Ismerjétek meg a Brovision Media csapatát rövid interjúnk keretében.

1. Kérlek, meséljetek kicsit magatokról! Mikor kezdtetek el esküvőkön videósként dolgozni? Hogyan jött az ötlet, hogy esküvői videózással is foglalkozzatok? Az ország mely területein vállaltok felkéréseket?

A Brovision Media név első fele már sejteti, hogy egy testvérpár vagyunk, akiknek szenvedélye a filmek és a filmezés. Ez számunkra nem csak munka, ez a hobbink is egyben. Az esküvői videózás előtt több hasonló területen is volt lehetőségünk kipróbálni magunkat, készítettünk finomabb hangvételű reklámfilmeket, és pörgősebb hangulatú party videókat is. Emellett évekig fotózással is foglalkoztunk.
2020-ban tettük le a voksunkat az esküvők mellett, és meg sem álltunk a saját vállalkozásunk létrehozásáig. Eleinte fotóztunk is, de időközben rájöttünk, hogy a legmagasabb minőség érdekében 2 teljes ember, azaz 2 különböző kamera és nézőpont szükséges a tökéletes esküvői videó megalkotásához – így már csak a filmezéssel foglalkozunk.  Emellett mindkettőnknek van civil állása is, így az egy szezonban vállalt munkáink száma korlátozott, illetve a pihenéssel töltött hétvégéink számával is egyensúlyba kell hoznunk a filmezést. Így van lehetőségünk válogatni az izgalmasnak ígérkező projektek között,  amik nagyrészt Budapesten és vonzáskörzetében vannak, de az ország bármely területére szívesen elmegyünk (sőt, külföldi felkéréseknek is örülünk).

 
 
2. Véleményetek szerint mi a legfontosabb dolog az esküvő napján? Mire figyeljenek a Párok?

 

A legfontosabb dolog, illetve tanács amit adni szoktunk, hogy élvezzék és éljék meg az esküvő napját, amennyire csak lehet. Ne akarjanak megfelelni senkinek és semminek, csak egymásra és önmagukra koncentráljanak. – Brovison Media
 
 

 

A mi dolgunk, mint esküvői szolgáltatók egyike, hogy minden gördülékenyen menjen a nagy napon. Esetünkben az, hogy minden fontos eseményt rögzítsünk, és segítsük a párt abban, hogy természetesen viselkedjenek a kamera közelében.
Ha szakmai oldalról nézzük fontos, hogy amennyire csak lehet, egyáltalán ne is vegyenek tudomást rólunk a nap folyamán. Viselkedjenek úgy, mintha ott sem lennénk, tekintetük soha ne keresse a kamerát. Ezt általában mindenki szuperül megoldja, ez nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a végeredmény filmszerű legyen, és a néző a videó megtekintésekor inkább résztvevőnek érezhesse magát, ne jusson eszébe a gondolat, hogy a kamerát tartó személy szemszögéből látja az eseményeket. Persze gyakran előfordul, hogy zavarban vannak a kamera közelében, de szerencsére mindig könnyen oldjuk a hangulatot, boldog és jókedvű pillanatokat előhozva.

3. Egyre népszerűbbek a 10-12 perces esküvői videók. Mi gondoltok, mi ennek az oka? Nehezebb vagy könnyebb ilyen, rövid videókat készíteni?

Mi hiszünk abban, hogy egy tudatosan, nagy hozzáértéssel készített, dinamikus vágásokkal operáló 10 perces videó jobban visszaadja az esküvő hangulatát, mint egy hosszú, dokumentarista jellegű, több órás anyag.

Emellett ez biztosít számunkra egyfajta alkotói szabadságot is, hiszen így a saját stílusunkat is bele tudjuk vinni a filmekbe, ami számunkra nagyon fontos, hiszen a legtöbb esetben pont emiatt választanak minket. Egy ilyen rövidebb filmet összevágni a legjobb jelenetekből összehasonlíthatatlanul nehezebb, és sokkal több munkát, kreativitást igényel, mint egy hosszú nyersanyagot átadni.

A rövidebb filmek elterjedésének oka emellett nagyban összefügg a közösségi oldalak népszerűségével, egy ilyen videót könnyebb megosztani a családdal, barátokkal is, de a párok is sokkal gyakrabban és szívesebben előveszik a kiválasztott zenére összevágott filmet, mely mindig kéznél van. Emellett persze mindig rögzítjük a fontos eseményeket vágatlanul is, amit kérésre szintén át tudunk adni.

A legtöbben csak esküvői fotóst keresnek, hogy megörökítsék a nagy napot. Miért gondoljátok, hogy videóra is szükség van?

Egy esküvőn készült filmnek szerintünk minimum akkora a létjogosultsága, mint a fotóknak.

Elég csak belegondolni saját példánkon át: ma még kevés olyan szerencsés fiatal van, akik egy videót megnézve újra átélhetik szüleik, nagyszüleik esküvőjét. Valljuk be, ez teljesen más élményt ad, mint egy fényképalbumot nézegetni.

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldani egy esküvői videózás során?

Persze, gyakran előfordul hogy improvizálnunk kell. Volt már részünk sok mindenben: elvesztett jegygyűrű, rossz helyre dobott menyasszonyi csokor, hirtelen lekapcsolódó fények, elhalkuló zene, heves tánc közbeni balesetek, képbe beugró rokon, vagy az előre megbeszélttől nagyban eltérő események, csak hogy pár példát említsünk. Ezek mind olyan megoldandó feladatok, melyekre ott helyben kell kitalálni valamit, hogy a végeredmény a lehető legjobban nézzen ki.
Alapesetben szeretünk mindenre felkészülni, de gyakran egy-egy izgalmas jelenet miatt ki kell lépnünk a komfortzónánkból, és olyat csinálni ami számunkra is újdonság, ezeket az improvizációs lehetőségeket kifejezetten keressük is.

6. Melyik a kedvenc részetek egy esküvőn?

Két kedvenc pillanatot emelnénk ki. Az egyik, az a bizonyos “first look”, amikor a menyasszony és a vőlegény az esküvő napján először pillantja meg egymást teljes ünnepi felszerelésben. Mi mindig szoktuk ajánlani a pároknak, hogy valósítsuk meg együtt ezt a pillanatot, mert igazi őszinte érzelmeket tudunk lencsevégre kapni.

A másik nagy kedvencünk az esti buli, amikor már mindenki felszabadultan szórakozik. Rengeteg különféle perspektíva közül választhatunk, egy kis kreativitással kiegészítve nagyon egyedi jeleneteket tudunk elkapni. Ha a film íve és hangulata engedi, a fantázia is elszabadulhat kicsit, de mindezt úgy, hogy a vendégek észre sem veszik a kameráinkat.

 
 
Brovision Media elérhetőségek:

E-mail: info@brovisionmedia.hu
Web: https://www.brovisionmedia.hu/
Instagram: https://www.instagram.com/brovision.media/
Facebook: https://www.facebook.com/brovision.media

Kapcsolódó cikkünk:

Esküvőszervezés tippek – Találjátok meg a tökéletes videósotokat!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.