Szaladj át ezen a listán, mielőtt elindulsz a Nagy Napon otthonról!

Ha hónapokat, éveket töltöttél az esküvő szervezésével, és úgy gondolod, mindent átgondoltál, akkor is érdemes az esküvő napján átfutnod ezen a kis listát. Így biztos, hogy semmi fontos nem marad el.

1. Gyűrűk

Kezdjük a legfontosabbal!
Általában a tanú vagy a koszorúslány vigyáz a gyűrűkre, mégis érdemes egy gyors ellenőrzést tartani, hogy biztonságban vannak-e.

2. Piperedolgok az esküvő éjszakájára

Ha nem otthon töltitek az esküvő utána éjszakát, ne feledkezzetek meg az olyan pipereholmikról, mint sminklemosó, fogkefe, fogkrém, gyógyszerek és a hálóruha (ez utóbbi nem biztos, hogy szükséges 😉 )

3. Forgatókönyv

Az esküvő napjára érdemes összeállítani egy forgatókönyvet.
Cikkünkben részletesen foglalkozunk a témával.
Figyelj arra, hogy minden olyan szolgáltató kapjon belőle egy példányt, akinek fontos tudnia az időzítést.

4. Esküvői koordinációs feladatokra kijelölt személy elérhetőségének megadása a szolgáltatóknak

A Nagy Napodon ne Te akarj megoldani minden felmerülő apró problémát.
Ha teheted, bízz meg egy esküvői koordinátort, vagy esküvőszervezőt, aki az esküvő napján irányítja a háttérből az eseményeket (például elszalad segíteni a parkolásban, vizet hoz a fotózáskor). Ne feledd, nem a ceremóniamester feladata!

Ha nem lesz esküvői koordinátorod, akkor kérj meg egy barátot, rokont, aki szívesen vállalja ezt a feladatot. Fontos, hogy minden szolgáltató telefonszáma meglegyen nála, és a szolgáltatók is tudják, hogy ki a kijelölt személy erre a feladatra.

5. Készülődős ruha

Ha a fotózás-videózás már a hajnali készülődéstől megörökíti az esküvőd napját, akkor érdemes beszerezned egy készülődős köntöst, vagy inget. Ne a kinyúlt melegítődben ülj, amikor sminkelnek, és fotóznak. Kérd meg az örömanyát, koszorúslányokat, hogy a készülődős fotózásra is tervezzenek egy csinosabb ruhát (nem szép, ha otthonkában segítenek a csodás menyasszonyi ruhádat felvenni).

6. Szolgáltatók elérhetősége a megfelelő személyek számára

Hogy minden zökkenőmentesen mehessen az esküvőn, a szolgáltatók elérhetőségét oszd meg néhány kulcsfontosságú résztvevővel. Például az esküvői koordinátorral, a ceremóniamesterrel, a helyszínnel.

Így anélkül tudnak egymással kommunikálni, hogy Téged zavarniuk kellene.

Láttad már esküvői szolgáltatókat bemutató oldalunkat? Esküvői szolgáltatók

7. Iratok és némi készpénz

Ne feledkezz meg a személyi igazolványról, jogosítványról. Csekkoljátok le, hogy a tanúk személyi igazolványa is érvényes, különben nem írhatják alá a hivatalos iratokat.

Némi készpénz mindig jól jön, ha például valami apróságot kellene megvenni.

8. Enni és innivaló

Tudjuk, hogy a stressz miatt valószínűleg nem túlzottan lesz étvágyatok, mégis legyen nálatok némi harapnivaló (akár keksz, pogácsa, csokoládé) és folyadék. Nagyon fontos, hogy ne étlen-szomjan jussatok el a vendégvárásig.

9. Meghívó, forgatókönyv egy-egy példánya

A fotósotok szuper fotókat készíthet, ha lesz nálatok a meghívóból is egy példány.
Az esküvői forgatókönyv megírásáról készült cikket ITT találod.

10. Elsősegélycsomag

Természetesen itt olyan apróságokra gondolunk, mint tű, cérna, sebtapasz, pótharisnya stb.

11. Beszédek, fogadalmak

Még ha kívülről meg is tanultátok a beszédet, fogadalmat, lehet, hogy a nagy izgalmas közepette megakadtok. Érdemes egy-két példányt vinni az esküvőre, hogy bele tudjatok kukkantani, ha szükséges.

Legyen belőle a szertartásvezetőnél vagy a koszorúslányoknál.

12. Családi örökségek, értékes és fontos tárgyak

Ha egy-egy becsesebb családi ékszert szeretnél viselni, esetleg a családi porcelán kistányér lesz a gyűrűtartód, akkor érdemes megkérni egy megbízható rokont, hogy vigyázzon rá az esküvőn addig, amíg biztonságos helyre nem tudjátok vinni ezeket a sokszor igazán értékes darabokat.

13. Váltócipő

Bármennyire is kényelmes a menyasszonyi cipőd, legyen nálad egy pót, ha bármi baleset történne. Senki sem szeretné kitört, vízhólyagos lábbal végigszenvedni az esküvőjét, ezért gondoskodj megfelelő váltócipőről. Akár egy csinos, strasszokkal kirakott sportcipőt is választhatsz 🙂

14. Esernyő

Még ha az időjárás jelentés szikrázó napsütést is jósol, legyen nálatok egy szebb esernyő, merészebbeknél akár menő színes gumicsizma 🙂

15. Valami új, valami kék, valami régi és valami kölcsön

Ha szeretnéd betartani ezt a hagyományt, akkor mindenképpen szaladj át a listádon, hogy minden elem megvan-e, biztonságban, épségben a helyére készítve.

Reméljük, hasznosnak találod ezt a rövid listát, és minden tökélesen alakul a Nagy Napodon.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.