1. Kérlek, meséljetek kicsit magatokról! Mikor kezdtetek el esküvőkön fotósként dolgozni? Hogyan jött az ötlet, hogy esküvői fotózással is foglalkozzatok? Az ország mely területein vállaltok felkéréseket?

Mi vagyunk a Greeneye photo csapata, Lőrincz Emma és Cseh Márton Péter. Nem csak a munkánk során,hanem a magánéletünkben is egy párt alkotunk, így remek összhangban dolgozunk együtt.
Mind a ketten szereztünk fotográfiai tapasztalatot már a megismerkedésünk előtt, s ez az érdeklődés vezetett minket egymáshoz is. Miután a fotográfia többféle ágazatában is kipróbáltuk magunkat, melyek között az esküvői másodfotográfusi státusz is évekig szerepelt, elkezdünk önállóan is vállalni ilyen megbízásokat. Nagyon megszerettük az esküvők hangulatát, kihívásait és hogy együtt dolgozhatunk ilyen meghitt eseményeken.

Ahogyan sokan mások is, mi is ismerősi körben kezdtünk el aktívan dolgozni, majd már számottevő tapasztalatot követően úgy véltük ideje keretet és nevet adni tevékenységeinknek. Így született meg 2020- ban a Greeneye photo márka, melynek arculatát és minden egyéb részletét mi dolgoztuk ki, így igazán magunkénak érezzük.

A helységeket tekintve a legtöbb felkérés Budapestről, illetve az agglomerációból érkezett be hozzánk, valamint, mivel vecsési lakosok vagyunk, több fotózást készítettünk a közeli kisebb településeken is. Ez persze nem jelent semmilyen korlátot, az ország egyéb területein is örömmel vállalunk felkéréseket.

2. Véleményetek szerint mi a legfontosabb dolog az esküvő napján? Mire figyeljenek a Párok?

Tapasztalataink alapján azt tudjuk elmondani a pároknak, hogy a Nagy Nap időbeosztása, menetrendje sok esetben nem lesz ugyanolyan, mint ahogyan azt előzetesen elképzelik. De ez nem probléma, sőt, ezzel együtt lesz tökéletes!

Sokszor – főként a menyasszonyok – nagyon feszült állapotba kerülnek, ha valami kis elcsúszás, probléma adódik, de ezeken nem szabad idegeskedni, hanem fontos, hogy túl tudjunk lépni rajtuk és igazán ki tudjuk élvezni az esküvő napját. Persze mindenki háta mögött rengeteg tervezés és befektetés áll, de nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez a Ti napotok és az a legfontosabb, hogy Ti jól érezzétek magatokat! Amíg van, aki segíteni tud az ilyen felmerülő ügyekben és megoldást tudtok találni, nincsen ok az aggodalomra.

3. Egyre elterjedtebb, hogy a kreatív fotózást nem az esküvő napján tartják a Párok. Milyen előnyeit és hátrányait látjátok ennek a lehetőségnek?

Mind az esküvő napján tartott, mind a külön napos esküvői kreatív fotósorozatnak megvannak a maga előnyei és hátrányai.

Az esküvő napján tartott kreatív fotózás előnyei közé tartozik az adott nap hangulata. A párok arcán ott a frissen kimondott Igenek okozta őszinte öröm és izgatottság, ami megismételhetetlen. Emellett pedig nagy könnyebbséget jelenthet, hogy a menyasszonynak nem kell újra, egy másik napon is megcsináltatnia a profi sminket és a frizurát. Az esküvő napja csodálatos, de egyben egy szervezett esemény is, ahol mindennek megvan a maga helye az időbeosztásban.
Az aznapi kreatív fotózás során a pár egy kicsit „kettesben” maradhat, egy kicsit megszűnhet körülöttük a násznép nyüzsgése és csak annyi a feladatuk, hogy összebújjanak és élvezzék egymás társaságát. Ezeken kívül sokan mennek egyből nászútra az esküvőt követően, így már akár az esküvő másnapján arra készülnek, valamint ha van még olyan feladatuk, mint a dekor lebontásának intézése, vagy a szolgáltatókkal való egyeztetés, zsúfolttá teheti egy fotózás esküvőt követő napokat. Azt sem szabad elfelejteni, hogy sokan már az esküvő hétvégéjén vissza kell, hogy vigyék a ruhájukat, így nem tudunk annyira szabadon egyeztetni egy másik napos fotózással kapcsolatban.

A külön napos kreatív fotózásnak is megvannak azonban a nagyon erős pro érvei. Ha az esküvő délután kezdődik és nem egy egész, hanem csak egy fél nap jut az esemény levezénylésére, előfordulhat, hogy egy ilyen fotózás, melyre minimum egy órát rá kell szánni, nem fér bele az időbe. Természetesen senki sem kívánja azt a párnak, hogy egy nagyon szoros időbeosztással kelljen számolniuk és izgulniuk amiatt, tudják-e ezt tartani. A legtöbb esküvőn akad egy kis csúszás a párokon kívülálló okok miatt és amennyiben ez extra gondot okozhat, nem ajánljuk az esküvői páros fotózás aznapi bezsúfolását. Ilyen esetben sokkal nyugodtabb lesz a pár is, ha egy másik napon minden sietség nélkül készítjük el a fotósorozatot.

A külön napos kreatív mellett szól továbbá a helyszín rugalmassága. Sok párnak van egy olyan kedvelt helyszíne, legyen az egy erdő, egy épület vagy park, mely sokat jelent számukra, talán pont ott ismerkedtek meg. Az esküvőtől eltérő napon lehetőség van egy ilyen helyszínre, akár messzebbre is elkirándulni, s egy ilyen sokat jelentő helyen elkészíteni a meghitt fotókat. A helyszínen kívül ide sorolható a napszakok közti választási lehetőség, hiszen akár napkeltés, akár napnyugtakor készülő fotósorozatra lehetőség nyílik.
Mindent összevetve minden párnak egyedi döntése, hogy figyelembe véve saját preferenciáikat, idejüket és az esküvő menetét, melyik az a típusú esküvői kreatív fotózás, mely számukra a legkomfortosabb lenne.

4. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldani egy esküvői fotózás során?

2019-ben a Várnegyedben fotóztunk egy esküvőn, amikor szembesültünk azzal a szituációval, miszerint a vőlegény az öltönyt magán hagyva szállt be a taxiba még a lakásuk előtt. Ez azt eredményezte, hogy az öltöny nagyon meggyűrődött a templomba vezető út során, ami mind a szertartást, mind a fotókat tekintve nagyon előnytelen lett volna. Mivel akkor még csak mi voltunk velük, gondolkodni kezdtünk a megoldáson.

” Egy közeli étteremhez siettünk az öltönnyel, ahol megengedték, hogy az abroszokhoz használt vasalóval átfussunk az öltöny nagy gyűrődésein. ” – Greeneye Photo

A vasalás megoldása után rendben folytatódhatott tovább a fotózás és időben megkezdődhetett a szertartás is.

Fontosnak tartjuk, hogy abból adódóan, hogy az egész napot az  ifjú pár mellett töltjük, ne csak a fotózás körüli feladatainkat lássuk el, hanem segítsünk a párnak a hasonló  hirtelen felmerülő problémák terén is, hiszen nekünk is érdekünk, hogy ők nyugodtan élvezhessék nagy  napjukat.

5. Melyik a kedvenc részetek egy esküvőn?

A legjobb és legizgalmasabb dolog számunkra az esküvői fotográfiában, hogy mindegyik esküvő más és minden pár egyedi. Nagy megtiszteltetés, amikor valaki minket választ élete nagy napjára fotósnak, s mi igyekszünk a fotókon visszaadni az adott esküvő hangulatát és a pár személyiségét, így minden anyagot személyre szabni. És hiába nem ismertük egymást korábban, végignézni két ember egymás iránt érzett szerelmének összefonódását a szertartás alatt, minket is mindig meghat és remek érzés ennek a meghitt események a részese lenni. Mikor valaki megkérdi, miért szeretjük ezt a munkát csinálni, röviden mindig úgy felelünk:

” Hogyan is találhatnánk hálásabb szakmát annál, mint ahol boldog párokkal, az ő legörömtelibb
napjukon dolgozhatunk együtt. ” – Greeneye Photo

Greeneye Photo elérhetőségek:

Instagram: https://www.instagram.com/greeneyephoto_/
E-mail cím: greeneyephoto.info@gmail.com
Telefonszám: 06 70 883 9959

 

Kapcsolódó cikkünk:

Találjátok meg a fotósotokat! – Esküvőszervezési tipp

Szeretnél elsőként értesülni hamarosan induló esküvői szolgáltató kereső funkciónkról?
Regisztrálj elő! https://www.nuptia.hu/eloregisztracio/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.