindenképpen?

Nem ér annyit, hogy emiatt állandóan görcsben legyen a gyomruk vagy rengeteget veszekedjenek a párjukkal. Úgyis lesz valahogy, és az épp úgy lesz tökéletes, önazonos számukra. Próbálják meg élvezni és ne feledjék, hogy semmi sem lehetetlen! Mi is találtunk új helyszínt 3 héttel az esküvőnk előtt. 🙂

A gyönyörűséges Rebeka a Nagy Napon

Írtad, hogy a ruhádat az Aliexpressről rendelted. Te elégedett voltál a ruha minőségével? Sokan félnek online oldalakról ruhát választani. Mit tanácsolsz, mire figyeljenek?

Imádtam a ruhámat. Persze mint sokan mások én is ruhaszalonokban kezdtem. Ennek két oka is volt: rájöjjek mi is áll jól nekem, milyen stílusú ruhát rendeljek és hogy mérlegeljek a ruhabérlés vagy vásárlás érné-e meg számomra. Én sokalltam a szalonokban tapasztalt árakat, mert ahogy korábban is mondtam, egy esküvőt tervezek erre az életre, de sajnos lottót sem nyertem közben. Évek óta rendelek Aliexpress-ről, volt már, hogy ruhát is. Nyilván volt, ami csalódás volt, de az évek tapasztalata meghozta gyümölcsét. Az egyik alapszabály számomra, hogy az eladónak nem lehet 95%-nál rosszabb értékelése, következő, hogy legyenek fényképes vélemények a vásárlóktól és végül, ha nincs fotós vélemény, viszont megbízhatónak tűnik az eladó, akkor legyen elérhető privát üzenetben és küldjön saját képet a ruháról. Az én ruhám egy szuper minőségű, lecsatolható uszályos sellő fazonú ruha volt. Kisebb átalakításra el kellett vinnem varrónőhöz – ő is meg volt lepődve, milyen jó vétel volt. Tudom, hogy nem a bérelhető ruhákra jellemző magas minőségű anyagokból állt össze, de nem egy vállalhatatlan minőségű valami volt, amiről ordított hogy kínából van. A ruhabérlés árának töredékéből megúsztam. Egy férfi barátunk azóta is emlegeti, hogy ez az egyik legjobb üzlet volt, amit valaha hallott.

Menyasszonyi ruha, fátyol: Aliexpress – Andrea Menotti
https://www.facebook.com/andrea.menotti.5 igazította rám. Nagyon profi, nagyon korrekt árban. Ha hamarabb rábukkantam volna Andira, a koszorúslány ruhákat is vele varratom. 😊

Fülbevaló/nyaklánc/karkötő: G. Westerleigh

Koszorúslány ruhák, Menyecske ruha: About you, TFNC és mascara

Cipő: Badgley Mischka

Öltöny: Lord men’s fashion https://www.facebook.com/LordMensFashion – Semmiképp sem szeretett volna kék öltönyt a párom, én pedig támogattam ebben. Rá szabták az öltönyt, ő válogatta az anyagokat össze és nem csillagászati összeg lett a vége. A nadrág szárát így utólag beljebb vetetné, de összességében ajánljuk őket.

Végszó:

Nagyon köszönöm Rebekának, hogy elmesélte a történetüket. Sok sok boldogságot kívánok a közös életükben!

A fotókat Rebeka írásos engedélyével használtam fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.