Valósághű nászpár Rólatok

Az esküvői torta egyik meghatározó eleme a tetején álló nászpár. Egyre többféle verzióval találkozhattok az elegánstól a minimalistán át a viccesig.
Azonban Laciék egészen különleges darabokat készítenek!

Egyedi tortadísz 3d nyomtatással!

Amikor a neten böngészve rátaláltam az Agybannagy 3d technológia Kft-re, teljesen elámultam, mennyire jó ötlet is, ha az ifjú pár a pontos mását teheti a torta tetejére. Meg is kerestem őket, és készítettünk egy rövid interjút a folyamatokról, méretarányokról, technológiákról.

 

Mikor kezdtetek el 3d nyomtatással foglalkozni?

Én magánszemélyként több mint 6éve foglalkozom a 3D nyomtatással, ez idő alatt sok kapcsolatot tudtam kialakítani, így ennyi idő elteltével egy pályázatnak köszönhetően tudtam megalapítani vállalkozásomat.

Hogy jött az ötlet, hogy esküvőkre is készítsetek egyedi tortadíszeket?

Az esküvő egy életre szóló különleges esemény, melyre örömmel gondolunk vissza. A mai felgyorsult világban egyre népszerűbbek az egyedi igények, így gondoltuk, hogy ezeket a szobrocskákat nem csak reklámfilmekben lehetne feltüntetni, hanem ezen a jeles eseményen is.

 

Miből készülnek ezek a kis figurák?

Kompozit műanyagból készülnek.

Ha egyedi tortadísz az álmunk, hogyan zajlik a folyamat? Lehet módosítani esetleg valamin a figurák 3d nyomtatása előtt? pl más hajat, stb.?

Elsőként a személyes megbeszélést kell tartani, hogy a megrendelőnek mik az elképzeléseik illetve mekkora méretben szeretné a szobrot.
Mekkora méretű kicsiÉN-t szeretnél?

A kicsinyítést arányokban számoljuk. Az 1:12 azt jelenti, hogy az eredeti magasságot 12-vel elosztva kapjuk meg a várható szobormagasságot.
Egy 180 cm-es ember kicsiÉN szobra lenne pontosan 15 cm magas, az ez alatti magassággal bíró embereké kicsivel kisebb, az e fölöttieké
kicsivel nagyobb. (pl.: egy 164 cm-es ember szobra 164/12=13,7 cm, egy 187 cm magasé pedig
187/12=15,6 cm)

A szobor elkészítéséhez mindenképpen személyesen kell eljönnöd Stúdióba, hogy fotogrammetriás szkennerünkkel digitalizáljunk. Ez pár percet vesz igénybe. Több felvételt is tudunk készíteni, így a számodra szimpatikusabb pózt választhatod majd ki.

Mivel a “szkennelés” csupán egy pillanat, ezért bármilyen dinamikus póz megörökíthető. Valamint azok a fotóalanyok, akik nem tudnak túl sok
ideig mozdulatlanul maradni könnyedén szkennelhetőek, hiszen az egész olyan, mint egy fotóstúdióban. pl.: házikedvencek, kisgyerekek.
Profi 3D szobrász kollégáink azokat a részeket is valósághűen kidolgozzák, amiket esetleg a kamerák nem látnak tökélesen. A személyes karakterisztikákat egyénenként megfigyelik és a szoftveres összeillesztés során esetlegesen megjelenő eltéréseket manuálisan módosítják a szkennelt alanyok felismerhetősége érdekében.

 

Ezután egy szoftver összeállítja a digitális állományt a készült felvételekből, majd 3D grafikusaink utómunkájának köszönhetően nyomtathatóvá tesszük azt.

Mennyi idő alatt készül egy el figura? Esetünkben egy nászpár a tortára?

A szobor teljes elkészítését a szkenneléstől számított 2 hetes átfutással vállaljuk.

Elérhetőségek:

Honlap: https://agybannagy3d.hu/

Facebook: https://www.facebook.com/agybannagy3d/