Vörös Melinda szertartásvezetővel beszélgettünk interjúsorozatunkban.

1. Kérlek, mesélj kicsit magadról: Mikor és miért kezdtél el szertartásvezetőként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Szegedi székhelyű szertartásvezető vagyok. Elsősorban erre a környékre hívnak, de tartottam már szertartást Budapesten, a Dunakanyarban, a Duna mellett is. Hangulatos, romantikus erdei helyszíneken, tó partján, vízen, a csillagos ég alatt is mondták már ki előttem az igeneket. Hiszek a szerelemben és a házasságban is! Az esküvőt jelentőségteljes eseménynek tartom egy pár életében.

2. Szoktatok-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?

A párokkal a legtöbb esetben találkozom személyesen, beszélünk telefonon, vagy igénybe vesszük az online világ adta lehetőségeket. A megkeresés első pillanatától tartjuk a kapcsolatot, bármilyen felmerülő kérdéssel megkereshetnek, és meg is szoktak keresni a szervezés folyamatában. A találkozáskor, a beszélgetésünkkor megismerem az Ő szerelmi történetüket. Ezek inspirálnak a szertartási beszéd megírásakor. Lépésről lépésre átbeszéljük az elképzeléseiket, a szertartás momentumait, ötleteket adok a szertartással kapcsolatban.

3. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

Sok kedvenc részem van! Már az előkészületeknél, ahogy a násznép elfoglalja a helyét, ahogy megszólal a zene, és várom, hogy bevonuljanak , átjár a meghittség, ünnepélyesség érzése. Amikor a szertartás alatt felidézem közös útjuk mozzanatait, látom az ifjú pár szemében a visszaemlékezés örömkönnyeit. Én egy viccesebb történetet is megemlítek általában, ez nagyon szokott tetszeni mindenkinek. Nagyon szeretem, amikor felteszem a legfontosabb kérdést a párnak: csend, mindenki a válaszra figyel, és ők határozottan felelnek. Számomra ez mindig egy leírhatatlan csoda, hisz megvalósul az, amiért összegyűltünk.

Szeretem, ha a pár úgy dönt, hogy mondanak egymásnak néhány gondolatot, akkor a szertartás nagyon személyes részeként mindig meghatódom ezekben a fogadalomtételi pillanatokban.  – Vörös Melinda

A szertartás után még egy ideig káprázatban vagyok!

4. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod, a násznép mégsem vett észre semmit?

Improvizációra nem igazán volt példa, hisz mindig kellő felkészültséggel érkezem. Már az erős szélre is felkészülök.
A szertartás előtt mindent leellenőrzök!

5. Ha egy szót mondhatnál, hogy mi a legfontosabb dolog egy esküvő megszervezése közben, mi lenne az? Miért?

Számomra nagyon fontos, hogy szívből, teljes odaadással készüljek minden szertartásra, hogy a pár életük legfontosabb napjának legfontosabb órája pont olyan legyen, ahogy megálmodták. A szertartás végén a sok köszönet, amit a pártól, a szülőktől, a vendégektől kapok, az egy csodálatos érzés.

Vörös Melinda elérhetőségek:

Honlap: vmwedding.hu

Kapcsolódó cikkünk: https://www.nuptia.hu/2020/11/27/szertartasvezeto-felkerese/

Esküvőszervezés tippek – Szertartásvezető felkérése

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.