Esküvőszervezés tippek - Esküvői torta kiválasztása

Egy igazán kellemes feladathoz érkeztetek az esküvő szervezése közben: az esküvői torta kiválasztáshoz. Ez a látszólag egyszerű feladat fejtörést is okozhat, hiszen finomabbnál finomabb, és természetesen szebbnél szebb torták közül válogathattok. Szinte csak a fantáziátok szabhat határt.

 

Hány szeletes legyen a torta?

A cukrászda első kérdése biztosan ez lesz. Ne essetek pánikba. Nézzétek meg a vendéglistát, és személyenként egy szelettel számolva nem tudtok mellélőni. Minden bizonnyal lesz még rengeteg édesség és aprósütemény az esküvőn, ezért tökéletes, ha egy főre egy szelet lesz kalkulálva. Ráadásul nem biztos, hogy minden vendégetek marad a torta felvágásáig (akár kisgyermekek, akár idős nagyszüleitek is elfáradhatnak ezen az igen zsúfolt napon).
Egyre népszerűbbek a mini torták, cupecake-kek is.

Milyen ízeket válasszatok?

Egyre divatosabbak a több szintes torták, így minden szintet új ízvilággal kérhettek. Akkor sem kell félnetek, ha egy könnyed, tejszínes tortát szeretnétek több emeletesre kérni, vannak külön szintekkel ellátott tortatálak, így a sütemény nem fog összeesni, egymásba folyni.

Melyek a legkedveltebb ízek?

- Csokis torta: örök klasszikus, nem nyúlhattok mellé.
- Feketeerdő – torta: Igazán népszerű ízvilág. A csokis piskóta, a tejszínhab és a meggy tökéletesen kiegészítik egymást.
- Túrós – mascarpones torta: igazi favorit. A túrós-tejszínes töltelék szinte bármilyen fanyarabb gyümölccsel összhangot alkot
- Diós – mogyorós torta: különleges tortákat találhattok ilyen ízesítéssel.
- Gyümölcstorta: nyári esküvőkre szuper választás egy citrusos, fanyar ízvilágú torta
- Sajttorta: egyre népszerűbb a kekszalapú, édes sajtkrémes édesség.
Természetesen bármilyen ízvilágot választhattok, azonban érdemes a klasszikusabb ízeknél maradni a torta tekintetében, és a többi süteménynél bátran választani különlegességeket.

 

Mennyibe is kerül egy esküvői torta?

Mint minden, ez a kérdés is sokmindentől függ:
- torta mérete
- ízesítés
- díszítés, tűzijáték, szalagok
- gluténmentes, laktózmentes stb. alapanyagok
- alapanyagok minősége
Egy szelet esküvői torta ezektől függően 750-2500 forint között mozog.

Ugye tudod?

Az esküvői torta felvágását mindenki nagyon figyelni fogja, hiszen, akinek a keze felül van a kés fogása közben, az a személy viseli majd a nadrágot a házasság során.

A vőlegényed biztosan imádni fogja, amikor végigkóstolhatjátok a cukrászdában a fantasztikus ízeket. A kalóriákat ne számoljátok!