esküvő télen

A koronavírus rengeteg párt kényszerített arra, hogy elhalassza idén tavaszra/nyárra tervezett esküvőjét.

A korlátozások feloldása után rengeteg Pár keresi kétségbeesetten a megfelelő, szabad időpontokkal rendelkező szolgáltatót.

Ez is lehet az oda, hogy egyre népszerűbbek az esküvők télen is. Vegyük most sorra, milyen előnyei és hátrányai lehetnek az év végi lakodalmaknak.

Mik az előnyei a téli esküvőknek?

1. Elképesztően csodás képeket készíthettek a kreatív fotózáson. Egy hóval borított kert vagy erdő, egy jégpálya, vagy a karácsonyi fényekkel kivilágított város mind tökéletes háttér lehet a fotózások során.2. Egy ügyes virágkötő vagy dekoros igazán különleges dekort álmodhat meg nektek, használva fenyőágat, magyalt, tobozokat. Míg nyári esküvőkön inkább a pasztell színek dominálnak, télen használjátok bátran a színeket (piros, bordó, arany stb.).
Fogadhatjátok vendégeiteket forró italokkal (teával, forró csokival, forralt borral).

3. Valószínűsíthető, hogy az esküvői szolgáltatók, helyszínek naptárjai a téli hónapokban kevésbé telítettek, így könnyebben lefoglalhatod a számodra legszimpatikusabb szolgáltatót, és akár még kedvezményt is kaphattok. Sőt, a szállodák is kevésbé foglaltak, így valószínűleg könnyebben tudtok szállás foglalni a násznépnek.

4. Valószínű, hogy a rokonaitok, barátaitok is ráérnek, hiszen a szabadságolások nagy része nyárra esik.

5. Mivel korán sötétedik, csodálatos fényfűzérekkel, lámpásokkal világíthatjátok ki a helyszínt. Mesebeli, varázslatos környezetet teremtve ezzel az esküvőn. Használjatok meleg fényű lámpákat, gyertyákat, lámpásokat.6. Menyasszonyi ruhádhoz különleges kiegészítőket is választhatsz. Egy csodálatos bunda, vagy kiskabát szépen kiegészítheti szettedet, és még fázni sem fogsz.

7. Lovasszánon érkezhetsz, hófehér bundában, prémes kesztyűben, mint egy igazi hókirálynő. Ezt csak akkor teheted meg, ha az esküvő télen van. 🙂


Mik a hátrányai a téli esküvőknek?

1. A hideg 🙂 De ha jól felkészültök, akkor semmi gondotok nem adódhat a Nagy Napon. Érdemes egymáshoz közeli helyszíneket választani, hogy a násznép ne fázzon meg, míg a templomtól az étteremig sétáltok, vagy inkább szálljatok autóba. A hagyományos “vonulásnak” nem itt lesz az ideje.

2. A legtöbb templomban nincs megoldva a fűtés, ezért érdemes bekészíteni takarókat, vagy melegítő eszközöket.

3. Ha nem hó, hanem eső esik. Sajnos, az időjárást nem lehet befolyásolni, de ha rugalmasan álltok hozzá, akkor esős, vagy borongós időben is csodás esküvőtök lehet.

4. Gondot okozhat távolról érkező vendégek esetén, ha a rossz idő miatt nem érnek oda időben. Ezért érdemes a távoli rokonokat már egy nappal előtte elszállásolni az esküvő helyszínének közelében.

5. Vigyázni kell, hogy a mulatozás/tánc közben kimelegedett vendégek ne fázzanak meg, amikor kiszaladnak a hidegre. Különösen az idősekre és a gyerekekre kell jobban figyelni. Érdemes olyan helyszínt keresnetek, ahol fedett dohányzó terasz is található.

6. A lakodalom helyszínén mindenképpen legyen egy helyiség, ahova a nagykabátokat el tudjátok tenni. Semmi sem lehangolóbb egy gyönyörűen feldíszített teremben a székek háttámlájáról lógó kabátoknál.

Mint látható, rengeteg előnye van a téli esküvőknek. Érdemes elgondolkozni rajta.

Inspirációs fotók forrása: pinterest

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.