Ha a Ti pénztárcátok sem feneketlen, akkor minden bizonnyal hasznos lesz Számodra a mostani cikk.
Következzen 5 spórolási tipp esküvőre, melyekkel akár több tízezer forintot is megtakaríthatsz!

1. Tartsátok a lakodalom helyszínén a polgári szertartást!

Megspórolhatjátok az esküvői autó bérlését és a díszítést, ha a helyszínen tartjátok a polgári esküvőt (akár szertartásvezető közreműködésével). A legtöbb helyszínnek már csodálatos (akár kültéri) része is van, ahol igazán színvonalas ceremóniát lehet rendezni.
Természetesen templomi szertartást nem lehet kültéren tartani, ebben az esetben keressetek a helyszínetekhez sétatávolságra levő templomot.

2. Maximalizáld a koszorúslányaid számát!

Nagyon sokat spórolhatsz, ha lecsökkented a koszorúslányaid számát. Rengeteg pénzbe kerülhet, ha 6-8 koszorúslányod ruháját, virágcsokrát szeretnéd kifizetni.
Vagy tekints el az egyforma ruhák varratásától. Esetleg varrassatok azonos anyagból egyforma szoknyákat, de a felső részeket minden lány vegye meg magának (ezeket később hordani is tudják). Így is több tízezer forintot spórolhatsz, ráadásul a lányok a testalkatuknak és ízlésüknek megfelelő ruhában jelenhetnek meg a Nagy Napodon.

spórolási tipp esküvőre
Mennyire jól mutat, ha a koszorúslányok nem egyforma ruhában vannak

3. Ne legyenek köszönőajándékok!

Néhány száz forintos tételnek tűnik, de 80-100 vendég esetén ezek költsége is magas lehet.
Spórolás gyanánt inkább ne adjatok olcsó dolgokat (kis “kacatokat”), mert nagy valószínűséggel a vendégek otthagyják az étteremben, vagy otthon kerülgetik egy ideig, végül egy fiók mélyén, vagy rosszabb esetben a kukában végzik.
Ha mégis szeretnél valami apróságot készíteni, legyen hasznos, és DIY módon elkészíthető. Oldalamon több cikket is találsz a témában:
https://www.nuptia.hu/category/inspiracio/diy/

4. Tartsátok elő- vagy utószezonban az esküvőt!

Rengeteget spórolhattok, ha nem a felkapott időszakban tartjátok az esküvőt. A legtöbb szolgáltató és helyszín komoly kedvezménnyel készül ezekre az időszakokra.

5. Ne rendeljetek teljes létszámra éjféli menüt!

Beszéld meg az étteremmel, vagy cateringes céggel, hogy éjfélkor a vacsoráról megmaradt ételeket is szolgálják fel hidegtál formájában. Hidd el, vacsoráról rengeteg étel marad majd. Ráadásul a vendégek egy része (különösen a kisgyerekesek és az idősebbek) nagy valószínűséggel nem várják meg az éjfélt, hanem hamarabb elköszönnek.

Összefoglalva:

A cikknek nem célja, hogy arra biztasson, hogy válasszatok olcsó megoldást! Soha nem voltam ennek támogatója. Arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy ha nem végtelen költség áll rendelkezésetekre, akkor érdemes azokra a tételekre csoportosítani a rendelkezésre álló összeget, melyek igazán fontosak. A vendégeitek nem fognak arról beszélgetni, hogy miért nem volt tűzijáték az esküvőn, ellenben például egy rossz minőségű szolgáltató munkájára mindenki emlékezni fog.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK:

Hasznos tippeket találsz “to do” sorozatunkban.
https://www.nuptia.hu/category/eskuvoszervezes/todo_lista/https://www.nuptia.hu/category/eskuvoszervezes/todo_lista/

KÖVESS MINKET A FACEBOOKON IS!
https://www.facebook.com/nuptiaeskuvo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.