Interjúsorozatunkban ezúttal Paku Katalin fotóssal beszélgettünk.

1. Kérlek, mesélj kicsit magadról – mit kell tudni rólad? Mikor kezdtél el fotósként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

A kérdés tökéletes, hogy mikor is kezdtem el fotózni? Már idejét sem tudom pontosan, de azt tudom hogy mindössze hobbinak indult, majd 2019-ben kezdődött el az igazi szerelem a fotózás iránt az iskola elvégzése iránt.
Nem sokkal a bizonyítvány megszerzése után jöttek az első komolyabb felkérések is, amelyeknek még juttatásbeli tétje még nem volt. Eszméletlen érzés volt amikor az első esküvői fotózás felkérésem is megtörtént. Megmondom őszintén, nagyon féltem tőle nem hittem el azt hogy képes leszek rá, de szerencsére rengeteg támogatást kaptam a páromtól. Sikerült, megcsináltam és azóta is csinálom. Fotózásokat leginkább Békés és Csongrád-Csanád megyében vállalok egyenlőre.

2. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn? Miért?

Személyes kedvencem a ceremónia és azon belül az első hitvesi csók, illetve a gyűrű húzás. Hogy miért?
Mert számomra ez a legérzelmesebb pillanatok egyike a rengetegből. Hiszen akár hónapokon át tartó tervezés-készülődés van előtte, amely Tökéletes pillanathoz vezet.

3. Egyre elterjedtebb, hogy a kreatív fotózást nem az esküvő napján tartják a Párok. Milyen előnyeit és hátrányait látod ennek a lehetőségnek?

Személy szerint én az előnyökhöz sorolnám.
Már csak az idő végett is, mert ilyenkor nem kell kapkodni. Ez amolyan arany idő, ami csak róluk szól és nincs zavaró tényező vagy dolog. Miért is nem mindegy a helyszín választás, illetve a tökéletes napszak miatt sem. Mert ugye ez is sokat hozzátesz ahhoz, hogy egyedi képek készüljenek. De például egy naplementés fotózásnál azért szűkös lehet az idő, ez kicsit pörgősebben történik. A másik dolog, ha aznap történik a fotózás amikor az esküvő van, akkor sem kell totálisan pánikba esni, kicsit még pörgősebb lesz a fotózás menete, kb 20-30 perc.

De úgy hiszem, egy fotósnak ilyenkor sem szabad pánikba esnie. A legfontosabb a higgadtság, hiszen szerintem ez is egy alapja, hogy tökéletes képek szülessenek!

Ami hátrány lehet ilyenkor sajnos, a másodlagos ruha bérlés, smink, haj készítése. Ami súlyos összegekbe kerülhet.

4. Ha egy szót mondhatnál a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az és miért?

Ne izguljanak.

Mert egyszeri pillanat és nagyon rövid ideig tart . Ez csak rólatok szól! – Paku Katalin

És egyet ne feledjetek nincs esküvő baki/bakik nélkül! Tudom ez akkor per pillanat nagyon dühítő tud lenni. Viszont később jót fogtok rajta mosolyogni!

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldani egy esküvő fotózása során?

Óh, hát szerintem nincs olyan fotós akivel ez ne fordult volna elő.
Szerencsére akkora improvizálásra még nem nem volt szükségem.

Kisebbek már akadtak pl menyasszonyi fátylat gyorsan kreálni, hát az adott helyzetben mindössze egy függöny volt az életmentő segítség, de előfordult olyan szituáció is, amikor egy bokorba kellett bemászni egy képért, vagy csak lehasalni kellett.

Paku Katalin elérhetőségek:

https://www.facebook.com/Katus.photographer
https://www.instagram.com/katus.photo/
Email:katus.photo13@gmail.com

Kapcsolódó cikkünk:

Esküvőszervezés tippek – Fotós kiválasztása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.