máté anna smink

1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el esküvői sminkeléssel foglalkozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Máté Anna vagyok, sminkesként kifejezetten a menyasszonyi és esküvői sminkekre specializálódtam. 2011 óta foglalkozom e nemes hivatással és azóta is sok-sok ara Nagy Napján játszhattam közre, nagy örömömre. Eleinte Győrben kezdtem el a vállalkozásomat, jelenleg budapesti székhellyel dolgozom, de szolgáltatásomat kiszállással is kérhetik a vendégek. Emiatt országosan már több esküvői helyszínnel is utaztam.

2. Mit gondolsz, milyen a tökéletes esküvői smink?

Egy jó sminkben gyönyörűnek és magabiztosnak kell érezned magad. Célom, hogy ezt az érzést adhassam a menyasszonyaimnak. Tudom, hogy ezen a napon minden nő a legszebb szeretne lenni, mindamellett önmaga tudjon maradni. Minden arc egyedi, de a kulcsszó nálam mindig a természetesség és üde összkép. Szeretem a sminket személyre szabni, amennyire lehet, legyen kényelmes és tükrözze viselője ízlését. 
Természetesen technikai szempontból pedig rendkívül tartósnak kell lennie a sminknek, hogy állja az egész napos próbatételt: meleget, táncot, örömkönnyeket.

3. Az esküvői próbasminkelésnek milyen előnyeit látod?

Hogy minden flottul menjen élesben, érdemes tartani egy főpróbát. Ezért minden esetben javaslom a próbasminket, főleg, ha valaki nem szokott sminkelni a hétköznapokon. 
Egy szakember teljesen mást tud kihozni abból az arcból, amit minden nap viszontlátunk a tükörben, fontos, hogy ne legyen idegen, aki visszanéz ránk. Hiába gyönyörű a smink, ha nem érezzük magunkénak. Minden sminkesnek megvan a maga kézjegye, többfajta stílust is kipróbálhatunk.
Emellett győződjön meg róla a menyasszony, hogy a szolgáltatóval megvan a kémia, a bizalom. Ez az esküvő napján kulcsfontosságú, hogy át tudjuk engedni magunkat a készülődésnek és tudjuk, hogy jó kezekben vagyunk.

4. Körülbelül mennyi időt vesz igénybe egy esküvői smink elkészítése, hogyan kalkulálják be a Nagy Nap menetrendjébe?

A próbasmink alkalma nagyjából 1,5 óra, hogy részletesen meg tudjuk beszélni az elképzeléseket és meghatározzuk a fő irányt. Ezen az alkalmon még van lehetőség kisebb változtatások kipróbálására. A Nagy Napon emiatt már sokkal gyorsabb a smink felhelyezése, mégis javaslom, hogy szánjuk rá az időt, 1-1,5 órát. Tapasztalataim szerint nem szokott zökkenőmentesen menni a készülődés, csúszás mindig előfordulhat, illetve általában a menyasszony ilyenkor még sokszor telefonál, intézkedik, vendégek köszöntik.

5. Milyen jótanácsod van a menyasszonyok számára, hogyan tudnak a legjobban vigyázni az elkészült sminkekre?

Érdemes az SOS csomagunkba bekészíteni mattító lapocskákat és egy kis púdert ecsettel, hogy a kifényesedett részeket le tudjuk mattítani. A mattító lapoknak a szerepe, hogy felszívják a felesleges faggyút és ne abba tapogassuk bele a púder, mert könnyen csomósodhat. De egy rétegjeire szedett papírzsepi is el tudja végezni ezt a feladatot.

Én a menyasszonyaimnak mindig szoktam egy kis rúzst és applikátort is adni ajándékba, hogy bármikor fel tudják frissíteni az ajaik színét. Tapasztalatom szerint ez kopik le leggyorsabban, így könnyen pótolhatják a megfelelő színnel.
Egy profi által, megfelelő termékkel készített smink biztosítja azt a tartósságot, ami ilyenkor elvárható. Ehhez szükséges a bőr szakszerű előkészítése. Plusz tippem a menyasszonyoknak, hogy fordítsanak kellő figyelmet a bőrük hidratáltságára, a bőrminőség javítására, akár kozmetikus segítségének igénybe vételével. A smink is szebb és tartósabb lesz, megéri az energiabefektetést 🙂 

Máté Anna elérhetőségei:

Telefon +36 20 257 3258
Web www.mateannasmink.hu
Facebook Máté Anna 
Instagram anna_mate_mua

A borítókép Petra Pako Photography munkája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.