Könyvbemutató: Az esküvői jegyzetkönyv

Az esküvői szakma egyik ismert alakja, Kovács Kata szertartásvezető és ceremóniamester, akit sokan "A menyasszony barátnőjeként" ismerhettek, 2021 elején megjelentette esküvői jegyzetkönyvét.

Mostani cikkünkben erről beszélgettük Katával.

Hogy jött a gondolat, hogy írj egy esküvőszervező könyvet?

Igazából ez a jegyzetkönyv nem is esküvőszervező könyvecske 😊 A szó hagyományos, klasszikus értelmében legalábbis. Ez a könyv jegyzetelési lehetőséget ad menyasszonyok számára, amibe összegyűjthetik álmaikat, ötleteiket az esküvőjükkel kapcsolatban. A gondolat onnan jött, hogy folyamatosan figyeltem a megbeszéléseimre érkező menyasszonyokat, hogy mibe jegyzetelnek. Általában egy szép jegyzetfüzetet hoztak magukkal, ami egy kicsit is szebb volt, mint egy átlagos füzet, tele voltak vonalas lapokkal és ennyi. Ám gondoltam, miért ne lehetne egy csupa vonalas füzet helyett egy olyan jegyzetkönyvet létrehozni, ami kifejezetten esküvői témakörben ad az álmoknak teret, közben pedig az évek alatt összegyűjtött tapasztalatimat, ötleteimet is átadnám a boldog esküvőjükre készülőknek. A gondolat tehát innen indult 😊

 

"A szlogenem pedig beépült a könyv címébe, így lett az első könyvem címe: A menyasszony barátnője – Álmodj! Ötletelj! Jegyzetelj!"

 

Hisz ez a jegyzetkönyv tényleg egy kedves barátnőjükké válhat a menyasszonyoknak az esküvő szervezése alatt.

Mennyi ideig tartott az esküvői jegyzetkönyv megírása? Kik segítettek benne?

Az ötlet, hogy szeretnék egy könyvet már öt éve megfordult a fejemben, és azóta inspirálódtam, ötleteltem, mi érdekelné a legjobban a menyasszonyokat. Sok mindent terveztem, végül elsőként ez a jegyzetkönyv valósult meg. A barátnőm Móni abban segített, hogy engem motivált és biztatott, így nagy köszönet jár neki, hogy támogatott benne. Ám a segítőim közé sorolnám a grafikusomat, aki tökéletesen megvalósította az elképzeléseimet. Ameddig nem vágtam ebbe bele, nem is gondoltam milyen nagy munka létrehozni grafikailag is egy könyvet, le a kalappal a grafikusok munkája előtt. Hisz ebben a könyvben elég sok grafikai elem van, ami különlegessé teszi. Egy éve dolgozom rajta konkrétan. No nem azért, mert regényt írtam, és olyan sok szöveg lenne benne, de a könyvkiadás folyamata nem mondható gyorsnak. Mindenképpen minőségit szerettem volna, külön lektor nézte át, hogy nyelvtanilag is minden a helyén legyen. Szerettem volna egy olyan ízléses könyvet létrehozni, amit jó a kézbe venni, ami emlékeztet az esküvők csodás világára. És persze mikor a számítógépen látsz valamit, majd azt a kezedbe veszed, nem mindig azt kapod, amit elképzeltél, így kezdhetted az egészet elölről. Szóval nagyon sok munka van benne, ám bizton állíthatom, hogy megérte.

 

Mi a célja a könyvnek? Kiknek ajánlod?

Kifejezetten csak menyasszonyoknak. Mivel olyan praktikus tanácsok is vannak benne, amiket jó tudni az esküvő szervezés legelején, így célszerű, ha az eljegyzés után be is szerzik ezt a jegyzetkönyvet. Ennek a könyvnek a célja, hogy motiválja a menyasszonyokat, hogy olyan gondolatokat kapjanak, amik megerősítik bennük, hogy jó úton járnak, de el is gondolkodtatják őket. Mert tudom, hogy szükségük van a lányoknak újító ötletekre vagy éppen a megfelelő helyzetben motivációra. Biztatni kell őket, hogy amit szeretnének valóban fontos. Nem a szomszéd néni véleménye számít, hanem az Ifjú Páré! Hogy minden úgy valósuljon meg, ahogy azt ők szeretnék! Ezekhez a kételyekhez kínálok megerősítő gondolatokat, ötleteket.

Milyen fejezetekből áll?

Nincsenek fejezetek, az egész könyv jegyzetlapokból és felnőtt geometrikus mintájú színezőkből áll a lap szélén, amiket kiegészítettem az évek alatt összegyűjtött tapasztalataimmal, amit szerettem volna kézzelfogható formába önteni és átadni a csajoknak. Úgy kell elképzelni, mint egy menő idézetes jegyzetkönyvet, ahol most nem szerelmes idézetek törik meg a vonalas lapok csendjét, hanem hasznos és praktikus jótanácsok várnak az olvasóra és a jegyzetelőre egy tapasztalt ceremóniamestertől.

 

 

Mennyire fogod a menyasszonyok kezét a könyvben? Mennyire hagy tág teret a képzeletnek és a saját ötleteknek a kötet?

Teljes mértékben rajtuk múlik mivel töltik meg a lapokat. Bármit jegyzetelhetnek bele, az ötleteim, tanácsaim kiegészítik az Ő ötleteiket. A könyv végében vannak esküvői tévhitek, illetve egy bakancslista, de igazából az csak egy kis plusz a végére 😉

Igazán kedves ötlet, hogy saját készítésű kis ajándékokkal is készülsz a vásárlóknak? Honnan jött az ötlet?

Olyat szerettem volna adni ajándékba, ami még nincs a piacon. Tudomásom szerint nem készít egy szerző sem saját maga által készített könyvékszereket és könyvjelzőket a könyve mellé. Szerettem volna, ha eljutnak a vásárlókhoz az ötleteim, de érezzék magukat különlegesnek, ezért nincs két egyforma ajándéktárgy. Bízom benne, hogy tetszeni fog mindenkinek. Az ajándéktárgyak mellett pedig a könyvben található ötleteimből, motivációs gondolataimból készítettem 6 db háttérképet mobiltelefonra és monitorra is, amit megkapnak, ahogy megrendelik a jegyzetkönyvet. Azért, hogy tényleg mindig szem előtt legyenek a legfontosabb gondolatok és ötletek az esküvő szervezése alatt.

Limitált példányszámban jelenik meg?

Ha elfogy az első kiadás, azonnal lesz második 😉 Szóval nem kell aggódni, mindenkihez eljut, aki szeretne belőle 😊

Hogyan és hol vásárolható meg ez a csodálatos esküvői jegyzetkönyv?

https://amenyasszonybaratnoje.hu/ internetes oldalon megtalálja mindenki a rendelés lehetőségét. Székesfehérváron van lehetőség személyes átvételre is, Fehérváron kívül pedig postai úton juthatnak hozzá a könyvhöz.

Milyenek az eddigi visszajelzések?

Szerencsére csupa pozitív. 😊 Akinek személyesen adtam át a könyvet, rögtön az első reakció az, hogy milyen gyönyörű maga a kiadvány, hogy igazán igényes és minőségi. Amikor pedig már bele is lapoznak, átolvassák a tanácsaimat, akkor jönnek rá, hogy tényleg szuper barátnőjük lesz az esküvőszervezés rögös útján.

Tervezel még további kiadványokat?

Köszönöm a kérdésedet, igen, tervezem. 😊 De egyenlőre ezekről nem árulok el többet, legyen meglepetés 😊

 

NUPTIA.HU értékelés:

Kata egy igazán színvonalas, hasznos kiadványt hozott létre. Bátran ajánlom minden menyasszonynak, aki belevág az esküvőszervezésbe, mert ez az esküvői jegyzetkönyv sok-sok hasznos tippel és tanáccsal segít abban, hogy álmai esküvőjét meg tudja szervezni, és a Nagy Napot felhőtlenül élvezni tudja majd.