Ismerjétek meg Bimbó Brigitta szertartásvezetőt interjúsorozatunk újabb részében. Egyedi szertartásért keresd Brigit!

1. Kérlek, mesélj kicsit magadról: Mikor és miért kezdtél el szertartásvezetőként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Életem az Alföld kapujából, Cegléd mellől indult, de már több, mint két éve élek a Szigetközben, Dunaszigeten, a férjem szülőfalujában, Győr-Moson-Sopron -megyében. Már több, mint 14 éve állok színpadon, mint énekes és prózai színész. Számtalan esküvőn voltam meglepetés vendég és adtam a pároknak életreszóló ajándékot egy énekkel vagy egy verssel. A pandémia ketté vágta színpadi munkáimat, és az esküvőket is sajnos, így kerestem magamnak valami olyan elfoglaltságot, ami szorosan kapcsolódik az élmény-adáshoz, ami a szenvedélyem, természetesen a megengedett keretek között.
A szertartásvezetésben ötvöződik minden, amit eddig csináltam: színpad+esküvő= szertartásvezetés . Így a lehető legszemélyesebb módon szolgálhatom a párok nagy napjának sikerét. Imádom velük a közös munkát.
Mivel a férjem egyedi vörösfenyő csónakokat gyárt, így adott volt a lehetőség, hogy kivigyük a szertartásokat a Dunára, a Szigetköz ágrendszereinek rejtett kis csodavilágába. Így lettem én a Csónakos-szertartásvezető egy világjárvány kellős közepén 😀

Adott egy gyönyörűen feldíszített kis csónak, amivel kihajózva a Dunára, egy komplett szertartással (feldíszített csónak, zene, fotós, pezsgő) szolgálhatom a párok boldogságát. Ajánlom ezt mindazoknak, akik szeretnének egy intim kis közegben, az országban egyedülálló módon, a természet lágy ölén csónakázva örök hűséget fogadni egymásnak. Persze nem mindenki álma egy ilyen csónakos szertartás, így az ország összes pontjára szívesen utazom, ha engem szeretnének látni a nagy-napjukon! Voltam már extrém helyeken is a világ háta mögött kettővel, semmi sem riaszt vissza! Mindent a boldogságért!

Bimbó Brigitta szertartásvezető

2. Szoktatok-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?

Természetesen a személyes kontaktusnál jobb nincs! Így én a szertartás előtt kétszer szoktam találkozni a párjaimmal. Közvetlenül a felkérés után megbeszélünk egy időpontot, és aztán a nagy – nap előtt még utoljára átbeszélünk mindent.

” Szeretem megismerni a párokat, akik megajándékoznak a bizalmukkal. Imádom hallgatni a történeteiket és boldoggá tesz, amikor rájuk nézek és csak úgy sugároznak a szerelemtől! ”

– Bimbó Brigitta

Ezekből az élményekből töltekezve lesz igazán egyedi hangvételű, személyre szóló a szertartás szövege, amit mindenkinek személyre szabottan írok.

3. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

Nincs kedvenc részem! A csillogó szemek rabja vagyok! Imádom, hogy megszületik a csillogás a lelkekben a szertartás alatt, és végig azért dolgozom, hogy ez a csillogás megmaradjon, de ne csak a pár, hanem a hozzátartozók, barátok, a közönség szemében is. De ha mégis választanom kell, akkor a fogadalom tétel a kedvenc részem , amikor egymás felé fordulva, egymás kezét fogva mondják el fogadalmaikat. A csillogás ilyenkor is állandó és ilyenkor a legfényesebb!

4. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod, a násznép mégsem vett észre semmit?

Igen, volt! Meglepetés énekkel készültem a pár számára, a gyűrűhúzás után. A szertartás előtt kipróbáltam a hangosítást, zenei alappal, mikrofonnal, ahogyan kell, minden működött is. Aztán eljött a pillanat, bólintok a segítségemnek, aki a hangfalat kezelte és semmi. Nem világított a hangfal, elment az áram. Síri csönd. Nem indult el a zene. Nem futhattam oda , hogy megnézzem mi lehet a baj, így zenei kíséret és mikrofon nélkül kiálltam és úgy elénekeltem acapella a dalt, mintha így lett volna megírva. Hálisten senkinek nem tűnt föl, hogy ez egy kényszermegoldás, talán így meghatóbb is volt. A szertartás után megnéztem a hangfalat és kiderült, hogy a hangtechnikus kicserélte a hosszabbítót, amibe be volt dugva a hangfal, az pedig nem működött, így a hangfal lemerült, ez volt a gond. De esett már le szoknya rólam és rázott már meg mikrofon is…szóval ezekről könyvet lehetne írni, de ettől szép az élet, és persze izgalmas.

5. Ha egy szót mondhatnál, hogy mi a legfontosabb dolog egy esküvő megszervezése közben, mi lenne az? Miért?

A komplexitás. Hogy mindenre részletekbe nyúlóan odafigyelni, de nem elveszni a részletekben. Arra törekedni, hogy mindenki jól érezze magát, semmiben se szenvedjen hiányt egy vendég sem.. Minden – mindennel passzoljon, legyen egy olyan élménye a vendégseregnek, hogy ne tudja megfogalmazni miért volt jó, egyszerűen csak az egészet, teljességében gondolja jónak és jó érzéssel tekintsen vissza rá.

Bimbó Brigitta elérhetőségei:

E-mail: bimbo.brigitta23@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/bimbobrigi
Tel.: 0670/221 – 3468,
Instagram: bimbobrigi_szertartasvezeto

Kapcsolódó cikkünk:

Esküvőszervezés tippek – Szertartásvezető felkérése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.