Interjúsorozatunkban a Hepho Photo csapatával beszélgettünk. Ismerjétek meg Beatrixot és Zoltánt.

1. Kérlek, meséljetek kicsit magatokról – mit kell tudni rólatok? Mikor kezdtetek el fotósként dolgozni? Az ország mely területein vállaltok esküvőket?

Sziasztok! A nevünk Hendzsel Beatrix és Kovács Zoltán Tamás, mi vagyunk a Hepho Photo (hefo fotó). Még az analóg fotózás korszakában kezdtünk fényképezni, mindketten külön-külön, más más stílusban, aztán megismerkedésünk során hatással voltunk egymás látásmódjára is, ami elkezdett egy külön, új úton járni és hosszú évek alatt, a közös munkák során összesimult, ez lett a Hepho Photo. Stílusunkat lágy színek, meleg tónusok jellemzik.

A fényeket és árnyalatokat ragadjuk meg, ezzel igyekszünk visszaadni a pillanat hangulatát. – Hepho Photo

15 éve fotózunk esküvőket, az elsőt még negatívra, saját kezűleg hívva és lenagyítva a képeket. Azóta sok minden változott, felgyorsult a világ és benne az emberek is, de van ami állandó. Az esküvő számunkra még mindig ugyan olyan varázslat, meghitt és boldog pillanatok belesűrítve egy napba, mi pedig végtelenül szerencsésnek érezzük magunkat, hogy ezt az ország minden részéről megosztják velünk párok, részesei lehetünk életük egyik legszebb napjának, amire mi is, kivétel nélkül szeretettel emlékszünk vissza.

2. Melyik a kedvenc részetek egy esküvőn? Miért?

Trixi: Az egész nap különleges. Az előkészületek izgalma, az örömanya pillantása, a menyasszonyon tett utolsó igazítások végeztével, benne összesűrűsödve huszonév minden boldog és egyben szorongással teli pillanatával, amikor egy mérföldkőhöz érkeztek, ez az utolsó így együtt. Az ifjú pár első pillantása, benne minden izgalom, ez a jövőjük első jelen pillanata.
Zoli: A szertartás meghittsége, amikor a szülők arcán látszik, ahogy pörögnek az emlékek. Az ifjú pár egymásra vetett pillantásai…
Trixi: A kreatív fotózás, ami olyan mintha egy randevú minden meghitt ölelését, összekacsintását, nevetését, egy láthatatlan burkon át szemlélnénk testközelből.
Zoli: A lakodalomban levetik a nap feszültségeit. Felszabadultan ünnepelnek, ez így kerek és fantasztikus. Nem tudnánk egy rész kiemelni.

3. Egyre elterjedtebb, hogy a kreatív fotózást nem az esküvő napján tartják a Párok. Milyen előnyeit és hátrányait látjátok ennek a lehetőségnek?

Zoli: Akkor szoktuk ezt a lehetőséget javasolni, ha a napirend túl szoros, és csak nagyon rossz napszakban lenne lehetőség a kreatív fotózásra. Előnye, hogy nem feszít minket az idő és nem köt a tér. A fényeknek megfelelően tudjuk alakítani a kezdési időpontot, és akár napnyugtáig is tudunk fényképezni, akár egy távolabbi, különlegesebb helyszínen is. Hátránya, hogy újra fel kell öltöznie a párnak, újra kell smink, haj, virág.

4. Ha egy szót mondhatnátok a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az és miért?

Trixi: Ők 🙂 Ezen a napon az a legfontosabb, hogy Ők, azaz az ifjú pár, minden pillanatot feszültségektől, problémáktól mentesen tudjanak megélni. Ez a nap róluk szól. Csak egymásra figyeljenek, zárják ki a zavaró tényezőket, a felmerülő problémák kezelését pedig bízzák szakemberre a nagy napon.

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldani egy esküvő fotózása során?

Zoli: Gyakran előfordul, hogy improvizálni kell. Ez lehet szorosan a fotózáshoz kötődő váratlan esemény, de lehet más történés is. Pl. volt, hogy Trixi varrta meg az elszakadt menyasszonyi ruhát.
Trixi: 😀 Igen, mindig történik valami váratlan, amivel nem lehet előre számolni és így rögtönözni kell. A lényeg, hogy ne ragaszkodjunk tűzön vízen át az elképzeléseinkhez. Hozzuk ki az adott szituációból a legtöbbet. Mi már elég rutinosak vagyunk, sok mindent láttunk már az elmúlt több mint 400 esküvő során. A pároknak pedig csak annyit üzennénk, hogy a legfontosabb, hogy ők ketten szeretik egymást.

Hepho Photo elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/hephophoto
Instagram: https://www.instagram.com/hepho_photo/

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.