Mik Mónika  szépségtanácsadó sminkessel készült interjúnk sorozatunk következő részében.

1. Kérlek, mutatkozz be a Nuptia.hu olvasóinak: Mikor kezdtél el esküvői sminkeléssel foglalkozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Üdvözlök minden házasulandó párt! Nevem Mik Mónika, munkámat tekintve sminkes – szépségtanácsadó vagyok. 25 éve foglalkozom sminkeléssel, ezen belül esküvői sminkesként nagyjából 8 éve tevékenykedem.

Néhány éve megismerkedtem a Bio sminkek világával és nagy előszeretettel alkalmazom ezeket a termékeket a természetesség jegyében, de egyéb sminktermékeket is használok munkáim során. – Mik Mónika

Fejér megyében a Velencei tónál élek néhány éve, de az ország egész területén vállalok sminkelést kiszállással. Az utazás nem okoz problémát számomra.

2. Mit gondolsz, milyen a tökéletes esküvői smink?

Számomra a természetesség hangsúlyozása, a letisztult könnyed, üde smink a legideálisabb választás a menyasszonyok részéről, de természetesen a menyasszony igényeihez igazodva készítem el a megálmodott sminket.

3. Az esküvői próbasminkelésnek milyen előnyeit látod?

A próbasmink során tudjuk kialakítani azt a majdani külsőt, amiben a menyasszony kényelmesen és tündöklően jól fogja érezni magát az esküvő napján.

4. Körülbelül mennyi időt vesz igénybe egy esküvői smink elkészítése, hogyan kalkulálják be a menyasszonyok a Nagy Nap menetrendjébe? Mivel készüljenek a sminkelés előtt?

A menyasszonyi smink 1-1,5 órát vesz igénybe. Valamint be kell kalkulálni a haj elkészítését is a menetrendbe, mert a fodrász minden esetben a sminkes előtt készíti el a megálmodott frizurát. Általában a koszorús lányok és a násznép között is akadnak olyan hölgyek aki igényli a sminkes által elkészített sminket, éppen ezért előre egyeztetve a kezdés időpontját annak mértékében határozzuk meg, hogy mennyi plusz fővel kell számolni. A legtöbb esetben ameddig a menyasszony frizuráján dolgozik a fodrász, addig én készítem a további személyek sminkjét.

5. Milyen jó tanácsod van a menyasszonyok számára, hogyan tudnak a legjobban vigyázni az elkészült sminkre?

Érdemes szívószállal inni ha ez lehetséges a rúzs minél hosszabb tartóssága végett. Valamint kérem mindig a menyasszonyokat, hogy ha viszketést éreznek a bőrükön, például az izzadás miatt, akkor ne körömmel vakarják meg az arcukat, hanem az ujjuk végével csak ütögessék meg a viszkető felületet.

Mik Mónika elérhetőségek:

Mobil: +36 70 567 8398
Honlap: https://lelekfesto.hu

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.