Farkas Stefán - ceremóniamester

1 esküvői szolgáltató - 5 kérdés 5 válasz sorozatunk újabb részében ezúttal Farkas Stefánnal ismerkedhettek meg.


1. Mikor kezdtél el ceremóniamesterként dolgozni?


Lassan 15 éve vagyok a pályán, még főiskolás koromban vettem részt az első általam vezetett esküvőn.2. Miért fontos, hogy legyen ceremóniamester egy esküvőn?


A ceremóniamester szerepe egyrészt a kommunikáció, hogy minden vendég és minden szolgáltató tudja, hogy mikor mi fog történni. Másrészt pedig a teljes háttérszervezés. Ha ez a két feladat nem a párra hárul, akkor máris könnyebben tudják élvezni a a nagy napjukat.

 3. Szoktatok-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?


Ha tudunk, akkor találkozunk személyesen is, de én például rengeteg külföldön élő párnak leszek a ceremóniamestere, velük sokszor inkább online kommunikálunk. Az esküvő előtt viszont minimum kettő megbeszélést szoktunk javasolni a folyamatos kapcsolattartás mellett.


4. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?


A legvégén, amikor a pár túl van minden fix programponton, és látom, hogy már csak az önfeledt buli vár rájuk. Ilyenkor szokták megköszönni a munkám. Ezek a kedves szavak, baráti ölelések azok, ami miatt még ennyi év után is imádom a hivatásom.5. Mi tanácsolnál az esküvőszervezés előtt álló pároknak? Mi a legfontosabb a szervezéskor?


Beszéljék át együtt az elképzeléseket, hogy pontosan mit is szeretnének és álljanak neki a szervezésnek mihamarabb. A legjobb szolgáltatók hamar elkelnek, így célszerű előbb a helyszínt, majd az összes többi fontos szereplőt lekötni. Nagy segítség tud lenni egy esküvőszervező, vagy egy ceremóniamester, aki a tapasztalatával ki tudja segíteni a párt.
És a legfontosabb: ez az ő nagy napjuk lesz... Nem kell szigorúan hallgatni senkire, minden legyen úgy, ahogy ők akarják, ha tényleg az a szívük vágya.

Farkas Stefán elérhetőségek:


Honlap: www.farkasstefan.hu
Telefon: +36-20-596-07-04
Skype: farkas.stefan.1