Leánybúcsút szervezni nem egyszerű feladat. Legyen vidám, személyreszabott, senki se unatkozzon az est folyamán, ne legyen sablonos. A tökéletes megoldás a YOBO Box. Interjúkban megismerheted a YOBO Box kitalálóját, a koncepciót és a választható elemeket is.

1. A YOBO alapítója:

Kérlek, mutatkozz be a nuptia.hu olvasóinak! Mikor jött az ötlet, hogy egyedi boxokat készíts? Mit jelent a YOBO rövidítés?

Nguyen-Szabó Délia vagyok, 29 éves, feleség és egy 4,5 éves kiskópé anyukája.

Eddigi életem során mindig is érdekelt a szervezés, tervezés, szeretem az igényes, szép dolgokat. Az alkotás valahogy mindig az életem része volt, legyen szó otthoni dekorról, egy ajándék becsomagolásáról, vagy bármiről, amit szépen lehet megalkotni.

2021-ben szerveztem a nővérem lánybúcsúját. Több, mint fél év munkám volt benne. Nem mondom, hogy nem voltak nehézségek, de megérte! Szerettem volna a legtökéletesebb lánybúcsút megszervezni neki, és a visszajelzések alapján ez sikerült is. Teljesen egyéni és személyre szóló játékokat találtam ki neki és az egész társaságnak. Voltak olyan játékok, is amivel a társaság is tudott játszani, ezért mind a 14 résztvevő aktívan jelen lehetett a hétvége pillanataiban, de volt, hogy csak a nővéremre figyeltünk, hiszen mégiscsak ő volt a hétvége főszereplője.

Utána azt éreztem, hogy szeretném ezt az érzést átadni több menyasszonynak is, így 2021 őszén körülbelül 3 nap alatt született meg a fejemben a YOBO.

Aki még nem tudná mi az a YOBO – You Only Bride Once – Csak egyszer vagy menyasszony! (Jobb esetben! )

2. Egyedi leánybúcsúk

Kiknek ajánlod a YOBO BOXokat?

A YOBO BOXokat azoknak álmodtam meg, akik szeretnék, hogy a lánybúcsú szervezés gördülékeny és stresszmentes, azonban a végkifejlet tökéletes legyen. A csomagban található játékok és egyéb kiegészítők biztosan lendületbe hozzák a lánybúcsút.

Na de, mi lapul a YOBO BOXban?

  • 5-6 játék, hogy az egész csapat jól érezze magát
  • toll, mert jó, ha kéznél van;
  • borospohár jelölő, hogy tudd, melyik a poharad;
  • víz, mert a hidratálás fontos;
  • oh shit! kit, hidd el, jól fog jönni; (benne: zsebkendő, sebtapasz, hajgumi, kézfertőtlenítő, +1 meglepetés)
  • sok szeretet, hiszen a box tartalmát magam készítem

Egy ilyen box teljesen névreszóló, tehát ha pl. 5 fős a lánybúcsú, akkor 5 boxot fogok átadni és mindenkinek lesz egy saját kis csomagja, amiben gyönyörködhet és használhatja a kiegészítőket.

3. Megrendelés

Hogyan zajlik a teljes folyamat a megrendeléstől a boxok postázásáig?
Ki legyen a kapcsolattartó a rendeléskor?

A YOBO BOXokat lánybúcsúra készítem, ezért általában azt ajánlom a megrendelőnek, hogy minimum az esemény előtt 2 hónappal már kezdjük el a tervezést.

Akit a menyasszony megbízott a lánybúcsú szervezéssel, ő a legideálisabb kapcsolattartó számomra.

Első körben egyeztetjük, hogy hány fős lesz a lánybúcsú, mik a programtervek stb., majd egy kis beszélgetés után kiküldöm a kérdőívet a kapcsolattartónak. Egy elég részletes felmérést raktam össze, kitérek benne a menyasszony/vőlegény nevétől, rájuk jellemző hétköznapi dolgoktól kezdve egészen az utolsó porszemig az esküvőn. Így tudom igazán a társaságra, és egyénre szabni az általam megalkotott játékokat. Próbálom a pár hétköznapjait belevinni a játékokba, hogy teljesen úgy tűnjön, mintha egy barátnő rakta volna össze a játékokat, aki ismeri az ő mindennapjaikat.

Mennyi idő szükséges a teljes box elkészítéséhez (az első kérdőívtől kezdve a postázásig)?

Az elkészülés függ attól is, hogy hány fős a lánybúcsú. Ha egy 5 fős lánybúcsúról van szó, akkor 1 hónapos átfutással kell kb. számolni. Amennyiben egy nagyobb létszámú lánybúcsúról beszélünk, akkor a minimum 2 hónapos elkészülési időt mondanám, hogy biztosan teljesen tökéletes legyen minden.

4. Kedvencek

Hogyan kell elképzelni a játékokat?
Melyek a legnépszerűbb játékok-feladatok?

Kétféle játékkal rendelkezem, az egyik az, amivel csak a menyasszony tud játszani, a másik pedig amivel az egész társaság is játszik. Ilyenkor mindenki bekapcsolódik a lánybúcsú pillanataiba, együtt nevetnek, szórakoznak. Most kb. 20-25 megalkotott játékkal rendelkezem, a kitöltött kérdőív alapján ezekből ajánlom ki őket a lánybúcsúra.

A nővérem lánybúcsúja elég nagy létszámú volt és nem mindenki ismerte egymást. Ott pl. egy olyan játékkal kezdtünk, hogy mindenkinek írnia kellett egy, a menyasszonnyal való közös élményét, vagy pár szót, ami a kapcsolatukat jellemzi. A kis kártyát nem írta alá az illető, így a menyasszonynak kellett kitalálnia, hogy ki is írhatta az élményt, majd ha kitalálta, picit bemutatta a többi résztvevőnek az adott személyt, mesélt picit a kapcsolatukról.

Minden választott/kiajánlott játék külön borítékban van, a borítékon szerepel a játék neve. A borítékban megtalálható egy feladatkártya, ami ismerteti az adott játékot. Ezt a legjobb, ha a szervező olvassa fel a többieknek. A borítékban ezen kívül még megtalálhatóak természetesen a játékok, annyi példányban kinyomtatva, ahányan vannak a lánybúcsún. Azoknál a játékoknál, ahol csak a menyasszony tud játszani, ott csak a menyasszony számára található egy kinyomtatott példány. A kártyák designja teljesen egyedileg kérhető, módosítható.
A játékokról egyébként a szervezőnek sem árulok el sokat, szeretném, hogy neki is teljesen meglepetés legyen az egész, de természetesen ismertetem neki pár szóban a játékokat, amiket ajánlok nekik.

Melyik a Te kedvenc játékod?

Nehéz lenne kiemelni kedvenc játékot, de ha választani kellene akkor azok közül, amivel az egész társaság játszhat, ott kettőt mondanék. Az egyik az ‘Esküvői hagyományok’, a másik pedig a ‘Konyhai eszközök’. Egyiket érdekesnek, míg a másikat viccesnek mondanám, ha megfejtik a résztvevők.

5. Kiegészítők

Koszorúslányok számára is készülnek egyedi ajándékok?
Hogyan állítható össze egy-egy egyedi csomag?

Természetesen tanú és koszorúslány felkérő ajándékokkal is rendelkezem.

A csomagokat teljesen egyéni kérés alapján állítom össze. Esküvőt szervezni kicsit sem egyszerű, így próbálom a menyasszonyok válláról levenni a terhet.

Segítek abban, hogyan szerezzenek örömet azoknak, akik ott állnak mellettük a szervezéstől egészen a Nagy Nap végéig.

Nincsenek fix csomagjaim, hanem amely termékek megtetszenek a menyasszonynak, azokat teszem bele a boxba. A felkérő ajándékoknál igyekszem olyan termékeket kínálni, amik nem csak szépek, hanem hasznosak is lehetnek akár az esküvőn annak a személynek, akit a menyasszony felkér valamelyik fontos szerepre. Pl., névre szóló neszesszer, amibe bele lehet tenni akár kis parfümpodot, vagy egy névre szóló zsebtükröt.

Egyik kedvenc termékem a borospohár jelölő. Apróság, de szerintem nagyon hasznos és jól jöhet társaságban, ha mondjuk a második pohár borocska után bajban lennénk, hogy melyik is volt a poharunk. Természetesen ezeket is magam készítem. 🙂

Amennyiben a menyasszonyt szeretné valaki meglepni ajándékkal, ők is bátran keressenek, csodás ajándékokkal tudják megajándékozni a menyasszonyokat. Pl.: készülődős köntös, bride vagy névre szóló neszesszer, combcsipke, fátyol a lánybúcsúra, bőröndcímke a nászútra, stb.

Esküvőre is tartogatsz egyedi termékeket?

Esküvőre egyelőre még csak az előkészületekhez vannak termékeim, mint pl. az egyéni feliratos készülődős köntös, vagy a vállfák, amelyek egy-egy fotón gyönyörűen nézhetnek ki. Azt, hogy további termékeim lesznek-e esküvőkre, egyelőre még nem tudom, meglátjuk mit hoz a jövő! 🙂

Nguyen-Szabó Délia elérhetőségei:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.