Marton Márta szertartásvezetővel beszélgettük interjúsorozatunk újabb részében.

1. Kérlek, mesélj kicsit magadról: Mikor és miért kezdtél el szertartásvezetőként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Marton Márta vagyok, 2018 óta dolgozom szertartásvezetőként.

Mindig is vonzott az esküvők világa. 2013-ban adódott a lehetőség, hogy az addig magamban dédelgetett álmomat megvalósítsam, és anyakönyvvezető legyek. 2014-től 2017-ig hat település anyakönyvvezetőjeként tevékenykedtem. Ebben a nagyjából három és fél évben közel 40 esküvőt tartottam, kisebbet, nagyobbat, házasságkötő teremben és külső helyszínen is. Egy munkahelyváltás miatt 2017-ben abba kellett hagynom ezt a tevékenységet. Mivel nem tudtam megválni az esküvők, ünnepségek világától, úgy döntöttem, szertartásvezetőként folytatom a tevékenységemet, és segítem hozzá a párokat, hogy életük nagy napja tényleg olyan legyen, amilyennek szeretnék.

Veszprém megyében élek, működési területem elsősorban Zala, Veszprém és Vas megye, illetve a Balaton-part.

2. Szoktatok-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?

Ebben a tekintetben rugalmas vagyok.

Véleményem szerint minimum egy személyes találkozó szükséges az esküvő előtt, hogy meg tudjunk mindent beszélni, de most ebben a pandémiás időszakban nem ragaszkodok hozzá. Természetesen minél jobban meg szeretném ismerni a párokat, ezért folyamatosan tartom velük a kapcsolatot e-mailben, telefonon, vagy videochatben. Az esküvő előtti héten pedig szeretek a helyszínen egy megbeszélést, esetleg egy főpróbát tartani.

3. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

Több kedvenc részem is van. Az egyik a fogadalom, mert az mindig nagyon megható, főleg, ha a pár rászánja magát, és saját maga írja a fogadalom szövegét.

A másik a sorsösszekötő ceremónia, mert nagyon kreatív és látványos tud lenni.

” Igyekszem mindig kitalálni a párral együtt valami olyat, ami a legjobban illik a személyiségükhöz.” – Marton Márta szertartásvezető

4. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod, a násznép mégsem vett észre semmit?

Szerencsére szertartásvezetőként nem volt ilyen szituáció, sikerült mindig úgy megszervezni mindent, hogy flottul menjenek a dolgok.

Anyakönyvvezetőként volt egy eset, amikor már az esküvő megkezdése után, a köszöntő szövegem közepén vettem észre, hogy a homokceremónia kellékei nem lettek az asztalra készítve. A menyasszony testvére jó ismerősöm volt, és ott ült tőlem nem messze, úgyhogy gyorsan intettem neki. Vette a lapot, és sikerült még időben észrevétlenül odacsempésznie a kellékeket. Talán a pár észrevette a dolgot, de más nem hiszem.

5. Ha egy szót mondhatnál, hogy mi a legfontosabb dolog egy esküvő megszervezése közben, mi lenne az? Miért?

Lehet, hogy fura lesz, de én azt mondom, hogy a SZERETET. Hogy miért? Szinte az első találkozástól, megbeszéléstől kezdve igyekszem szeretettel gondolni a párra, és ez arra ösztönöz, hogy mindent megtegyek, hogy életük nagy napja olyan legyen, amilyennek elképzelték.

Emellett persze nagyon fontos az együttműködés is.

Marton Márta elérhetőségek:

telefon: 70/931–1646
email: martonka77@gmail.com
közösségi oldal: https://www.facebook.com/martonmartaszertartas
honlap: https://marton-marta-szertartasvezeto.webnode.hu

Kapcsolódó cikkünk:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.