Szűcs-Bangócs Veronika - fotós

Interjúsorozatunkban Szűcs-Bangócs Veronika fotóssal beszélgettünk kreatív fotózásokról, improvizálásról, fontos pillanatokról.

1. Kérlek, mesélj kicsit magadról! Mikor kezdtél el fotósként dolgozni? Az ország mely területein vállalsz esküvőket?

Szűcs-Bangócs Veronika vagyok, és 3 éve foglalkozok komolyabban fotózással. Mindig is érdekelt a szakma, már fiatalabb koromban is szerettem képeket készíteni az ismerőseimről, egyértelműen a portréfotózás világa szippantott magába. 2019-ben jelentkeztem egy fotós OKJ képzésre, ahol rengeteget tanultam, mellette pedig sokat képeztem magam, illetve képzem is folyamatosan. Mindig van valami új, és mindig van hova fejlődni.

Esküvőket 2 éve kezdtem fotózni, ekkor kért fel az egyik barátnőm, hogy örökítsem meg a nagy napjukat, amit szívesen el is vállaltam, ez még nem egy hajnalig tartó esküvő volt, hanem egy kisebb, vacsorával egybekötött ünnepség. Nagyon élveztem az egész eseményt, és akkor döntöttem úgy, hogy a Nagy Napok megörökítésével is szeretnék foglalkozni. Magyarország egész területén vállalok esküvőket, azonban a nagyobbakat csak másodfotóssal, kisebb esküvőket pedig egyedül fotózok.

2. Melyik a kedvenc részed egy esküvőn? Miért?

 

"Nehéz kedvenc részt választani, ugyanis az egész nap annyira hangulatos és minden pillanatnak megvan a maga szépsége." - Szűcs-Bangócs Veronika

 

Ha választani kell, akkor a kreatív fotózást említeném meg, ugyanis itt egy kicsit a párok kettesben lehetnek és készülhetnek hangulatos, meghitt fotók, itt lehet egy kicsit kreatívkodni is, amit én nagyon szeretek, míg az esküvő többi részén azért „pörgés” van, fontos, hogy elkapjuk a pillanatokat.

3. Egyre elterjedtebb, hogy a kreatív fotózást nem az esküvő napján tartják a Párok. Milyen előnyeit és hátrányait látod ennek a lehetőségnek?

Én jó dolognak tartom azt, ha a kreatív fotózást egy másik napon szeretnék a Párok, mert akkor nincs az a stresszhelyzet, hogy sietni kell, mert mondjuk a szertartás előtt készülnek a képek, vagy a vendégsereg várja már a Párt, így nem tudnak teljesen ellazulni a fotózás alatt. Ha nem az esküvő napján zajlik ez, akkor meg tudjuk beszélni, hogy hol és melyik napszakban szeretnék a fotókat, és kényelmesen, nem rohanva elkészülhetnek a kívánt fotók és nagyobb eséllyel kapja a Pár azt, amit elképzelt. Én általában a naplemente óráit szoktam javasolni, mert gyönyörűek akkor a fények. Hátránynak csak azt gondolom, hogy van, akinek macerás lehet a haj, smink, elkészítése, illetve a ruha felvétele még egyszer, illetve a fotósok legtöbb esetben ezért plusz költséget számolnak fel, tehát ezzel is számolnia kell a Párnak és van, akinek ez hátrányt jelent.

4. Ha egy szót mondhatnál a pároknak, mi a legfontosabb dolog az esküvő napján, mi lenne az és miért?

Inkább egy mondatot: Ne stresszeld túl! :)

Általában a Nagy Nap mindenkinek stresszes, fontos a Párnak, hogy minden úgy alakuljon, ahogy azt elképzelték. Én azt mondom, hogy az sem baj, ha nem így lesz, akkor is tökéletes lesz a nap, senkinek nem fog feltűnni, ha becsúszik egy-két pici „hiba”. A képeket visszanézve pedig egy szép emlékként fogtok az egész napra gondolni.

5. Volt olyan szituáció, amit improvizálva kellett megoldanod egy esküvő fotózása során?

Volt egy kis esküvőm, ahol a pár csak a szertartást szerette volna megörökíteni, illetve néhány csoportképet kértek, majd a csoportképek elkészítése után jelezték, hogy szeretnének azért néhány képet kettesben is, ami úgymond egy mini kreatív fotózás lett, és a helyszínen kellett megoldani, de végül sikerült készíteni néhány szuper fotót.

Szűcs-Bangócs Veronika elérhetőségek:

Instagram: www.instagram.com/bvera_photos
Weboldal: szucsbangocsveronika.mypixieset.com
Email: bveraphotos95@gmail.com