Zagyva Zoltán - DoubleZ - fotós

Ismerjétek meg Zagyva Zoltán (DoubleZ) fotóst, aki sorozatunk keretében mesélt magáról, szép pillanatokról. Zoltán tippeket is ad a Nagy Napra való felkészüléshez.

1. Kérlek, mesélj kicsit magadról! Mikor kezdtél el fotósként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Sziasztok, Zagyva Zoltán vagyok, innen jön a (rendkívül kreatív ;) ) DoubleZ photo neve. (www.doublezphoto.hu) 2011-ben csöppentem bele komolyabban a képalkotás világába, mint oly sok mindenkinél, egy hobbival indul az egész, munka mellett. 10 évvel később, rengeteg tanulás és sok-sok tapasztalat után immár végzett fotográfusként, főállásban igyekszem (az egyedi látásmódommal/kreativitásommal) értéket teremteni az ügyfeleimnek. Debrecen vonzáskörzetében élek, de ha felkeltem az érdeklődéseteket, a távolság nem lehet akadály! (Hisz utazni imádok, én hoztam létre az #UtaZoltán hashtag-et instagram-on, nézz csak utána! ;) )

2. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn? Miért?

Ez egy nagyon különleges nap, a saját esküvőm is alig több mint fél éve volt, így pontosan tudom min mennek keresztül a párok a nagy napon! Részemről a buli az egyik kedvencem. Itt már a pár is felszabadultabb, hisz a lényegen túl vannak (aláírtak mindent, elolvasták az apróbetűs részt :D ) de a násznép nagy része, biztos, hogy erre várt.

A hagyományos élőzenekaros/vőfélyes verziótól a fiatal generációt a hideg rázza, de valahogy a klasszikus lakodalom érzés itt a legerősebb. Vidéki gyerekként én ezeket nagyon szeretem. Ha igazán jó a násznép, akkor nem sokat tudok pihenni a menyasszonytáncig, hisz rengeteg egyedi és emlékezetes pillanat zajlik ilyenkor a tánctéren. :)

3. Egyre elterjedtebb, hogy a kreatív fotózást nem az esküvő napján tartják a Párok. Milyen előnyeit és hátrányait látod ennek a lehetőségnek?

Én is ezt szoktam javasolni, hogy legyen külön napon! Aznap általában olyan 12:00-14:00 óra között van erre idő, amikor a fények a legkeményebbek, csúnyák és erősek a arcon az árnyékok. Nem éppen ideális fotózási körülmények. Továbbá az izgalom és a szervezési feladatok miatt egyszerűen nem tudja magát úgy elengedni a pár, mintha egy olyan napon állnak a kamera elé, ami erre van szánva. Persze itt bele kell számolni némi költséget pluszban, hisz tovább kell bérelni a ruhát, kell még egy smink, és egy haj. Én azt mondom ezek a költségek a felszabadultabb, természetesebb képek miatt megérik, de ezt minden pár maga dönti el. Felárat én ezért nem kérek, mert a lényeg, hogy minél elégedettebb legyen az ügyfél a végeredménnyel!

4. Ha egy szót mondhatnál a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az és miért?

Nyugalom!!!

Nem lehet mindent dolgot kézben tartani ami aznap történik, visszagondolva a saját esküvőmre rengeteg baki volt benne, de ezeken utólag már nevetünk, sőt ettől (is) emlékezetes!  Szóval engedjétek el magukat, sodródjak az árral, mert a nagy nap hamar eltelik. Az eufória, a buli, az ételek íze, a hangulat hamar elmúlik.

 

" Én ott leszek, hogy együtt konzerváljuk ezeket az emlékeket, mert az emlék az ÉRTÉK! " - Zagyva Zoltán - doubleZ

 

És a hosszú hónapok (sőt akár évek) szervezési munkája azzal már beérett, hogy akkor, ott, minden és mindenki egy helyen van aki számít, élvezzétek ki! :) (A többit megoldjuk mi, szolgáltatók ;) )

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod egy esküvő fotózása során?

Másztam már fel/bújtam be sok lehetetlen helyre, zavartak már el magánterületről egy jó fotó érdekében. Egy kreatív végeredmény megéri a kellemetlenséget. A legjobban akkor izzadtam le, mikor nyitótánc közben adta meg magát az egyik objektívem. Nem is értettem pontosan mi baja van, de nem akart fókuszálni. Ilyenkor is jó, hogy két fényképezőgép lóg az oldalamon, pár másodperc alatt előkaptam a másikat, és folyattam a dokumentálást. Nem maradhat le egyetlen fontos pillanat sem. Nagyon fontos a megfelelő technikai felszerelés ebben a szakmában, mindenből kell tartalék, még a tartalékból is ;)

Zagyva Zoltán - DoubleZ-  elérhetőségek:

Facebook: https://www.facebook.com/doublezphoto.hu
Instagram: https://www.instagram.com/doublezphoto.hu/
weboldal: www.doublezphoto.hu
email: info@doublezphoto.hu
TikTok: https://www.tiktok.com/@doublezphoto.hu
+36309678249