Ismerkedjetek meg Baracskai Petra fotóssal (PPhoto). Petra fiatal kora ellenére nagy tapasztalattal rendelkezik esküvői fotózások terén.

1. Kérlek, mesélj kicsit magadról! Mikor kezdtél el fotósként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Igazán büszke vagyok rá hogy az esküvői fotósok körében aránylag elég fiatalon már a szakmához tartozhatok.
Én nem árulok több évtizedes tapasztalatot viszont fiatalosságot, lendületet és azt a bizonyos női szemmel való képalkotást igen. 😊


Igyekszem a külföldi és belföldi trendeket is figyelni hogy a pároknak igazi segítség tudjak lenni, mikor ötlet hiányában fordulnak hozzám.

Fotózásaimat két szó jellemzi a leginkább: Természetesség és élmények. 🌿 – Baracskai Petra

A természetközeli esküvő/fotózás szerelmeseivel könnyen kialakul az összhang, imádom az erdőket, mezőket, tavakat, és általában  ilyen helyszíneket is javaslok a fotózásra. Nálam nincsenek erőltetett pózok, mindenben segítem a párokat hogy valódi élmény legyen  számukra a fotózás. Úgy gondolom a folyamat is igazán fontos, nem csak a végeredmény.
Budapest nagyjából 100-150 km-es körzetében vállalok fotózást.

2. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

Nekem az abszolút kedvencem a kreatív fotózás. Ilyenkor van a legtöbb idő hogy a pár minden álmát, elképzelését megvalósíthassuk.  Legtöbbször az itt készült képek lesznek kitéve a közös otthonukba az évek múltával is. Sokszor a pár az esküvő napján csak ilyenkor van kettesben ( no meg velem) így igazán ki tudnak alakulni meghitt, csak egymásra figyelős percek. Nem beszélve a csodaszép helyszínekről! 😊

3. Egyre elterjedtebb, hogy a kreatív fotózást nem az esküvő napján tartják a Párok. Milyen előnyeit és hátrányait látod ennek a lehetőségnek?

Az előnye talán egyértelmű: Az idő.
Viszont ennek ellenére, habár egyre elterjedtebb a külön napi kreatív fotózás én mégis az aznapit támogatom.
Én úgy gondolom hogy az esküvő a nagybetűs nagy nap,és olyan szép tud lenni mikor a kreatív fotókon tükröződik ennek a meghittsége, a valódi varázsa. Én hiszek ezeknek a pillanatoknak az erejében és hogy ezzel együtt lesz kerek egész a nap. A másik érv ami emellett szól hogy nem kell 2x felöltözni, 2x fodrászhoz menni, 2x megcsinálni a sminket stb… Sok esetben ha ruhabérlést választanak a menyasszonyok, nem is mindig kapják meg a ruhát külön napra, ezt is érdemes figyelembe venni a tervezéskor.
Természetesen van olyan mikor a külön napi kreatív szinte az egyedüli megoldás, ennek részleteit mindig egyeztetem előre a párokkal.

4. Ha egy szót mondhatnál a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az és miért?

A legfontosabb szerintem a jelenlét. Hogy a pár közösen meg tudja élni a lelki mélységét a napnak és jelen legyen a pillanatban.

Nem szabad elfelejteni hogy miért is van valójában az esküvő, és hogy nekik mi számít a leginkább. – Baracskai Petra

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod egy esküvő fotózás során?

Persze! Talán nincs is olyan esküvő ahol ne kéne hiszen minden másodpercről másodpercre változik.
Ez is egy jó fotós ismérve hogy mennyire tud minden rezdülésre figyelni, és már előre meglátni az események. 🤗

Baracskai Petra (PPhotos) elérhetőségei:
06204933245

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.