Tóth Kitti - szertartásvezető

Ha valóban egyedi szertartást szeretnétek, mindenképpen érdemes felkérnetek szertartásvezetőt a Nagy Napra. Tóth Kitti - Okleveles Mester fokozatú Szertartásvezető - csodálatos, személyre szabott ceremóniával készül a Párok számára. Ismerkedjetek meg Kittivel!

 

1. Mikor kezdtél el szertartásvezetőként dolgozni?

2017-ben jöttem rá, hogy hiányzik valami az életemből. Kislány korom óta lenyűgöztek az esküvők, a csodás menyasszonyok és a megható pillanatok. Egy barátnőm szervezte az esküvőjét abban az évben és egy munkaszüneti napra esett a dátumuk. Ő mesélte nekem, hogy sajnos az anyakönyvvezető azon a napon nem dolgozik, de ha dolgozna is, rettenetes áron vállalta volna a külső helyszínen megálmodott szertartásukat, így keresniük kellett egy alternatívát. Szertartásvezetővel valósították meg az elképzeléseiket és mindenki nagyon örül, hogy kötetlen hangulatban zajlott az igenek kimondása. Ekkor ezt gondoltam: Ez az amit szívvel, lélekkel és kellő lelkesedéssel illetve kreativitással tudnék csinálni én is! Így a főállásom mellett belevágtam a saját vállalkozásom megalapításába és az elmúlt évek során rengeteg különleges párral találkoztam, akik megajándékoztak a bizalmukkal és csodássá tehettem a nagy napjukat.

2. Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Budapesten élek, így leginkább Pest megyében és Fejér megyében vállalok szertartásvezetést, azonban volt már rá példa, hogy Magyarország távolabbi részein is dolgoztam, mert annyira lelkes és kedves megkereséseket kaptam, amikre nem tudtam nemet mondani. Természetesen a külföldi szertartásvezetés is része a szolgáltatásomnak, így például tartottam már esketést Egyiptomban a Vörös-tenger partján is.

 

3. Szoktatok-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?

Én a személyes találkozók és megbeszélések híve vagyok. Szeretem megismerni alaposan a párjaimat és kötetlen beszélgetéseink növelik bennük a bizalmat, hiszen ők is megismernek engem. Abban az esetben is megoldottunk legalább egy vagy két személyes találkozót, amikor a pár külföldről szervezte az esküvőt és csak néhány alkalommal utaztak haza a szervezés ideje alatt.

 

"A sok személyes kontaktusnak köszönhetem az élménydús szertartásokat, amikre igazán személyes és vidám beszédet írtam a párjaimról." - Tóth Kitti

 

Ennek köszönhetően még ma is sokukkal tartom a kapcsolatot, mert egy erős bizalmi és baráti kapcsolat alakult ki közöttünk. Természetesen nem mindenkivel tudjuk megoldani a személyes egyeztetéseket, így velük online szoktam beszélgetni. A levelezést a legutolsó lehetőségként ajánlom fel, mert írásban sajnos sok információ kimarad és kevésbé személyes ez a megoldás.

 

4. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

Az elejétől a végéig imádom azt a bizonyos fél órát, de talán az esketés rész az, amit a legjobban szeretek. Ekkor a párok kimondják az igeneket, aláírják a házassági lapot, és a legbátrabbak a gyűrűhúzás és a csók előtt elmondják az egymásnak írt fogadalmukat. Természetesen a fogadalom megírásában is segítek a pároknak külön-külön és egy kis kártyára nyomtatom ki nekik, amit a megfelelő pillanatban a kezükbe adok és nekik csak fel kell olvasniuk. Kevés pár vállalja be ezt a részt, de mindenkit arra bíztatok, hogy legyen bátor mert egy kis humorral fűszerezve a vendégek kedvence lesz az a néhány perc!

5. Ha egy szót mondhatnál, hogy mi a legfontosabb dolog egy esküvő megszervezése közben, mi lenne az?

A rugalmasság. És nem csak azért, mert egy szörnyen nehéz 2020-as év áll mögöttünk. Minden pár a saját elképzelései alapján vág bele az esküvőszervezésbe, de mivel nem szakemberek így nagyon sok buktatót nem vesznek észre. Így minden páromnak azt mondom, hogy én nagyon szívesen megvalósítom a vágyaikat, azonban bizonyos tényezőkkel számolni kell, vagy megoldhatjuk másképpen és ebben az esetben felvázolok nekik egy alternatívát, amiről tapasztalom alapján tudom, hogy működőképes. Tehát mindkét oldalnak rugalmasnak kell lennie: a pároknak sok esetben érdemes megfogadniuk a szolgáltató tanácsait, azonban a szolgáltatónak is rugalmasan kell kezelnie a párok kéréseit. Ebben az esetben lesz igazán szép emlék az esküvőjük minden egyes pillanata.

 

Tóth Kitti szertartásvezető elérhetőségei:

Weboldal: https://www.mondjigentvelem.hu/
E-mail cím: igenvelem [kukac] gmail.com
Telefonszám: +36-30-300-9354
Facebook: https://www.facebook.com/mondjigentvelem
Instagram: https://www.instagram.com/igenvelem/