Tamási Imre dj mesélt nekünk esküvőkről, “kötelező” dalokról, vicces vendégekről.

1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el esküvői dj-ként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket? Milyen felszereléssel dolgozol?

Tamási Imre vagyok.
A dj pályafutásomat a 90-es években kezdtem. A vendéglátós éveim alatt pubokban, éttermekben, szállodákban zenéltem. Egy barátom keresett meg 2008-ban, hogy legyek egy ismerőse lagziján zenefelelős. Elvállaltam a felkérést, megtetszett a közeg, mondhatom, hogy innen datálódik az esküvői piacon való folyamatos jelenlétem. A szolgáltatásom az egész országra kiterjed.

A technikát illetően követem a trendet, hang technikában Pioneer és RCF termékekkel dolgozom.

Fénytechnikában pedig a manapság felkapott ledes fényeket használom.

2. Szoktatok-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?

A párokkal való kapcsolattartásra ma már számos alkalom kínálkozik. Jómagam a telefont preferálom. Azt gondolom, hogy a kommunikáció ezen formájában a nagy nap minden részlete egyértelműen kirajzolódhat. Az e-mail váltás mögött nem érzem annyira a leendő ügyfél személyiségét, a személyes találkozó pedig eléggé távolságfüggő. Előfordult már, hogy megfeleztük az ifjú párral a távolságot és így mindkettőnknek vállalható volt a találka.

3. Melyek azok a dalok, ami nélkül nincs Magyarországon lakodalom? Tapasztalatod szerint mikor kezd igazán bulizni a násznép?

Igazából ez násznépfüggő, de természetesen a lagzik 80%-ában a zenei összeállítás hasonló.

Sok pár úgy tervezi a zenei forgatókönyvet, hogy éjfélig az idősebb vendégekre való tekintettel retro-mulatós örökzöld zenei stílusoké a főszerep. Éjfél után már jöhetnek a friss aktuális slágerek, akár a hajnali zúzós rockkal megfűszerezve.

Vannak kötelező dalok a teljesség igénye nélkül: Ufo – Nyár van, Omega – Petróleumlámpa, Chubby Chucker – Let’s twist again, Soho Party – Az éjjel soha nem érhet véget, Jolly-Suzy – No Roxa I, Mark Ronson ft Bruno Mars – Uptown Funk, Justin Timberlake – Can’t stop the feeling, Hip Hop Boys – Hegyekbe fönn stb

4. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn? Miért?

Viccesen mondva a vége! Amikor tudod, hogy minden rendben ment. Ha már választani kell, akkor a nyitótánctól hajnali 2-ig tartó időszak. Ekkor a legaktívabb a násznép. Ha jó a buli, akkor gyorsan telik az idő és még a keménymag sincs ekkor annyira betépve. Ez a legfontosabb része a rendezvénynek, ekkor készülhetnek az ütős videók, fotók, ezután a hajnal már tartogathat meglepetéseket a vendégsereget illetően. Ahogy a Tankcsapda énekli: „Nem számít már, hogy a hajnal hol talál rám. Mi lesz velem azt csak az isten tudja.”

5. Van esetleg egy mókás/megható esküvői történeted, ami szívesen elmesélnél?

Mókából egy lagzin mindig akad bőven. Sztori ami most hirtelen eszembe jut az, hogy egy békéscsabai lagzin az örömapa kb 3-4 percig anyaszült meztelen ropta a táncot ( nem a kólától). Előfordult magyar-német esküvőn Egerben, hogy hozzánk a szolgáltatók asztalához vacsora közben odaült egy öregúr ( kb 75-80 éves), aki úgy mutatkozott be, hogy ő lesz a ceremóniamester ma este. Egymásra néztünk, hogy miért és ki választotta vajon őt a showman szerepre. A vacsi után felállt és bemelegítés célzattal anyanyelvi szinten nyomta a német vendégeknek a jobbnál-jobb vicceket. Azok persze harsány nevetéssel fogadták az öreg poénjait. Hála neki ez már megalapozta a további hangulatot az ezt követő buliban.

Tamási Imre dj elérhetőségek:

Honlap: https://www.lagzisdj.hu/
E-mail: lagzisdj@gmail.com

Kapcsolódó cikkünk:

Esküvőszervezés tippek – Dj vagy zenekar?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.