Minden esküvőn szükségetek lesz egy olyan szakemberre, aki koordinálja az eseményeket. Legyen ez ceremóniamester, ceremóniamesternő, vőfély vagy nőfély, rengeteg terhet, stresszt levesz majd a vállatokról.
A legfontosabb, hogy meglegyen a szimpátia köztetek, ezért érdemes minél jobban megismerkednetek a leendő szolgáltatótokkal.
5 kérdésből álló cikkünkben ezúttal Szabados-Mavrák Kata mutatkozik be Nektek, akit sokan a Női Ceremóniamesterként ismerhettek.

1. Mikor kezdtél el ceremóniamesterként dolgozni?

2013-ban voltam egy barátnőm esküvőjén nőfély+koszorúslány, de ott még nem sok mindent csináltam… De itt csapott meg ennek a “szele”, hivatalosan aztán 2017-ben kezdtem el CM-kedni.

2. Miért fontos, hogy legyen ceremóniamester egy esküvőn?

Az esküvőt megelőzően azért, hogy tapasztalatával ötleteket adjon, javaslatokat tegyen a nap menetét illetően, hogy lendületes legyen, de ne túlpörgetett, a pár lássa előre, mi fog történni, és megnyugodhasson, hogy minden a terv szerint fog haladni. Az esküvő napján pedig azért, hogy a pár ne azon aggódjon, hogy a közreműködők teszik-e a dolgukat, a násznép tudja-e, hogy mi a program, mindenkivel készült-e közös kép, elő van-e készítve a torta, a zene, és a fotós is készen áll-e mielőtt betolják a felszolgálók – ez csak pár példa. Illetve, hogy a fennakadásokról ne is értesüljenek, észre se vegyék, ha probléma merült fel – ők élvezhessék a Nagy Nap minden pillanatát. Rám vonatkozóan a legmeggyőzőbb válaszokat a honlapomon a párok fogalmazták meg – mondták már, hogy olyan vagyok, mint artistáknak a védőháló, neveztek Dzsinnek, meg a leggondoskodóbb koszorúslánynak is… Én női ceremóniamesterként alkalmazkodok a párhoz, a násznépükhöz, a forgatókönyvükhöz, és minden tudásommal az elképzeléseik megvalósításán dolgozom.

3. Szoktál-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?

Volt már olyan párom, akivel nem jött össze a személyes találkozó, és a templomnál láttuk egymást először – nem volt gond belőle. A pandémia miatt az online egyeztetés még elfogadottabb lett, de természetesen ha van rá lehetőség, mindig találkozom személyesen az érdeklődőkkel, mert meg kell lennie a kémiának mindkettőnk irányából, hogy ők maximálisan megbízzanak bennem, és én jól tudjak velük együttműködni.

Szabados-Mavrák Kata aktívan részt vesz az esküvőkön
Szabados-Mavrák Kata aktívan részt vesz az esküvőkön

4. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

Az eleje, a közepe, meg a vége… De tényleg! A szertartást sokszor megkönnyezem; a fotózás mindig jó hangulatú; a vacsora előtti beszédek és utána a játékok meghatóak/viccesek; a nyitó tánc akkor is, ha betanult, s akkor is, ha csak lépkedés jobbra-balra, megindító; a menyasszony / menyecsketánc pörgős; a gyertyafénykeringő / csillagszórózás káprázatos… és már vége is a napnak. Minden pillanatát élvezem, mert nagyon szeretem a munkám.

5. Mi tanácsolnál az esküvőszervezés elején álló pároknak? Mi a legfontosabb a szervezéskor?

Hallgassanak a szívükre! Ne akarjanak mindenkinek megfelelni, ez az Ő nagy napjuk, ne engedjék, hogy beleszóljanak rokonok/barátok! Ha megoldható, csak olyan emberekkel vegyék körbe magukat, akikre szeretettel gondolnak, akikre majd szívesen emlékeznek vissza sok év múlva az esküvői képeket nézegetve… Ha sikerül így megszervezni az esküvőt, a Nagy Napjuk szuperboldogan fog telni!

Következzen néhány visszajelzés Szabados-Mavrák Kata munkájáról:

“Bátran ajánlom Katát mindenkinek, akinek arra van szüksége, hogy egy megnyugtató, laza, de mégis határozott Ceremóniamester vezényelje le élete legszebb napját.
Hatalmas terhet vett le a vállunkról az egész esküvőn, így mi is felszabadultan és nyugodtan tudtuk élvezni az egészet.
Plusz pont, hogy a Násznép azt hitte, hogy mi már évek óta ismerjük egymást. Ez Kata közvetlenségének és jó humorának volt köszönhető.”

Egy boldog Pár
Szabados-Mavrák Kata az ifjú Párral

Egész esküvő alatt úgy éreztem, hogy nincs semmire gondom, nem kell semmire figyelni, megy minden szinte magától, pedig a Te hozzáértő kezed volt minden mozgatója. Olyan voltál, mint az artistáknak egy tökéletes védőháló: észrevétlenül, de tökéletes biztonságot adva, hogy valóban át tudjunk élni minden pillanatot, Szabival csak egymásra és a szeretteinkre, barátainkra tudjunk koncentrálni.

Ági és Szabolcs

Szabados-Mavrák Kata elérhetőségek:

Honlap: http://www.noiceremoniamester.hu
Facebook: https://www.facebook.com/noiceremoniamester
E-mail: kata@noiceremoniamester.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.