Miért lesz drágább az esküvőd, mint eredetileg tervezted?

Egy amerikai felmérés szerint a párok fele többet költ az esküvőjére, mint eredetileg tervezte. Összeszedtük azt az 5 fő okot, amiért másként alakulhat a költségvetésetek.

elszállt költségek
Figyeljetek oda a költségekre!

1. Túl alacsony összeget szántok az esküvőtökre.
Az esküvő megszervezése előtt, anélkül, hogy bármennyit is tájékozódnátok az aktuális árakról, nagyon nehéz belőni egy reális összeget. Azonban elmondható, hogy kis esküvőnél az egy főre jutó költségvetés 25-30 000 ft-tól indul, nagyobb esküvőnél ez az összeg csökkenhet. Az ok? A ruha, gyűrű, szolgáltatót stb. minden esetben egy fix költséget jelentenek.
Kérjetek be több ajánlatot szolgáltatóktól, és ezek átlagával számolva nem lőhettek mellé.

2. Szervezés közben előkerülő “megérdemlem”, ” csak egyszer házasodunk” tételek.
Amikor belemerülsz az esküvőszervezésbe, órákon át nézegeted az instagramot, pinterestet, egyre több olyan ötletet találsz majd, amire úgy érzed, feltétlenül szükséged van a Nagy Napon. Ha szűkös a költségvetésed, legyél kritikus, erős, és ne engedj a csábításnak, mert minden “alignéhányezerforintos” tétel komolyan megdobja majd a végösszeget.

3. Egyedi elemek az esküvőre.
Ha egyedire vágysz, legyen az ruha, helyszín, tortadísz, minden esetben drágábban jössz ki, mintha az előre elkészített dologból válogatsz. Gondold át, érdemes-e költeni az egyedi tortalapátra vagy alpakkákra, esetleg inkább egy jobb fotóst kérsz fel a megspórolt összegeken.

4. Túl sok vendéget hívsz meg.
Könnyen faraghattok az esküvői büdzséből, ha csökkentitek a vendégek létszámát. Készítsetek fontossági sorrend szerint listákat a meghívandóakról, és húzzátok ki azokat, akiket ezer éve nem láttatok, nem is tartjátok a kapcsolatot. Álljatok a sarkatokra, ha szüleitek meghívnák a 3 utcával odébb lakó szomszédokat is. A Ti pénzetek, a Ti esküvőtök. Természetesen családi viszály ne alakuljon ki emiatt, érdemes tapintatosan közölni a szülőkkel, hogy néhány fővel kevesebb vendéggel számoltatok a költségek tervezése során.

5. Szolgáltatók kiválasztása.
Természetesen mindenkit arra bíztatunk, hogy a lehetőségeihez mérten a legjobb szakembereket fogadjátok fel, hogy a Nagy Nap minél tökéletesebb legyen. Azonban mindenkinek a pénztárcája más, így legyetek körültekintőek. Válasszatok például szuper fotóst, de spóroljatok azon, hogy ne legyek készülődős fotók, így több tízezer forintot megspórolhattok, mert nem kell hajnaltól rendelkezésre állnia a szolgáltatónak. Viszont a lényegen, az esküvőn csodaszép fotókat kaphattok.

Kapcsolódó cikkeink: https://www.nuptia.hu/2021/03/01/sporolasi-tipp-eskuvore/

Kövess minket facebookon is! https://www.facebook.com/nuptiaeskuvo

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.