Az egyik közösségi oldal tematikus csoportjában merült fel a kérdés, milyen egy kis létszámú esküvő? Sokan félnek tőle, pedig teljesen alaptalan. Meghitt, bensőséges esküvőtök lehet, ha a szűkebb körben ünnepeltek.


Kingát megkértem, hogy meséljen egy kicsit a Nagy Napjukról.

kis létszámú esküvő - kreatív fotózás

Hogyan ismerkedtetek meg, mikor volt a lánykérés?

2011-ben először egy közös barátunk szülinapján találkoztunk, majd nem sokkal később ugyan annak a közös barátunknak a munkahelyén futottunk össze, ahol már szóba is elegyedtünk, ami olyan jól sikerült, hogy rá 8 évre 2019-ben megtörtént a lánykérés.

Mikor kezdtétek el a szervezést?

A Covid kellős közepén 2020 júniusában végre 9 év után a párom „beadta a derekát”. Mindig mondtam neki, hogy minimum 1 évvel előtte szóljon, ha szeretne esküvőt, mert a szervezést időben kell elkezdeni, viszont én nem vagyok egy türelmes típus, illetve már nagyon régóta vártam erre a pillanatra, így húztam egy merészet és elkezdtem megszervezni az esküvőt még arra az évre. A dátum mindegy volt, csak 2020-ban legyen és lehetőleg még jó időben.

Mivel szűkös volt az idő, így olyan helyet kerestem, ami szinte mindent megszervez nekem, így találtam rá az Etyeki Kúria és Borgazdaság facebook hirdetésére, amelyben több csomag közül lehetett választani és szinte mindent tartalmazott, amire nekünk szükségünk volt. A covid miatt volt még szabad időpontjuk, így 4 hónap alatt szeptember 12-ére megszerveztem mindent.

Mi volt a Nagy Nap koncepciója, milyen stílusú esküvőt szerettetek volna? Mennyire sikerült megvalósítani az első elképzeléseket? Mindig kis létszámú esküvő volt az álmod?

Kislány korában nyilván mindenki hagyományos esküvőre vágyik, hatalmas násznéppel, hercegnős ruhában. Eredetileg nekem is volt egy elképzelésem, de ahogy teltek az évek, már más dolgokat tartottunk fontosnak, így a férjemmel együtt eldöntöttük, hogy egy meghitt, szűk körű, kis létszámú esküvőnk lesz, amin tényleg csak a család és a legközelebbi barátaink fognak részt venni. Stílusban egy letisztult, laza hangulatú, modern esküvőt képzeltünk el, finom ételekkel, szép környezetben. Azt hiszem ezt teljes mértékben sikerült megvalósítanunk minden szempontból.

A férjem és én is egy-egy dologhoz ragaszkodtunk én a kinti polgári ceremóniához, amit szerencsére a helyszínen gyönyörű környezetben meg tudtunk valósítani, a férjem pedig a templomi esküvőhöz ragaszkodott, így a gyönyörű etyeki katolikus templomban Isten színe előtt is örök hűséget fogadtunk egymásnak.

Hol találtad meg a ruhádat?

Ez az egyetlen negatívum talán, ami eszembe jut az esküvőmmel kapcsolatban. Egy extravagáns uszályos, menyasszonyi overálban szerettem volna férjhez menni, de sajnos az esküvő előtti héten még nem volt készen a ruha, illetve nem volt olyan minőségű sem, amit a képek alapján elképzeltem, ezért sürgősen ruha után kellett néznem, így egy boltban végül egy egyszerű sellő fazonú csipke ruhát vettem, ami utólag jobb döntés volt, mint az overál, mert az nem tetszett volna a férjemnek.

kis létszámú esküvő - ruha

Mennyire volt könnyű vagy esetleg nehéz az egyes szolgáltatókkal a kezdeti egyeztetés? Hogyan/honnan kértétek be az árajánlatokat?

Az idő rövidsége miatt, nem kértem be sok árajánlatot, sőt igazából csak egyet, de mivel ott mindent nekem kellett volna intéznem, így nem őket választottam.Egy facebook hirdetésen keresztül jutottam el az Etyeki Kúriához, akik készségesen álltak mindenben a rendelkezésemre.

Miután megtaláltam a helyszínt, egyeztettem időpontot a pappal és az anyakönyvvezetővel is. Szerencsére ők is ráértek azon a napon, így a hivatalos részeket könnyen elintéztem.

A helyszínnel emailen és telefonon is többször egyeztettem, voltunk helyszínlátogatáson, ott nagyjából átbeszéltünk mindent. A legfontosabb dolgokat Csák-Borbély Edinával a Poppie and Co megálmodójával egyeztettem, Ő intézte a megbeszélésünk alapján a dekorációt, a csokromat, vőlegény kitűzőt, cateringet (Pearl Event and Wedding) és a tortát (Marangona).

Fotóst egy tematikus csoportban találtam, lényegében egy poszt keretében kerestem fotóst, ahol a jelentkezőknek megnéztem a honlapjukat, facebook oldalukat és a legszimpatikusabbat kiválasztottam, így esette a választás Andira és Áronra a VdArt Photo csapatára.

Videóst eleinte a férjem nem akart, de végül az esküvő előtt egy héttel én mégis megpróbáltam a lehetetlent és elkezdtem szabad videós után keresgélni. Nagy szerencsémre az egyik kedves videós ajánlotta a Sunny Weddins csapatát, akik pont szabadok voltak és a referencia munkájuk is tetszett, így gyorsan egy személyes találkozó keretén belül átbeszéltük az elképzeléseinket.

Összességében a szolgáltatók terén nagyon könnyen ment minden, elsőre megtaláltam mindenkit, akit szerettem volna.

Kik voltak a szolgáltatók?

Fotós: VdArt Photo
https://www.vdartphoto.com/
Andi már az első telefonos egyeztetésünk alkalmával azonnal szimpatikus volt, miután írtam neki, rögtön hívott is pedig, ha jól emlékszem vasárnap délután volt. Mint már mondtam elég türelmetlen típus vagyok, így ez külön szimpatikus volt nekem, hogy nem kellett napokat várjak a kapcsolat felvételre. A személyes találkozó alkalmával találkoztam Andi férjével is Áronnal. Egy jó hangulatú beszélgetés során meséltem nekik az elképzeléseinkről, az esküvőnkről, mutattam nekik inspirációs fotókat és átbeszéltük a menetrendet. Andi készséggel állt a rendelkezésemre bármikor írtam neki vagy hívtam. A kreatív fotózást délelőtt kezdtük Csepelen a Rooms-your photo place nevezetű stúdióban a tanúkkal, majd Etyeken folytattuk. A fotózások alatt nem feszengtünk, nagyon jó hangulat uralkodott, profin instruáltak minket. Az összes apró részletre odafigyeltek, minden fontos pillanatban ott voltak és fotóztak minket. Az elkészült képek pedig önmagukért beszélnek, az összes csodásan sikerült.

Videós: Sunny Wedding Films
https://sunnyweddingfilms.com/
Az esküvő előtt egy héttel ajánlás útján jutottam el Zsolthoz és Erikához. Végtelenül kedves és jó humorú videós párost ismertünk meg a személyükben. Sok időnk nem volt egyeztetni, de nem is volt rá szükség, hiszen egyrészt konkrét elképzeléseim voltak a videóval kapcsolatban, másrészt egy profi párossal volt dolgunk, így a végeredmény tökéletes lett. Mindenkinek ajánlom őket, akik korrekt áron szeretnének profi minőségű videót kapni a nagy napjukról.

Smink: Pacsuta Ági
http://pacsutaagi.hu/
Ágit egy kolléganőm ajánlására kerestem meg. A próbasmink alkalmával, mindent átbeszéltünk és elsőre az elképzelésemnek megfelelő sminket készített nekem. Ági minőségi termékekkel dolgozik, alapos és tökéletes munkát ad ki a kezei közül. A nagy napon is egész nap tartós, gyönyörű sminket kaptam tőle.

Haj: Csida Ági, Bornes Hajstúdió
Ági nem csak az esküvői kontyomat készítette el a nagy napon, de a szalonját is a rendelkezésünkre bocsájtotta, így az örömanyákkal és a tanúmmal együtt tudtunk ott készülődni. Végtelen türelemmel készített nekem két próbakontyot is az esküvő előtt, mindig változtattunk egy picit és a végére tökéletesen sikerült.

Catering: Pearl Event and Wedding
http://pearlevent.hu/hu
Szerintem az egyik legfontosabb dolog, hogy az ételek finomak és elegendőek legyenek egy esküvőn. Szerencsére nálunk ezzel nem volt gond. A fenséges ételek közül minden vendég megtalálta az ízlésének megfelelőt, azóta is mindenki emlegeti, hogy milyen finom fogásokat szolgáltak fel. A pincérek az egész vacsora alatt lesték a kívánságainkat, a poharaink soha nem voltak üresek. Bátran ki merem jelenteni, hogy ők ma Magyarországon az egyik legprofibb cateringes csapat.

Dekor és szervezés: Poppie and Co- Csák-Borbély Edina
http://www.poppieandco.hu/

Helyszín: Etyeki Kúria Borgazdaság
https://etyekikuria.com/

Torta: Marangona
https://www.marangona.hu/
Káprázatos kivitelezés és isteni ízek jellemzik a Marangona által készített tortánkat.

kis létszámú esküvő - maragona torta

Anyakönyvvezető: Sávay Andrásné (Brigitta)
Az egyik legjobb döntés volt, hogy Etyeken házasodjunk össze, hiszen, így találkozhattunk Brigittával is, aki nem csak a hagyományos polgári szertartási szöveget mondta el, hanem külön házi feladatként írnunk kellett neki a megismerkedésünkről, az eljegyzésünkről, egymásról és a tanúinkról. A szertartás egyik legszebb és legmeghatóbb pillanata volt, amikor az egymásról írt szívhez szóló vallomásokat hallgattuk, illetve amikor a tanúink meghallották a róluk írt sorainkat.

Hogyan zajlott a Nagy Nap? Mennyire izgultatok? Voltak-e váratlan, vicces pillanatok?

Nem vagyok egy izgulós típus, az égiek is velünk voltak aznap, hiszen talán az év utolsó igazán meleg nyári napjára ébredtünk, de azért, mint minden menyasszony én is izgultam, hogy minden tökéletesen sikerüljön.

Külön készülődtünk a párommal, így kimaradtam egy izgalmas momentumból, ugyanis mint utólag kiderült a cipő, amit eredetileg felvett volna az öltönyéhez mégsem tetszett neki, így közvetlen a fotózás előtt még a tanújával rohantak cipőt vásárolni. Nekem az első igazán izgalmas pillanat a „first look” fotózáskor volt, reméltem, hogy minden tetszeni fog a páromnak.

Az egész esküvő alatt a templomi szertartás alatt izgultam a legjobban, ez a pillanat mindkettőnk számára felejthetetlen volt, ahogy sétáltam be apukámmal, ahogy a párom könnyezve várt az oltárnál mind-mind örök emlék marad.

A polgári szertartásra már kevésbé izgulva érkeztünk meg, de nem számítottam rá, hogy itt fogok igazán elérzékenyülni. Az egymásról és a tanúkról írt sorok, a szülőköszöntő pillanatai nagy hatással voltak ránk. Persze azért egy esküvő nem múlhat el bakik nélkül, így a miénk sem. A lakat ceremónia során a kulcsokat héliumos lufikra kötve szerettük volna felengedni, de nehéznek bizonyultak, így elsőre nem szálltak fel, ami nagyon vicces volt, a közeli kis ház kertjében landoltak, ahonnan végül sikerült kimenteni és több lufival sikeresen felengedtük. A szertartás csodás volt a szőlőskertben, a fák árnyékában. A vacsora nagyon meghitt volt és a hangulat szenzációs.

Mi volt a legkülönlegesebb pillanat az esküvőn?

Számomra ez egész nap különleges volt. Látni a párom arcát, amikor először meglátott, a szülők és a barátaink mosolyait, könnyeit mind örök emlék marad. Emlékezetes a közös tánc az anyukáinkkal vagy amikor a tanúmmal egymás kezét fogva és sírva hallgattuk a polgári szertartás alatt a róla írt szöveget.

Mit tanácsolsz azoknak, aki még esküvő előtt állnak?

Egyre több olyan kérdést olvasok az esküvős csoportokban, amiben leendő menyasszonyok aggódva kérdezik, hogy vajon milyen lehet egy szűk körű esküvő, ami nem feltétlen hajnalig tartó bulival végződik. Én nekik szeretném tanácsolni, hogy akik kis létszámú esküvőben gondolkoznak, azok bátran vágjanak bele, mert személyes tapasztalat, hogy nem csak akkor lesz egy esküvő igazi esküvő, ha száz vendég vesz rajta részt. Egy 30 fős esküvő is tud hangulatos és tartalmas lenni.

kis létszámú esküvő - kivonulás

Kinga beszámolójából látszik, hogy nem szabad félni kis létszámú esküvő szervezésétől, hiszen nagyon-nagyon meghitt, vidám esemény kerekedhet ki a végére.

Nagyon köszönöm Kingának, hogy elmesélte a Nagy Napjuk történetét. Sok-sok boldogságot kívánok!

Ha szeretnél még megvalósult Álom Esküvőről olvasni, kattints át a következő linkre, ahol Rebekka meséli el tapasztalatait a Nagy Napjukról: https://www.nuptia.hu/2021/02/01/eskuvoi-tortenet/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.