Sorozatunkban ezúttal sminkelésről lesz szó. Interjúnkban megismerheted Bereczky Juditot és munkáit.

1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el esküvői sminkeléssel foglalkozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Bereczky Judit vagyok. 2011 óta foglalkozom esküvői sminkeléssel és 6 éve sminkoktatással. Munkám során mindig figyelembe veszem, hogy a menyasszonyi smink tökéletes harmóniában legyen az ara személyiségével, az esküvő stílusával, a ruha, a csokor, a kiegészítők, a vőlegény ruhájának színeivel. Esküvőket Budapesten vállalok.

2. Mit gondolsz, milyen a tökéletes esküvői smink?

Az esküvői smink akkor tökéletes, ha jól érzi benne magát a menyasszony, az előnyös vonásait, a belső szépségét még jobban kihangsúlyozza. Üde, természetes, fiatalos külsőt eredményez. Az esküvői smink nem egyenlő egy nappali vagy egy alkalmi sminkkel. Nem lehet túl visszafogott, de túl harsány sem, ennél sokkal összetettebb, mivel nemcsak a nappali természetes fényeknél, hanem az esti, mesterséges fényeknél, a fotókon és videó felvételeken is jól kell látszódnia. Másik fontos szempont, hogy nemcsak szépnek, hanem tartósnak és vízállónak is kell lennie, nem folyhat el, nem olvadhat le, ezért lényeges, hogy sminkesként kizárólag professzionális termékekkel dolgozzunk.

3. Az esküvői próbasminkelésnek milyen előnyeit látod?

Próbasminket mindenképpen érdemes készíttetni az esküvő előtt pár hónappal vagy néhány héttel, mely során 2-3-féle menyasszonyi smink is készülhet. A próbasmink kb. 2 órát vesz igénybe, ahol a sminkelés előtt átbeszéljük a menyasszonnyal, hogy mi az elképzelése, milyen lesz a frizurája, a ruhája stb. Sokszor a menyasszony teljesen rám bízza magát, mert nem tudja eldönteni, hogy milyen esküvői smink állna neki jól. Nagy örömmel tölt el, amikor látom, hogy mennyire meg van elégedve a végeredménnyel.

4. Körülbelül mennyi időt vesz igénybe egy esküvői smink elkészítése, hogyan kalkulálják be a menyasszonyok a Nagy Nap menetrendjébe?

Az esküvői smink a frizura elkészítése után következik, melyre kb. egy, másfél órát kell szánni. A tökéletes megjelenés érdekében nemcsak az arcot, a nyakat, hanem szükség esetén a dekoltázst, a vállakat és a hátat is lealapozom. Ilyenkor érdemes valamelyik családtagot megkérni, hogy ha lehetséges senki ne zavarja a menyasszonyt, amíg a haja és a sminkje készül, mivel ez az ő nagy napja és szüksége van a nyugalomra a felkészüléshez. Az arák az öltözködésnél is szokták kérni a segítségem, mivel egy fűzős, abroncsos menyasszonyi ruhát elég bravúros felvenni.

” Ami pedig nem hiányozhat a menyasszonyról: valami régi, valami új, valami kölcsön és valami kék! ” – Bereczky Judit

 

5. Milyen jó tanácsod van a menyasszonyok számára, hogyan tudnak a legjobban vigyázni az elkészült sminkre?

Egy professzionális menyasszonyi sminknek egész nap tartania kell. Amennyiben egy kis igazítás mégis szükséges, púder vagy mattító lapocska használatát szoktam javasolni a menyasszonyoknak.

Bereczky Judit elérhetőségei:

Mobilszám: +36 (30) 710 5791
E-mail cím: info@bereczkyjudit.hu
Weboldal: bereczkyjudit.hu
Facebook: www.facebook.com/juditbereczkymua
Instagram: @jbmakeupart @juditbereczkymua

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.