Mai cikkünkben egy igazán szimpatikus fotós-videós párost ismerhettek meg. Következzen a Fjorden Weddings interjúnk 🙂

1. Mikor kezdtetek el esküvőkön fotósként és videósként dolgozni?

Áron: Azonnal, amint megkomolyodtunk. Ehhez persze előbb nekünk is össze kellett házasodnunk 😊 Néhány éve kaptuk az első felkérést, még Norvégiában éltünk, és arra emlékszem, hogy hiába volt meg az elméleti tudásunk, alapvető gyakorlatunk és profi technikánk, én bizony iszonyúan izgultam az első esküvőnk előtt.

Zsófi: Azóta is együtt csináljuk (az élést és a dolgozást is), ami azért előnyös számotokra, mert egymást jól ismerő, hasonló látásmódú fotós és filmes pár érkezik hozzátok. Nem fordul elő – amiről már hallottunk egyébként a szakmában – hogy folyamatosan belesétálunk egymás felvételeibe, vagy közelharcot vívunk egy jobb helyért. Hiszen egy szemvillanásból tudjuk, hogy ki-mit szeretne éppen megörökíteni, egymást is segítjük, és így lehet stresszmentesen dolgozni, így maradhatunk számotokra észrevétlenek a fontos pillanatokban.

2. Az ország mely területein vállaltok esküvőket?

Zsófi: Bárhol, örömmel utazunk. Rendszeresen elhagyjuk a jól ismert, biztonságos tatai helyszíneket. Semmihez sem fogható izgalom felfedezni egy új várost, egy addig ismeretlen esküvői helyszínt. Ilyenkor természetesen végzünk egy kis előzetes kutatómunkát, helyi kollégákat kérdezünk a tapasztalataikról, és a Google Streetviewra is szorgosan hajigáljuk a kisembert 😊 Az esküvőre a megbeszéltnél korábban szoktunk érkezni, hogy legyen időnk ismerkedni a helyszín adottságaival.

Áron: Igen, ez fontos. A nap programpontjait, fényviszonyokat, sokmindent figyelembe véve, ott tudjuk összerakni fejben, melyikünk melyik irányban mozoghat, hogy ne zavarjuk a párt, a vendégeket és egymást 😊 És tényleg szívesen elmegyünk bárhova, nem szeretnénk kizárólag egy adott város adott helyszínének állandó fotósai lenni, az nem tesz jót a kreativitásnak.

3. Egyre népszerűbbek a 10-12 perces esküvői videók. Mi gondoltok, mi ennek az oka? Nehezebb vagy könnyebb ilyen rövid videókat készíteni?

Áron: Sőt, egyre népszerűbbek a 6-8 perces esküvői videók. Arról már nem is beszélve, hogy mi minden párunknak 1-2 perces ízelítőt is küldünk egy héten belül. Na, melyiket a könnyebb összerakni? Elárulom: Egy 4 órás időtartamú esküvői videóval összesen-pontosan 1 óra utómunka van, hiszen csak egymás mellé kell dobálni a nap felvételeit. Filename – Export – Kész. Ehhez képest egy pár perces, zenére szerkesztett klip minden esetben egyedi koncepciót kér. Már a helyszínen, forgatás közben is alakul egyféle forgatókönyv, kezd körvonalazódni, hogy mit, hogyan szeretnék megmutatni. Az utómunka pedig tényleg egy hosszadalmas, összetett folyamat. Az esküvőtök hangulatához illő zene keresésével kezdődik.

Zsófi: Én ebből annyit látok, hogy a fejére húzza a fülest és üti az ütemet az asztalán 😊

Áron: Persze… Keresem a vágási pontokat. Meg kell ismerni a zenét, amit használni fogok az esküvőtök filmjéhez. Egy esküvői videó messze nem csak kép, mozgás, színvilág, hanem a hang és zene is szerves része, ha hiteles és hangulatos. És nem túl hosszú. Így garantáltan visszarepít az esküvőtök napjára, akárhányszor megnézitek. A hosszú film helyett pedig – a kétkamerás rögzítésnek köszönhetően – át szoktam adni minden fontosabb programpontról a vágatlan felvételeket, tudom, hogy az is fontos.

4. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanotok egy esküvő fotózása során?

Zsófi: Hajjaj. Nem is emlékszem olyan esküvőre, ahol ne lépett volna fel valamilyen váratlan apróság a nap folyamán. Pedig esküszöm, mindent átbeszélünk előre a párral és a szolgáltatókkal is. De hát ez ilyen műfaj, rengeteg embert mozgatni, ellátni, szórakoztatni nagyon összetett feladat. Mi pedig improvizálunk, és főleg, segítünk improvizálni. Egyébként gyakran ilyen esetekben születnek a leghangulatosabb képek.

Áron: Hiszen a legtöbben a vidámságot szeretnék viszontlátni, képeken és filmen is. Kedves jegyespárok! Az esküvő nem egy államvizsga, nem lehet megbukni, elrontani. Minden úgy van jól, ahogy lesz. Nem fogtok elesni a lépcsőn, tutibiztosan igent fog mondani, és ha leborult a torta a földre, hát nem nagy ügy, elő a kiskanalat!

5. Melyik a kedvenc részetek egy esküvőn?

Zsófi: Ó ne, választani kell? 😊 A kreatív fotózás mindig nagyon vidáman telik! De nehéz lenne kedvencet megneveznem, hiszen olyan megtisztelő, hogy ott lehetünk, hogy számotokra ismeretlenekként érkezünk, és már kedves ismerősökként búcsúzunk. Hogy láthatunk benneteket, és a családotokat nevetni, örömötökben sírni, önfeledten táncolni.

Áron: Én sem tudok kedvenc részt kiemelni. Szeretem az egészet, onnan, hogy megérkeztünk. Az egész napnak fantasztikus íve van. A készülődés izgalmát, a vendégvárás vidámságát, egy szép szertartást, aztán amikor az Igen-ek után mindenki megkönnyebbül, este az ünneplés örömét. Ezt mind szeretem megmutatni a kisfilmekben.

5. Ha egy szót mondhatnátok a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az?

Mindketten egyet-egyet? Akkor rakjuk össze:

Áron: NE

Zsófi: FÉLJETEK

Persze izgulni lehet 😊 Egy másik fontos tanácsunk inkább az esküvőt megelőző estét érinti: Feküdjetek le időben 😊

FJORDEN WEDDINGS ELÉRHETŐSÉGEK:

Honlap: http://www.fjordenweddings.com
E-mail: hello [kukac] fjordenfotovideo.com
Mobil: +36-30-742-6510

KAPCSOLÓDÓ CIKKÜNK:

https://www.nuptia.hu/2020/11/03/eskuvoszervezes-lepesei-09-talaljatok-meg-a-fotosotokat/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.