Esküvőszervezés tippek - Nászajándék

Amikor átadjátok a meghívókat, nagy valószínűséggel szóba kerül majd, mi is legyen majd a tőlük kapott nászajándék.

Erre több válasz is lehetséges:

  • készpénz, vásárlási utalvány - ez akkor hasznos, ha valami nagyobb értékű dologra vágytok, és a több rokontól kapott összegekből ki is jöhetne az ára (pl. autó, exkluzív nászút stb.)
  • esetleg írhattok nászajándéklistát, hogy biztosan olyan ajándékot kapjatok, amire vágytok vagy szükségetek van.
  • egyre több pár választja azt az opciót, hogy az ajándékra szánt pénzt egy segélyszervezetnek ajándékozza
  • kérhettek kaparós sorsjegyeket, lottószelvényt - azonban ne feledjétek, megvan az esélye, hogy semmit sem nyertek végül

 
A mai cikk a nászajándék listákról szól

Manapság egyre több nászajándék lista készítő program/alkalmazás létezik. Azonban tökéletesen megteszi egy felhőbe feltöltött excel is, amit a vendégek szabadon elérhetnek, szerkeszthetnek, lefoglalhatják, melyik ajándékot vásárolnák meg nektek, így elkerülhető, hogy a vágyott design lámpából végül 4 db érkezik az esküvőre.

A lista legyen változatos, kisebb-nagyobb értékű cikkeket is tartalmazzon, hogy a különböző anyagi helyzetben levő meghívottak tudjanak választani. Nagyobb értékű ajándékoknál lehetséges, hogy több barát összeáll, és együtt vásárolják meg. Érdemes néha ránézni a listára, és szükség szerint bővíteni azt. A listát érdemes helyiségenként szétbontani, nektek is könnyebb lesz összeállítani, ha így keresgéltek.

A termékek megnevezése legyen egyértelmű, akár cikkszámmal, nehogy félreértés legyen belőle.

Egy amerikai tanulmány szerint a vendégek nagy része szereti a nászajándéklistákat, hiszen biztosan olyan ajándékot tudnak választani Nektek, aminek hasznát veszitek.

Több üzlet is készül a nászajándéklistákra különböző szolgáltatásokkal. Például a vendégek által elköltött összeg bizonyos százalékát még pluszban ajándékkártyaként megkapjátok, valamint néhány üzlet vállalja, hogy a kiválasztott termékeket az esküvő napjára kiszállítja az étterembe, és gyönyörűen elrendezi egy külön asztalon, akár az ajándékozó nevének feltüntetésével.