Szabados-Mavrák Kata - a Női Ceremóniamester

Minden esküvőn szükségetek lesz egy olyan szakemberre, aki koordinálja az eseményeket. Legyen ez ceremóniamester, ceremóniamesternő, vőfély vagy nőfély, rengeteg terhet, stresszt levesz majd a vállatokról.
A legfontosabb, hogy meglegyen a szimpátia köztetek, ezért érdemes minél jobban megismerkednetek a leendő szolgáltatótokkal.
5 kérdésből álló cikkünkben ezúttal Szabados-Mavrák Kata mutatkozik be Nektek, akit sokan a Női Ceremóniamesterként ismerhettek.

1. Mikor kezdtél el ceremóniamesterként dolgozni?

2013-ban voltam egy barátnőm esküvőjén nőfély+koszorúslány, de ott még nem sok mindent csináltam... De itt csapott meg ennek a "szele", hivatalosan aztán 2017-ben kezdtem el CM-kedni.

2. Miért fontos, hogy legyen ceremóniamester egy esküvőn?

Az esküvőt megelőzően azért, hogy tapasztalatával ötleteket adjon, javaslatokat tegyen a nap menetét illetően, hogy lendületes legyen, de ne túlpörgetett, a pár lássa előre, mi fog történni, és megnyugodhasson, hogy minden a terv szerint fog haladni. Az esküvő napján pedig azért, hogy a pár ne azon aggódjon, hogy a közreműködők teszik-e a dolgukat, a násznép tudja-e, hogy mi a program, mindenkivel készült-e közös kép, elő van-e készítve a torta, a zene, és a fotós is készen áll-e mielőtt betolják a felszolgálók - ez csak pár példa. Illetve, hogy a fennakadásokról ne is értesüljenek, észre se vegyék, ha probléma merült fel - ők élvezhessék a Nagy Nap minden pillanatát. Rám vonatkozóan a legmeggyőzőbb válaszokat a honlapomon a párok fogalmazták meg - mondták már, hogy olyan vagyok, mint artistáknak a védőháló, neveztek Dzsinnek, meg a leggondoskodóbb koszorúslánynak is... Én női ceremóniamesterként alkalmazkodok a párhoz, a násznépükhöz, a forgatókönyvükhöz, és minden tudásommal az elképzeléseik megvalósításán dolgozom.

3. Szoktál-e személyesen találkozni a párokkal az esküvő előtt, hogy átbeszéljétek a részleteket, vagy inkább telefonon/e-mailben teszitek?

Volt már olyan párom, akivel nem jött össze a személyes találkozó, és a templomnál láttuk egymást először - nem volt gond belőle. A pandémia miatt az online egyeztetés még elfogadottabb lett, de természetesen ha van rá lehetőség, mindig találkozom személyesen az érdeklődőkkel, mert meg kell lennie a kémiának mindkettőnk irányából, hogy ők maximálisan megbízzanak bennem, és én jól tudjak velük együttműködni.

4. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn?

Az eleje, a közepe, meg a vége... De tényleg! A szertartást sokszor megkönnyezem; a fotózás mindig jó hangulatú; a vacsora előtti beszédek és utána a játékok meghatóak/viccesek; a nyitó tánc akkor is, ha betanult, s akkor is, ha csak lépkedés jobbra-balra, megindító; a menyasszony / menyecsketánc pörgős; a gyertyafénykeringő / csillagszórózás káprázatos... és már vége is a napnak. Minden pillanatát élvezem, mert nagyon szeretem a munkám.

5. Mi tanácsolnál az esküvőszervezés elején álló pároknak? Mi a legfontosabb a szervezéskor?

Hallgassanak a szívükre! Ne akarjanak mindenkinek megfelelni, ez az Ő nagy napjuk, ne engedjék, hogy beleszóljanak rokonok/barátok! Ha megoldható, csak olyan emberekkel vegyék körbe magukat, akikre szeretettel gondolnak, akikre majd szívesen emlékeznek vissza sok év múlva az esküvői képeket nézegetve... Ha sikerül így megszervezni az esküvőt, a Nagy Napjuk szuperboldogan fog telni!

Következzen néhány visszajelzés Szabados-Mavrák Kata munkájáról:

"Bátran ajánlom Katát mindenkinek, akinek arra van szüksége, hogy egy megnyugtató, laza, de mégis határozott Ceremóniamester vezényelje le élete legszebb napját.
Hatalmas terhet vett le a vállunkról az egész esküvőn, így mi is felszabadultan és nyugodtan tudtuk élvezni az egészet.
Plusz pont, hogy a Násznép azt hitte, hogy mi már évek óta ismerjük egymást. Ez Kata közvetlenségének és jó humorának volt köszönhető."

Egy boldog Pár

Egész esküvő alatt úgy éreztem, hogy nincs semmire gondom, nem kell semmire figyelni, megy minden szinte magától, pedig a Te hozzáértő kezed volt minden mozgatója. Olyan voltál, mint az artistáknak egy tökéletes védőháló: észrevétlenül, de tökéletes biztonságot adva, hogy valóban át tudjunk élni minden pillanatot, Szabival csak egymásra és a szeretteinkre, barátainkra tudjunk koncentrálni.

Ági és Szabolcs

Szabados-Mavrák Kata elérhetőségek:

Honlap: http://www.noiceremoniamester.hu
Facebook: https://www.facebook.com/noiceremoniamester
E-mail: kata@noiceremoniamester.hu