Interjúnkban Szabó Cintia makeup artist válaszolt kérdéseinkre. Cintia tippeket is ad arra, hogyan maradjon tökéletes sminked a Nagy Napon.

1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el esküvői sminkeléssel foglalkozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Kedves Olvasók!

Szabó Cintia vagyok, sminkes – aki rajong a szakmáért! 3 éve foglalkozom esküvői sminkeléssel – ami különösen kedves számomra. Sokszor kérdezik tőlem, hogy miért ez az ágazat áll hozzám a legközelebb?! A válasz számomra egyszerű! Fantasztikus érzés, amikor a menyasszony, a pár kiválaszt, hogy a tudásoddal, személyiségeddel támogasd életük egyik legfontosabb napján! Az egész készülődést egy különös, meghitt, ünnepélyes hangulat járja át, sok-sok nevetéssel, meghatódással, izgalommal. Ezt a légkört csak az esküvői sminkelés során tapasztaltam. Én is egy érzelmes típus vagyok, így lelki feltöltődést is adok-kapok a munkáim során, ami motivál.

Budapesten, Törökbálinton és környékén dolgozom alapvetően, de nem ijedek meg ha utazásról van szó. 😊

szabó cintia sminkes munkája

2. Mit gondolsz, milyen a tökéletes esküvői smink?

Amivel a menyasszony tökéletesen tud azonosulni! Legyen harmonikus, passzoljon a személyiségéhez! Fontosnak tartom, hogy egy üde, egészséges összképet kapjunk, amit jó lesz visszanézni. Nem kell soknak lennie ahhoz, hogy ragyogjon tőle a menyasszony! Én jobban szeretem a „kevesebb több „elvét alkalmazni az esküvői sminkeknél.

Technikailag pedig mindenképp olyan smink készítésére törekszem, ami kibírja az idő és a körülmények próbáját. Gondolok itt az időjárási viszonyokra, a könnyekre, a sok köszöntésre. Viszont fontos kiemelnem, hogy a tartósság mértéke nem egyenlő a sok és vastag sminkkel! A megfelelő előkészítéssel és termékekkel szép, tartós végeredményt érhetünk el.

3. Az esküvői próbasminkelésnek milyen előnyeit látod?

Szerintem rendkívül fontos! Lényegében itt dől el minden- már, ami a sminket és sok esetben a hajat is érinti. A próbasmink során lehet variációkat nézni, hogy megtaláljuk azt, amiben a legjobban érzi magát a menyasszony. Utána pedig tudja figyelni a nap hátralevő részében, hogy mennyire tartós, mit tapasztal, hogy viselkedik a smink a bőrén, mennyire önazonos, mennyire egyezik az általa elképzelt smink azzal, amit készítettem. Végül, de nem utolsó sorban pedig azt, hogy mennyire passzolunk mi. Igenis nagy jelentősége van annak, hogy a menyasszony és a szolgáltató megtalálja a közös hangot, így sokkal gördülékenyebb a kommunikáció és a közös munka. Én ebben hiszek.

A próbasmink nagyjából másfél- két órát vesz igénybe, persze van, hogy több vagy kevesebb időre van szükség. Itt van lehetőségünk közösen kitalálni, hogy arc és szemformához mi a legideálisabb forma, milyen színeket használjunk. Sokszor túl kritikusak vagyunk magunkkal szemben, kevésé inspirál minket az arcunk, ami mindennap szembenéz velünk a tükörben. Egy külső, hozzáértő szemlélő viszont képes kihozni izgalmas dolgokat a megszokott külsőből – és ezáltal a belsőből is, mert higgyétek el nekem, hogy megszépít ha harmóniában vagyunk magunkkal. 😊

szabó cintia sminkes
Szabó Cintia csodálatos munkája

4. Körülbelül mennyi időt vesz igénybe egy esküvői smink elkészítése, hogyan kalkulálják be a Nagy Nap menetrendjébe?

A próbasmink meggyorsítja ezt a folyamatot, hiszen a már előre megbeszélt, kipróbált sminket készítjük el. Apróbb változtatások persze, beleférnek. Viszont én másfél órát szoktam javasolni. Annyival mindenképp kell kalkulálni. Gondolnunk kell arra is, hogy sokszor csörög a telefon, betoppan az örömanya, koszorúslányok, esetleg egy kis pezsgőzés, beszélgetés és telik is az idő.

5. Milyen jótanácsod van a menyasszonyok számára, hogyan tudnak a legjobban vigyázni az elkészült sminkekre?

A sok hatás és körülmény miatt nincs könnyű dolguk a menyasszonyoknak! A rúzs az, ami leghamarabb elkezdhet kopni. Szoktam javasolni, hogy legyen náluk, vagy az egyik koszorúslányuknál egy olyan rúzs, amit a sminkelés során használtunk. Általában megvásárolják azt a terméket, vagy keresünk egy hasonló alternatívát. Viszont, ha valamiért elfelejtődik akkor szoktam adni a rúzsból egy kis tégelyben, plusz egy mini ecsetet hozzá. Szerencsére a folyékony rúzsok népszerűségének és tartósságának köszönhetően sokkal kevesebb alkalommal kell korrigálni az ajkakon napközben és a buli folyamán. A bőr kifényesedése szintén gyakori probléma. Ilyenkor kis mattító lapokat szoktam adni, amik felszívják a felesleges faggyút, illetve az is sokat segít, ha egy széthajtott papírzsebkendővel óvatosan végig tapogatjuk a fényes területet. A lelkesebb menyasszonyoknak szoktam ajánlani, hogy egy púdert még dobjanak a rúzs mellé. Bizonyos esetekben pedig én vagyok az, aki vigyáz a sminkekre, hiszen van, aki kéri, hogy legalább a vacsora végéig álljak rendelkezésre egy utolsó javításra. 😊

SZABÓ CINTIA ELÉRHETŐSÉGEI:

Telefonszám: +36-70-366-8313
szaboszintia.szintia [kukac] gmail.com 
Instagram: @szintiaszmakeup
Facebook: https://www.facebook.com/szaboszintiamakeup

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.