Alföldy Dóra sminkessel készült interjúsorozatunk legújabb része.

1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el esküvői sminkeléssel foglalkozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Alföldy Dóra - sminkessel beszélgettünk

Sziasztok, Alföldy Dóra vagyok sminkes, szempilla- és szemöldök stylist. Jelenleg Budapesten a 13.kerületben dolgozom, ahol 1 éve nyitottam meg a kis szalonomat. Mindig is része volt az életemnek a sminkelés, majd 2019 végén kezdtem el benne dolgozni. Ekkora végeztem el egy alap sminkes képzést, valamint egy szempilla és szemöldök tanfolyamot is, így a sminkelés mellett műszempillával és hennás szemöldök formázással foglalkozom. 2020-ban végeztem turizmus szakon a Budapesti Gazdasági Egyetemen. Sokáig rendezvényszervezőnek készültem, így nem áll tőlem távol a pörgés.

2. Mit gondolsz, milyen a tökéletes esküvői smink?

Egy tökéletes menyasszonyi smink számomra eleganciát, szépséget tükröz amellett, hogy kiemeli az ara személyiségét. – Alföldy Dóra sminkes

Emellett ügyelek arra, hogy a természetesség jegyében készüljön a smink.

3. Az esküvői próbasminkelésnek milyen előnyeit látod?

A próba smink a menyasszony számára és számomra is nagy segítség. Itt tudunk egymással megismerkedni, ami által még pontosabb képet tudok kapni az ara személyiségéről, amellett, hogy mindent ki tudunk próbálni, legyen szó rúzsról vagy szem sminkről.

4. Körülbelül mennyi időt vesz igénybe egy esküvői smink elkészítése, hogyan kalkulálják be a menyasszonyok a Nagy Nap menetrendjébe? Mivel készüljenek a sminkelés előtt?

A nagy napon kb 1óra 15p – 1 óra 30p a menyasszony sminkének elkészítése ideje. Szeretem meghagyni a kellő időt rá, hogy ha esetleg mégis változtatunk valamin a próba sminkhez képest, akkor is tökéletes végeredményt kapjunk.

Emellett fontosnak tartom azt kiemelni, hogy ilyenkor ez egy készülődési folyamat a menyasszonynak, ami megalapozza a napja hangulatát is így fontos a jókedv biztosítása is számomra. Az esküvő előtt érdemes a nagyobb kozmetikai kezeléseket későbbre időzíteni – gondolok itt egy erősebb hámlasztásra például – ugyanis rendkívül fontos a sminknél a bőr állapota.

5. Milyen jó tanácsod van a menyasszonyok számára, hogyan tudnak a legjobban vigyázni az elkészült sminkre?

Egy tartós sminknek a bőr előkészítés az alapja, valamint a professzionális smink termékek használata. A szemnél és az arcnál is nagy figyelmet fordítok az előkészítésre, amelyet a próba sminknél tapasztalunk ki. A sminket pedig a legvégén fixálom, ezzel is segítve a tartósságot.

Alföldy Dóra elérhetőségek:

www.doraalfoldy.com
www.instagram.com/doraalfoldy_makeupartist
+ 36 30 971 0393
info@doraalfoldy.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.