Mini interjúnkban ezúttal Kaposvári Krisztina fotóssal beszélgettünk.

1. Kérlek, mesélj kicsit magadról! Mikor kezdtél el fotósként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Mindig egy fogós kérdés, hogy mikor is kezdtem el fotózni, mert igazság szerint fogalmam sincs, nem tudom konkrét dátumhoz kötni, mert mindig volt valami kattogtatni való a kezemben, már általános iskola óta, de úgy jobban 2014-ben jöttek megkeresések, ez az év volt az, amikor már mások fotósként tekintettek rám… bár én a mai napig nehezen tudom ezt kimondani magamról, pedig azóta eltelt jó pár év, lett ezirányú iskolai végzettségem és elindítottam a vállalkozásomat is. Nem is értem magam.
Esküvői fotózást országhatáron innen és országhatáron túl mindenhol vállalok, szeretném már feszegetni a határokat, remélhetőleg annak is eljön majd az ideje, de pontosabban behatárolva Balaton mellett vagyok megtalálható Lepsényben és innen leginkább Budapest, Székesfehérvár, Veszprém, amik a legideálisabbak, de például megyek, ide a szomszédba, Gyomaendrődre és Bátorterenyére is. 🙂

2. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn? Miért?

Nagyon szeretem a készülődés pillanatait, a még kissé káoszos, izgulással teli légkört, amikor a menyasszony és a vőlegény is gyermeki izgalommal készül a nagy nap eseményeire, tele kérdésekkel, bizonytalansággal és én már akkor is ott lehetek, mint egy biztos pont végig a nagy napon és bátoríthatom őket, tanácsokkal szolgálhatok a részükre. Ilyenkor egy belsőbb körben érzem magam, ami hatalmas megtiszteltetés számomra és sokszor a családtagokat is jobban meg tudom ismerni. – Kaposvári Krisztina

Emellett a készülődés perceiben történő események tényleg zárt ajtók mögött történnek és csak az én fotóim mesélik el később a vendégeknek a nagy nap kezdetét. Ehhez a részhez sorolnám a „First Look” fotózást is, amikor a menyasszony és a vőlegény először látják meg egymást, távol a kíváncsi szemektől és önfeledt érzelmek tudnak előjönni. Szerintem itt sok feszültség távozik ami sokszor könnyek formájában is megjelenik az első találkozás alkalmával. Ezt a részt kötelezővé tenném minden esküvőn, de tényleg!

3. Egyre elterjedtebb, hogy a kreatív fotózást nem az esküvő napján tartják a Párok. Milyen előnyeit és hátrányait látod ennek a lehetőségnek?

Mindenképpen az előnyökhöz sorolnám, az alábbit: idő, idő, idő… Egyrészt van időnk távolabbi helyszínt felkeresni, ami már eleve hozzátesz a képek egyediségéhez és ha ezt még az ideális napszakra is tudjuk ütemezni, akkor egy szavunk sem lehet és mindenki biztos lehet benne, hogy csodás fotók fognak készülni, mindezt emberi tempóban, nem rohanva, kapkodva. Na jó, ha éppen megy le nap és az utolsó napsugarak fényeit próbáljuk elkapni, akkor fel szoktam pörgetni az eseményeket, de ez pár perc leforgása szokott csak lenni, szóval kibírható. Viszont hozzáteszem, hogy aznapi kreatívnál, ahol mondjuk 20-30 perc áll rendelkezésre, ott is helyt kell állni és tudni kell hozni az elvárt minőséget.
A külön napi kreatív hátránya természetesen a mocskos anyagiak, mert újra kell ruhát bérelni, ha nem a saját volt, sminkest és fodrászt újra meg kell látogatni, esetleg csokrot köttetni.

Összefoglalva a párnak kell tudnia, hogy mennyire szeretne különleges helyszínt felkeresni, mert akkor mindenképpen a külön napot javasolnám nekik a megfelelő fények ütemezésével, de ha az esküvői helyszín, és az esküvő menete arra alkalmas és a délutáni órákban, az esküvő után van lehetőség a násznép elől megszökni egy kis időre, akkor nem biztos, hogy szükséges egy külön napot szervezni.

4. Ha egy szót mondhatnál a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az és miért?

Ne aggódjanak. Nagyon hamar vége lesz. Élvezzék ki minden pillanatát és nincs esküvő baki nélkül, ami akkor lehet, hogy bosszantó, de később ezek fogják szolgálni az esküvői sztorizások alapját, egy szóval, ami kettő lett NO PARA.

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod egy esküvő fotózása során?


Igazság szerint az első esküvői fotózás, ami többé kevésbé tét nélküli volt, az egy szem vakum megadta magát, de szerencsére a fényerős objektívem megmentett és az a tény, hogy a buliban már nem volt jelenésem, na azóta 2-3 vakuval megyek mindenhová! Murphy sosem alszik!

De az is emlékezetes volt, amikor egy lovasfogat tetejéről kellett csoportképet csinálnom, miközben a lovak nemigen maradtak nyugton. Vidám képek lettek.

Kaposvári Krisztina elérhetőségek:

www.kaposvarikrisztina.hu
https://www.facebook.com/KaposvariKrisztinaPhoto
https://www.instagram.com/kaposvarikrisztinaphoto/
https://www.tiktok.com/@kaposvarikrisztinafoto
Email: kaposvari.krisztina.viktoria@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.