1. Mikor kezdtél el szertartásvezetőként dolgozni?

Szilágyi-Czipfel Dorina szertartásvezető vagyok, 29 éves és két kisfiú anyukája.  2020-ban kezdtem el szertartásvezetőként dolgozni, miután elvégeztem a Prestige Oktatási Stúdió képzését.Mióta az eszemet tudom a színpadon vagyok, táncművésznek készültem, de végül az élet más pályára sodort. Két kisfiam születése után talált rám a szertartásvezető hivatás, így most újra megtaláltam azt a közeget, ahol jól érzem magam. Újra előadóművészettel foglalkozhatok. Hiszen ez is egyfajta szereplés, ahová kell a magabiztos kiállás.

2. Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Debreceni vagyok. Debrecenen kívül az ország keleti felén vállalom a szertartásvezetést.

3. Szoktatok-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?

Mindenképpen törekszem a személyes találkozóra, vagy Debrecenben, vagy olyat szoktam még csinálni, hogy ha megoldható a párnak, akkor találkozunk egy köztes településen, hogy ne kelljen annyira sokat utazni senkinek. De van pár, akivel videokonferencia keretein belül tartom a konzultációt. Működik ez is abszolút. A pandémia alatt inkább interneten tartottuk a kapcsolatot a párjaimmal.

Dorina egy online egyeztetés után mosolygósan

4. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

A kedvenc részem, amikor a pár személyes történetét mondom el. Ezt a részt szeretem írni is a legjobban, mert annyira jó történeteket osztanak meg velem a párok, és az esküvőn szeretik nagyon visszahallani ezeket. Valamint kedvencem még az úgynevezett szimbólikus ceremónia, például egy faültetés vagy folyadékceremónia. 

5. Ha egy szót mondhatnál, hogy mi a legfontosabb dolog egy esküvő megszervezése közben, mi lenne az?

Nyugalom! Mindennel időben készen lesztek, csak ne hagyjátok az utolsó pillanatra a szervezést. Időben foglaljátok le a szolgáltatókat, most ez nagyon fontos, mert az elmúlt időszakban nagyon sok esküvő torlódott fel. Korábban azt gondoltam, hogy a legfontosabb, hogy legyen helyszín, fotós, vőfély/ceremóniamester és egy zenekar. Ha ezek megvannak utána már kicsit hátra lehetett dőlni. De most nagyon fontosnak tartom, hogy akár egy évvel az esküvő előtt legyen meg a szertartásvezető is, mert sok esküvő köttetett hivatalban a pandémia alatt, de ők nagy részben szeretnének majd lakodalmat is,és ebben fontos szerepet játszik a szertartásvezető, hiszen újra szeretnének a násznép előtt is egy szép, meghitt szertartást. 

Szilágyi-Czipfel Dorina Szertartásvezető elérhetőségei:

Facebook: facebook.com/dorinaszertartas
Telefon: +36309257094
E-mail: czipfeldorina gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.