Ismerjétek meg Czauner Gábor fotóst rövid, 5 kérdéses interjúnk keretében!

1.  Kérlek, mesélj kicsit magadról! Mikor kezdtél el fotósként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

2013-ban vásároltam az első fényképezőgépem és még abban az évben megkaptam az első esküvői felkérésem amit a következő évben végig is vittem, nagyon nagy sikerrel, miután az internetre kikerültek a fotók, azonnal megbombáztak további esküvői megrendelésekkel. 2014ben munka mellett fotóztam, 2015 óta pedig főállásban tevékenykedek, a fotózás legtöbb kategóriájában, leginkább esküvő, családi, gyerek és oktatási intézményes témában úgy mint óvodai bölcsődei általános iskola és gimnáziumi tabló fotózások amik a munkám nagy részét kiteszik. Amit viszont nem vállalok, 0-3 hónapos gyermek, sport, akt és ételfotózás.


2. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn? Miért?

A készülődés családi körben, csendben izgalommal de mégis nyugodt idilli környezetben.

3. Egyre elterjedtebb, hogy a kreatív fotózást nem az esküvő napján tartják a Párok. Milyen előnyeit és hátrányait látod ennek a lehetőségnek?

Előnyök : nem kell sietni, bármelyik napszakban lehet, gyönyörű fényekkel, naplementével és a pár is jobban tud koncentrálni, ha aznap csak a fotózás az egyetlen feladat. A fotózás után nem vár ránk még 8-10 óra munka / tánc.
Több helyszínt lehet érinteni, ezáltal a fotósorozat változatos lesz.

Hátrány : “két “napot vesz igénybe a fotózás mindkét vagyis három fél részéről. Kétszer kell öltözni sminkelni és hajat csinálni.

4. Ha egy szót mondhatnál a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az?

IGEN. 🙂  egy szóban nem tudok fogalmazni de mondanék egy nagyon hasznos tanácsot :

” Ez a nap az övék, csak az övék, ne engedjenek semmilyen környezeti vagy családi nyomásnak.”
Legyen olyan az esküvő amilyennek ők képzelik el, rugaszkodjanak el a tradícióktól, hagyományoktól és merjenek fantáziát vinni a Nagy Napba, különben csak egy  lesz a sok közül és az álomesküvő csak álom marad továbbra is.

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod egy esküvő fotózása során?

Egy templomi szertartás után gyorsan bezárta a pap a templomot és bent maradt a táskám. Délután hattól éjjel egyik egy darab Vaku, benne a négy elem egy darab fényképezőgép egy darab akkumulátorral maradt nálam. Gyorsan beállításokat változtattam, az objektívet elkezdtem manual módban használni hogy az autofókusz ne használja az aksit, kikapcsoltam a hátsó kijelzőt így csak a keresőn át láttam a pillanatképet amikor éppen kattintok, így csak a zárszerkezet használta az akkumulátort, így kitartott további hat órán keresztül és megtanultam kézzel élesíteni. Szuper képek lettek.
Éjjel kettőkor sikerült a rendőrség, tűzoltóság és egy lelkipásztor kontaktjain keresztül egy pótkulcsot szerezni, amivel hozzáfértem a táskámhoz, amiben az életem volt. Telefon pénztárca, kocsikulcs.
De minden jó ha a vége jó úgyhogy a végére visszaállt a pulzusom és visszaadtam a Xanaxot az egyik segítőkész vendégnek.

Czauner Gábor fotós elérhetőségei:

E-mail: studioblackeyez@gmail.com
Közösségi oldalak:
Instagram profil
Facebook profil

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.