Fehér Szabolcs - ceremóniamester

Szükségetek van valakire, aki irányítja az esküvőt, levezényli a Nagy Napot? Fehér Szabolcs ceremóniamester mutatkozik be interjúsorozatunk keretében!

1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el ceremóniamesterként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Üdvözlök minden leendő arát és párját!

Fehér Szabolcs vagyok #ATICEREMÓNIAMESTERETEK, 31 éves Tatabányai lakos :) Pályafutásomat az esküvőzésben még tanuló koromban kezdtem el, akkor még csak mint felszolgáló/szakácsként úgymond a színfalak mögött üzemeltem :)

Aztán 2019-ben jött a nagy felismerés és megkeresés egy barátom részéről, hogy nem lenne-e kedvem az esküvőjén úgymond “vőfélykedni”?! Tudni illik állítólag elég jó dumàlókám van :) Barátom kérésére természetesen nem lehetett nemet mondani!

Aztán így is történt, megvolt a nagy nap hatalmas sikerrel és elismeréssel! Aztán lett több és több lagzi. Éreztem, hogy ezt komolyabban kellene művelni! Ezért felkerestem (most már mondhatom bátran barátomnak és mentoromnak) Szitás Róbert Szitut akinek a tulajdonában van a Ceremóniamester Iskola. Elvégeztem egy tanfolyamot, így màr mint Okleveles Ceremóniamester állhattam a nagyérdemű elé!

És azóta is töretlenül folytatom ennek a karriernek az építését és fejlesztem magam, hogy a lehető legjobb szolgáltatást tudjam nyújtani leendő Párjaimnak! Természetesen a ország egész területén vállalok lakodalmakat!

 
 
2. Miért fontos, hogy legyen ceremóniamester egy esküvőn?

Úgy gondolom kell valaki, legyen az vőfély vagy ceremóniamester, aki keretet ad a nagy napnak, aki tudja a menetrendet, aki felügyeli az esküvő minden pillanatát, ha kérdés merül fel valakiben ne az ifjú párt zaklassa a kérdéseivel, és természetesen valaki aki tud jó hangulatot teremteni akkor amikor szükséges, hogy tényleg életük egyik legszebb napja legyen az ifjú párnak!

3. Szoktatok-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek? Hány alkalommal érdemes egyeztetést tartani az esküvő előtt, hogy a Nagy Napon minden simán menjen?

Amennyiben van rá lehetőség mindenképpen jobban preferálom a személyes találkozót! Ugyan is az ifjú pár itt kap először igazi képet a portékàról, azaz rólam :) Így tudja leszűrni, hogy meg van-e a kölcsönös szimpátia, megfelelek nekik, bele illek-e az esküvőjük megálmodott képébe! Ha esetleg messzebb laknak akkor videó beszélgetésben “találkozunk” először. Ha kimondtàk az igent :) tehát ha szimpatikus vagyok nekik akkor minden esetben szerződést szoktam írni az ifjú párral!! És itt kezdődik a mi kis közös kalandunk a nagy napig! Mindig azt szoktam mondani hogy a nap 24 órájában állok a rendelkezésre! Amint van kérdésük azonnal keressenek és akkor nem felejtődik el semmi lényeges info. Az esküvő napjáig többször egyeztetünk, majd az Esküvő előtt 1-2 héttel szoktam a forgatókönyvezést nyélbe ütni, eddigre màr minden megvan, màr csak össze kell rakni a nagy napnak a másodpercre pontos forgatókönyvét! És az ifjú pár hátradőlhet mert megvan minden egy tökéletes és felejthetetlen lakodalomhoz!

 

 
4. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn? Miért?

Az én kedvenc részem az esküvő vége :)

No nem azért, mert lehet hazamenni, hanem mert akkor már kristálytisztàn làtszik, mennyire végeztünk jó munkát a nagy nappal kapcsolatosan! Örömmel szoktam a pàrt nézni ilyenkor, látszik rajtuk, hogy önfeledten és boldogan mulatnak és szórakoznak a kedves násznéppel, mert tudják jó kezekben vannak és voltak, nem lehet gond mert a Ceremóniamester mindenre figyel és figyelt!

 
 
5. Mi tanácsolnál az esküvőszervezés elején álló pároknak? Mi a legfontosabb a szervezéskor?

Az első beszélgetésen mindig mondani szoktam, hogy szerintem 2 fontos dolog van amit a lehető leghamarabb le kell foglalni!!!

Az első a helyszín, a jó helyek hamar elkelnek, sokszor màr csak azon kapja magàt a pàr 1 évvel a lagzi előtt, hogy itt sincs hely ott sincs hely arra a napra amit kinéztek! Szóval amint a gondolat megvan a lagziról irány és keressétek a megfelelő helyszínt!
A második a templomi/polgári szertartás időpontjának lefoglalása. Főleg ha ki is kell jönnie külső helyszínre az Anyakönyvvezetőnek!

Ha ez a 2 dolog megvan már nagy baj nem lehet, a szolgáltatókat az ország egészéből tudjátok válogatni de helyszín, templom, anyakönyvvezető csak ott van ahol megàlmodtàtok a nagy napot! A többiben pedig a ceremóniamester már tud segíteni nektek, ötlettel, esetleg ajánlással amivel el tudtok indulni a szervezés hosszú útján!

 
 
 
Fehér Szabolcs ceremóniamester elérhetőségei:

www.aticeremoniamesteretek.hu
Email: info@aticeremoniamesteretek.hu
Tel: 0630/282-4698
Facebook: https://www.facebook.com/aticeremoniamesteretek/