Oravecz Diána - fotós

Oravecz Diána fotós válaszolt nekünk "1 szolgáltató - 5 kérdés - 5 válasz" sorozatunkban. Ismerjétek meg a nagyon tehetséges fotós hölgyet!

1. Mikor kezdtél el fotósként dolgozni?

Fotózás, mint hobbi még nagyon fiatal tini koromban kezdődött, amikor apukámtól kaptam egy nagyon kezdetleges lakossági digitális képet. Azzal készítettünk 'nagyon művészi' portrékat a barátaimmal és tettünk rá az akkor elérhető 4 filterből az egyiket (szépia, fekete-fehér, élénk, cartoon). Utána valahogy más fele vitt az élet, éltem az USA-ban és a Fülöp-szigeteken, az egyetemet követően pedig HR karrier úton indultam el, míg úgy nem döntöttem, hogy Ciprusra költözöm. Ott megalapítottam a Cyprus Photo Tours vállalkozásomat, aminek keretében egészen különleges és extrém helyzetekben volt lehetőségem próbára tenni magam, mint fotós. Az ottani világ újra kihozta belőlem a rég elveszett fotóst és itt már egy Nikon gépre cseréltem az okostelefont, hipersebességgel képeztem át magam, ami azóta sem állt meg. Amint elérhető egy új technika, workshop, kreatív ötlet, nekem azt tudnom kell és pont. :)

Az esküvői fotózás területe nem volt tervben, véletlenek sorozata hozta úgy, hogy elvállaltam az első esküvőimet, majd végül beleszerettem a műfajba. Summa summarum, bruttó 20 év, amióta a fotózás az életemben van, nettó 3 év, amióta abból is élek. 

2. Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Elsősorban Budapest és környékén, de természetesen nyitott vagyok más helyekre is, ez csak logisztikai egyeztetés kérdése. :)

Szívesen vállalok külföldön is fotózásokat, folyékonyan beszélek angolul és oroszul is, így ha esetleg vegyes házasságról lenne szó, nincs akadálya részemről. Cipruson pedig ismerem az összes elérhető legmesebelibb és titkos helyszíneket, így oda is bármikor szívesen visszatérek fotósként is

3. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

Több ilyen pillanatom is van. Szeretem, amikor el tudok kapni különleges pillanatokat és érzelmeket, kifejezetten vadászok rájuk. :)

Fotózás szempontjából még nagyon jó az eskü utáni megkönnyebbülés és boldogság, ragyogás a pár arcán. Ha utána van a kreatív páros fotózás, varázslatos képek születnek. 

4. Ha egy szót mondhatnál a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az?

"Megélés. Éld meg ezt a napot, ne foglalkozz az apró bakikkal, attól csak izgalmasabb, nevetést és mosolyt csal az arcokra. " - Oravecz Dia

 

Nem kell tökéletesnek lennie, mert már azáltal tökéletes, hogy ti a hosszú út végén egymásra találtatok és ma ezt ünneplitek. Éld meg, nyisd nagyra a szemed, szívd magadba a csodálatos színeket, érzelmeket és pillanatokat.

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod egy esküvő fotózása során?

Egy esküvői fotózás maga az improvizálás sorozata, folyamatosan résen kell lenni. Volt olyan, amikor 100 fős angol vendégsereget nagy nehezen sikerült összeterelnem az énekes mikrofonjával és mire az egész sereg a kamera elé állt, egy önkéntes fotós idős úr beállt fotózni pont a kép közepére. Szinte túsztárgyalást megszégyenítő párbeszéd után mentettem ki a vendégeket, hogy végre megtörténjen a nagy kattintás a részemről.

De inkább apróságok szoktak történni, amikor a párba öntöm a lelket, egy-egy összekacsintással biztatom őket, hogy minden rendben és számíthatnak rám.

Oravecz Diána elérhetőségei:

Honlap: https://photoeskuvo.hu/
E-mail: info [kukac]photoeskuvo.hu
Facebook: https://www.facebook.com/photoeskuvo
Facebook2: https://www.facebook.com/photowellness