Egy esküvő megszervezése sokszor igen stresszes, és időrabló folyamat. Ha szeretnéd, hogy minden flottul menjen, érdemes esküvőszervezőt felfogadnotok. Ismerjétek meg Balogh-Horváth Judit esküvőszervezőt.

1. Kérlek, mutatkozz be a nuptia.hu olvasóinak!

Balogh-Horváth Judit vagyok, Esküvő – és Rendezvényszervező, Dekoratőr, Szertartásvezető, a Vintage Esküvő és Rendezvényszervezés megálmodója.
Dekoratőr vállalkozásomon keresztül vezetett az út idáig.
Több családi és baráti rendezvény dekorálása és megszervezése után éreztem azt, hogy ez az, amit mindig is szerettem volna csinálni, amiben kiteljesedek.
2020-ban szereztem meg rendezvényszervezői képesítésem, azóta több esküvői képzésen is részt vettem.
Esküvőszervezőként az egyik kedvenc részem az új és régi hagyományok megőrzése, egyesítése.

Az, hogy részese lehetek a párok legemlékezetesebb pillanatainak, olyan ajándék, amely lehetővé teszi számomra, hogy minden szenvedélyemet egyetlen helyen egyesítsem. – Balogh-Horváth Judit

– Mikor kezdtél el esküvőszervezőként dolgozni?

2021 ben.

– Honnan jött az ötlet, hogy ezt a hivatást válaszd?

Egy leánykori álom valósult meg ezáltal, melynek ihlet adója -aki ismeri, vagy emlékszik rá- egy 2001 es J.LO film. Ahogy néztük, akkor, ott elhatároztuk a barátnőmmel 17 évesen hogy esküvőszervezők leszünk 😊
Hosszú út vezetett idáig, először a dekorációs vállalkozásomat szerettem volna felépíteni, mely másfél év alatt hatalmas sikerrel valósulhatott meg, második gyermekem születése után közvetlenül.

 – Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Országosan vállalom párok igényei alapján.

 – Hány esküvőt vállalsz el egy évben?

Ez több mindentől függ, de átlagosan 15-20 között.

2. Mit is csinál pontosan egy esküvőszervező?

Az esküvőszervezők rengeteg tapasztalattal rendelkeznek és mindenekelőtt stresszmentes környezetet biztosítanak a párok számára. Az esküvő napjának sikeres lekoordinálása a tapasztalat és a tudás szilárd alapjain nyugszanak.
Egy jó szervező minden felmerülő problémát meg fog oldani anélkül, hogy tudná a pár vagy a násznép, hogy azok egyáltalán megtörténtek.
Sokkal nagyobb az élmény, ha a pár egy esküvőszervező csapatnak adja ki az ötleteket, hogy megvalósítsa, sőt akár tovább is fejlessze számukra.
A munka egy fontos része már jóval az esküvő előtt megkezdődik, mégis a legnagyobb hányada az utolsó héten, illetve az esküvő napján valósul meg.

– Nálad hogy zajlik a folyamat, ha egy pár felkeres Téged?

Először mindig egy személyes találkozót javaslok, ha esetleg ez nem megoldható akkor videóhívásban mesélik el mi az, amit szeretnének.
Úgy gondolom ez a közös „kapcsolatunk” egyik legfontosabb része. Itt mindkét fél számára születik egy első benyomás, a pár kap rólam egy képet, ami segít majd nekik a döntésük meghozatalában. Én pedig szintén kapok egy átfogó képet a párról és elképzeléseikről. Ez számomra ugyanennyire fontos, mert látom, hogy milyen habitusúak, milyen szinten van pontos elképzelésük, mennyire tudatosak, vagy éppen mennyire vannak kétségbe esve, mert azt sem tudják merre induljanak és kell nekik valaki, aki fogja a kezüket. Később többszöri konzultáció követi attól függően, hogy melyik csomagom közül választanak (vagy épp milyen sűrűn igénylik), ha engem bíznak meg nagy napjuk megszervezésével.
Szeretek személyre szabott árajánlatot készíteni, felmérni mik az igények és ez alapján összeállítani a legmegfelelőbb ajánlatot.

 – A konzultáció után hányszor segíted személyes jelenléttel a párokat a döntések meghozatalában?

Ez attól függ melyik csomag ajánlatot választják, vagy mivel bíznak meg

– Saját szolgáltatói csapattal dolgozol? Mi alapján választod ki az ajánlott szolgáltatókat?

Van saját szolgáltatói csapatom akik olyan elhivatottsággal látják el feladatukat, mint én.
Fontos, hogy meglegyen az összhang minden téren. A párok igényei alapján választjuk ki a megfelelő szolgáltatókat, hogy a nagy napon minden gördülékenyen menjen.

 3. Mennyi idő alatt lehet megszervezni egy esküvőt?

Egy esküvőt meg lehet szervezni egy hónap alatt is… de, ha azt szeretnénk, hogy az esküvő olyan legyen, mint amit megálmodtunk, akkor bizony minimum 1, de inkább 1,5 évvel előtte már le kell foglalnunk a helyszínt és a fő szolgáltatókat. Ennyivel a nagy nap előtt még nagy valószínűséggel szabadok a pár számára legmegfelelőbb szolgáltatók, illetve itt még marad elég időnk alakítani a dolgokon.
Ugyanakkor volt arra példa, hogy 6 hónap alatt is sikerült mindent leszervezni a párral. Nincs lehetetlen(de én azért ajánlom az előre gondolkodást) 😊!

 – A Nagy Nap előtt hány hónappal érdemes megtalálni a tökéletes esküvőszervezőt a stresszmentes készülés érdekében?

Minimum 1 évvel esküvő előtt.

 – Mennyi idő szükséges ahhoz, hogy minden a legnagyobb rendben legyen az esküvőre?

Én úgy gondolom, hogy 18-12 hónap, de ez is több összetevős, ha megfelelő a szervező akár rövidebb idő alatt is lehetséges.

– Körülbelül hány telefon, e-mail és munkaóra egy esküvő megszervezése?

Ha 12 hónapra nézzük, minden hónapban legalább 5-10 e-mail, és átlag 10-12 óra.
Ez is az igények és a kiválasztott ajánlat függvénye.

4. Esküvői koordináció

– A Nagy Napon is részt veszel?

Szintén választott ajánlattól függ mit választanak a párok.
Természetesen vállalok csak Nagy Napi Koordinációt is ez külön egyeztetendő.

– Hogyan tudsz segíteni az esküvő napján a pároknak?

Bármilyen kihívással nézzünk szembe a nagy napon nincs olyan amibe ne tudnék segíteni a párnak. Nem csak szakmai de lelki támogatás is, olyan vagyok mint egy „barátnő” vagy „családtag” akire mindenben számíthatnak, az öltözködésen át akár a süti csomagolásig.

– Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod?

Volt bizony nem is egy, gyorsan kell reagálni minden felmerülő problémára, hogy a násznép ne vegyen észre semmit ezekből.

5. Emlékezetes pillanatok, érzelmek

– Melyik a kedvenc részed egy esküvőn? Miért?

Nem is tudok választani mert több is van.
De ha ki kellene emelnem, akkor a párok egymásnak tett fogadalmuk, melyben a legőszintébb érzéseiket, egymás iránti szeretetüket fejezik ki.
A másik ilyen rész, az első tánc, ami mindig megérint, ahol a zenével együtt fejezik ki mennyire szeretik egymást, hisz erre is rengeteget készülnek közösen.
És természetesen a mosoly a párok arcán, amiből tudom, hogy minden úgy van ahogy megálmodták.

– Ha egy szót mondhatnál a pároknak a Nagy Nappal kapcsolatban, mi lenne az és miért pont ez a szó?

„Szerelem. Hiszen életetek egyik legszebb és legcsodálatosabb napja melyre régóta készültök. Összhangban vagytok, mely kihat az egész eseményre és elindultok a közös úton együtt.”
Támaszként én végigkísérem a nagy napotokat, hogy az olyan legyen, mint ahogy megálmodtátok.

Elérhetőségek:

Balogh-Horváth Judit
+36300102326
Vintage Esküvő és Rendezvényszervezés
vintage.eskuvoszervezes@gmail.com

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.