1. Kérlek, meséljetek kicsit magatokról!  Mióta zenéltek együtt? Hány tagú a zenekarotok?  Az ország mely területein vállaltok esküvőket?

AV acoustic – Gyuris Vivien & Deák Attila/SZEGED

Ahogyan egy kedves barátunk fogalmazott…

“Egy zseniális hangú énekes és egy hihetetlenül jó zenész párosa.”

2019-ben alakult, egyszerű, de nagyszerű páros vagyunk, akik az esküvő ceremóniáján, vendégfogadás alatt, vacsora közben/után elrepítenek az akusztikusan feldolgozott dalok mesés világába. Zenekarunkat egy énekes, Vivien és egy gitáros Attila alkotja. Duónk megalakulása előtt egy nagyobb formációban dolgoztunk együtt, de az élet úgy hozta, hogy ketten folytattuk tovább. A rövidnek tűnő 2 év ellenére, egy igazán összeszokott párosnak mondhatjuk magunkat, akik egy mozdulatból, egy összenézésből is tökéletesen megértik egymást.

Már új esküvői csomagunk is elérhető, ahol a párok DJ-vel kiegészülve kérhetnek tőlünk ajánlatot, hogy a hajnali buli is fergeteges legyen!

Az ország minden területére örömmel megyünk muzsikálni. Szeretünk új helyeken bemutatkozni, ezek számunkra mindig új, pozitív impulzusok.

2. Mi a kedvenc stílusotok? Miért? Ezen belül melyik a kedvenc dalotok?

Mindkettőnk nevében mondhatom, hogy nincs kifejezetten kedvenc stílusunk. Rengeteg klubkoncertünk, rendezvényünk van. Amilyen sokszínűek a vendéglátóhelyek és az esküvők, pont annyira színesek a vendégek is, akiknek zenélünk. Ezért is nagyon széles a repertoárunk, hisz szeretnénk, ha az este folyamán mindenki ki tudná ragadni a kedvenc dalát, ezzel is maradandó élményt nyújtva.

Repertoárunk jelenleg hozzávetőlegesen 100-120 dalt tartalmaz, fele-fele arányban angol és magyar nyelven. Természetesen a lista folyamatosan bővül és kérésre tanulunk új dalokat is, amennyiben azok akusztikusan kivitelezhetőek.

Közös kedvenc magyar dalunknak talán az Omega – Petróleumlámpa című slágerét mondanám. Bevallom őszintén soha nem voltam nagy rajongójuk, de Attila ‘magáévá tette’ a számot, így teljesen másképp szól, ezért én is nagyon megszerettem. Zenekari tetoválásomat is ez a dal ihlette. Külföldi közös kedvenc pedig az Oasis – Wonderwall. Ezt a dalt egy fellépésen sem hagyjuk ki. Attila kedvencei továbbá inkább a magyar előadók, Republic és Charlie. Nekem nagyon sok a favorit, de mindig van aktuális, ami most egy ideje a Ciao Bella. Imádom a Nagy pénzrablás című sorozatot. Minden koncerten bebizonyosodik, hogy ezzel nem vagyok egyedül, hisz mindig már a dal elején tapsot vált ki az emberekből.

3. Melyik a kedvenc részetek egy esküvőn? Van esetleg egy mókás/megható esküvői történeted, ami szívesen elmesélnétek?

Nagyon nevettem, mikor Atival megvitattam ezt a kérdést, hiszen szinte tudtam mit fog mondani. Picit másképp fogom leírni, hogy szalonképes tudjon maradni a dolog.  Az esküvők minden részét szeretjük, de nem a megható részek a kedvenceink. Persze ezek is csodálatosak és volt már rá példa, hogy egy-egy ilyen bensőséges pillanatnál mi is a könnyeinkkel küszködtünk, de jobban szeretünk nevetni!

Szeretjük, amikor a közönségnek/násznépnek bebizonyíthatjuk, hogy egy akusztikus zenekar is tud bulit csapni! – AV Acoustic

Szeretjük, amikor a koszorúslányok felszaladt harisnyában, magassarkú cipőjüket hátrahagyva kiabálják, hogy részegen ki visz majd haza, vagy hogy jó, jó, jójódejónekem és utána még 3x visszatapsolnak. Igen, egy esküvőn! Ez az igazi visszajelzés számunkra. Ezek az igazi kedvenc pillanataink.

Számunkra vicces, aranyos és meglepő pillanat volt egyben, mikor egy esküvői fellépés után több gyermek és felnőtt is odajött hozzánk autogramot kérni. Picit csodálkoztunk, de persze nagy örömmel töltött el minket. Azóta mindig van nálunk toll!

4. Melyik az dal, ami nélkül nincs Magyarországon esküvő – szertartás?

Minden esküvő és minden pár más. Sokan szívmelengető ceremóniát, mások pedig viccesebbet szeretnének. A kérdésed felolvasása után, viszont egyből beugrott 2 dal. Az egyik a repertoárunkon is szereplő:

Bagossy Brothers Company – Olyan Ő

A másik dal pedig Palya Bea – Igen című szerzeménye. Én egyszerűen imádom.

5. Az esküvő mely részein vesztek részt? (vendégvárás, szertartás, vacsora) Hogy építitek fel a repertoárt?

A nagyobb formációval szinte az esküvő legelejétől legvégéig maradtunk, míg a duóval általában maximum 22 óráig vagyunk jelen egy eseményen. Persze ez is rengeteg dologról függ. A legtöbben a vendégfogadás és a vacsora alatt/után kérnek bennünket.

Általában 2×60 percet vagy 3×45 percet zenélünk (+ ceremónia). Mindig személyre szabottan igyekszünk a pár igényeinek megfelelően alakítani mindent. A repertoárt, a játékidőt, öltözékünket.Sokszor kérnek fel bennünket DJ-vel, hiszen így a zenekari szünetekben és hajnalban is tudnak bulizni a vendégek.

Mindig kicsit lassabb külföldi számokkal kezdünk és a vacsi utáni részre hagyjuk az igazi magyar slágereket, mikor már mindenki elengedi magát. – AV Acoustic

Mikor már tetőfokára hág a hangulat, általában akkor adjuk át a stafétát a dj kollégának. Összességében a legelején már ott vagyunk, de a bizonyos kemény mag kialakulását már nem szoktuk megvárni.

AV Acoustic elérhetőségek:

E-mail: vvngyrs@gmail.com

Facebook: https://www.facebook.com/AcoVsticduo

Instagram: https://instagram.com/avacoustic?utm_medium=copy_link

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.